x0x0

Jan 21, 2011

DATUK MOHD ALI RUSUTAN ;) dan TAKZIAH ;(


salam..

well,, nie DATUK ALI RUSTAM,, our CM.. well,, budak melake COMFIRMMMM kenall dea nie.. negeri len,, dok buek po nak kenayyy.. buong masoo yoo.. bhahha.. x x,, CM atau lebih mesre ngan name TUK ALI ataupun blabla..[ kalau aku brani tulis malam nie,, esok silap2x daa kene buang negeri] hehe..

tu bukan main point,, SEMALAM,, YB KHIDIR [ADUN MERLIMAU] di sahkan meninggal dunia kat HOSPITAL PAKAR PUTRA.. well,,aku dengar orang kampung cite,, die nie meninggal cz ade masalah kat peparu laa.. PAPER ari nie ckp,, kegagalan jantung berfungsi. ntah ler.. tapi cite die meninggal nie macam HAVOC je tawu.. gini cite dier:

pas aku balik keje,,[ aku keje part time kat warung yang cukp populer ari nie],, mak aku dapat kol dari ayah aku,, dea cakp,, dea bace kat UTUSAN ONLINE,, YB nie dahh disahkan meninggal.. so,, mak aku pon sent mesej kat kawan die gtaw,, and kawan die terus arr tanye orang2x CHINCHIN pasal bende nie,, tapi sorang pon x tawu.. al maklum laa,, bini YB nie orang chin2x,, sdare mak aku gak,, tapi aku x penah kenal pon.. ahh,, lantak PI laa.. xhamak pon.. pastu,, maghrib tu,, aku tanye parents aku..
" betol YB tu da xde nyawe?"

pastu mak bapak aku jawab yang aku paling x bole bla,,
" dea daa xjadik nak mati lagi,, daa ade nyawe siket."

dush.. ape daa. then tengok arr brite kan,, TV 3,.. bole pulak,, tb dalam bilek tu buat hal,, sonsang pulak.. slame nie ok je.. then turn to TV 2,, skali MANDARIN weyh.. ahh bantai je arr.. slame nie,, ayah aku mane tengok NEWS BM,, TAMIL punyer gak yang dea nak tengok..

ramai ar pemberite nie dok berkumpul kat HPP tu,, and dorang mesti ar temu bual CM.. bole pulakk TV 2 nie siarkan name CM aku yang sedap lazat tu :
"DATUK MOHD ALI RUSUTAN"

chhooiiiiii,, ape cite.. wondering,, bukan TV 2 tu stesen KERAJAAN ke?? xkan name menteri xtawu,, tu bukan SEBARANG menteri tu.. tu KETUA MENTERI MELAKA tu.. ape daa dunie skunk.. hahha..

btw,, salam takziah buat keluarge beliau ye..

kat warong tadi busy glaxx.. kat situ,, the one and only warong makan tengahhari.. abeh sume berkumpul.. ak ngan bangge sarung BAJU PJ SMKIS,, daa blari2x tahan malu je.. kedai penuhh tu.. sampai pinggan yang aku amek dari dapur tu pun dirampas rakus oleh PIRANHA PIRAMABOK yang dah keliling periuk nasik.. diorang daa kebulor sangat daa tu.. pastu ade YB mane tah blanje satu warung.. warung tadi penuh je ngan pemberite.. aku x sempt amek gamba.. xde mase de.. tapi tadi sangat PRECIOUS..

then tengok perarakan kete2x mewah nak gi kubur CHINCHIN,, tanam mayat.. ape ke mereke xtawu bahawasanye,, kubur yang dorang nak pegi tu,, jalan nyer hanye tok moto je.. bhahahaha.. tadi,, PAK LAH turun sini cuz,, YB nie sepupu KHAIRY JAMALUDDIN dan dea baik ngan PAK LAH... pastu,, van jenazah dieskort dengan polis,, ade PAK POLIS tu suro sume kete benti,, even kete yang kat LANE BERTENTANGAN... bagi penghormatan laa kot..

orang yang datang warung pastu gitawu,, kubo penuh.. xtawu laa.. but,, my mom xpegi pun.. hehehe.. ayah daa wakil pun cukop laa kan.. wat nyemak jee.. well,, pengalaman tadi,, x sume orang dapat..pemberite pun xdapat arr cuz dorang daa sibok tunggu kat kubo sane..ape daa..tapi aku RESPECTTTT ar budak KAMPUNG aku,,, even KAMPUNG,, tapi xde sorang pun yang JAKON dok luar nak tengok.. AKU LAIN LAA.. warung aku tepi jalan OKAYYYY..

nak insaf2x gak: bile ade kematian baru pakai tudung,, x gune punyer orang.. BUKAN MAIN BANGGE LAGI KAU KECOH KAT KEDAI TADI..
" saye pakai tudung, awak terus xkenal"..
nyampah aku.. bukan aku bagus sangat.. tapi aphal tu,, sekadar mengikut SYARAT KEMATIAN je ke?? no point laa..

No comments: