x0x0

Dec 18, 2010

pembalasan SPM



assalamualaikum.. mushi. mushi.
[walaupun daa dekat seminggu,, baru sempat update]

saat 8 des melabuhkan tirai, 9 des menjengahkan diri. aku pulak sibuk ngan cita-cita aku. aku nak gi lepas tensyen. yeah.. so,, dalam kol 5 cenggitu,, gi r sesiap. okay. destinasi pertame mesti ar mc kan. kenape?? kerane,, nak beli tiket for my b-r-o-t-h-e-r-. dea nak balik PERLIS. then,, tengah tunggu abg tiket pulang duit baki ayah,, mak plak cakap nak gi MITC,, nak join SDSI. aku pun nak pegi ak. tapi,, bile sampai melake, wif my family f koz,, bende wajib pergi mesti -LAH FOFULER.. so,, aku decide ngan mereka,, kebetulan JIA nak gi beli kain tudung,, al maklum laa pelajar sekolah. so,, mak ngan jia pegi NAGOYA cuz aku tak tahan woo mau tunggu mereke belek kain. . aku ngan ayah plak gi naek JEJANTAS MC yang panjang di ASIA tuh,,seberang jalan nak gi TESCO.. yeah,

destination: POPULAR TESCO.
advantage: members 20% off.
mood: wow,, amazing amusing.
tujuan: menyambar novel karya HLOVATE : VERSUS and aA+Bb.
mission: dapat VERSUS jea and bayau.
next step: kuar kedai carik ayah,, begging gi JUSCO terbesar di ASIA uh.
mission: accomplished.

tapi,, azab dier,, tuhan jea yang tau. kaki aku daa mengelecet. popular tesco ujung nun jauh. jusco plak ujong belah sane. wow,, dengan hujan laie,, aku daa macam wirawati negare.. jalankaki jarak jauh.

destination: POPULAR JUSCO
advantage: 20% off
mood: huarrrghh,,penatttt.
tujuan: menyambar aA+Bb
mission: accomplished. tinggal 2 jea.
next: pegi FOOD COURT TESCO
so: kene patah balik..
record: 20 minit pegi balik.

*hasil nyer. setelah penat membanting tulang.

then,, AKU ngan AYAH maghrib kat TESCO,, MAK ngan JIA plak maghrib kat MC. ape yang aku pasti,, aku daa melepas nak makan kat SUP UTARA kat MC uh.. bagi aku,, sup dea memang BEST.. next destination MITC. Melaka International Trade Centre. SDSI tengah beroperasi. sampai jea masuk PAVILION melake dulu and meet my CLASSMATE- ECAH. ok,, dahh hai hai sume,, gerak gi PAVI SARAWAK. xde ap yang best.. bese bese saje.


*wif artis kebudayaan sarawak gamak nyer!!

okay,, then,, gi semue NEGERI nyer PAVI,, and yang paling menarik kat PAVI JOHOR. ade satu paip,, tapi xde salur blakang and air bole kuar. itu yang aku pelik. so snap that picx. then,, gi PAVI PERLIS and carik minyak kelape dare,, yeah,, cuz i nyer daa abeh.. then,, i samba satu. then,, da tak de pape,, aku gi r luau nak makan. tu memang yang palng aku suke,,aku gi BOOTH JOHOR,,amek MEE BANDUNG satu,, dush dush,, daa tau xmakan masakan manis2x gi amek wat pe,, tapi aku abiskan gak. MAK laie sedih,, gi amek LAKSA PERLIS,, konon nak try,, naaahh,, xsedap langsung rase die.




alang2x daa de kat MITC uh gi MYDIN skali an,, JIA nak beli kasut, aku? ingat nak handbag selendang satu tapi malas laa.t. then gi r surau die nak ISYAK. yeah,, aku ngan jia je ade,, siap. kitorang yang kene bukak lampu uh. woahh~~~


*location: surau mydin. yoo guys.

sekian saje ceri saye.

1 comment:

Anisah Zahorin said...

hehe..aku xpenah gi jj baru tu lagi..bhaha~