x0x0

Feb 22, 2011

what is the thing yang AKU panggil HEAVEN??

ASSALAMUALAIKUM..
so,

what is d'thing that i called HEAVEN???


yang nie??? bukan.. nie bukan heaven.. nie NYAWE.. bhahaha.. sebenarnye,, aku nie ting-tong sket.. bia aku cite2x sket eyh eyh..
dulu time 2008 xsilap aku,, nak exam besa woo,, but for form 3 je arr..
ape ehh PMR kot.. punye havoc nakal+pemalas aku nie,,sampaikan keje ruma+tido dlm klass tu macm makanan ruji tawu.. padahal tak seda nak pekse tuuu..
tapiiii,,,
jiwe aku pempuan beb,, mane bole tengok laki HENSEM sket dari kangroo blakang ruma dan panda seberang laut weyhh mesti nak minat.. betol sumpaa.. dak nubhan nie laa yg aku super-duper-truper minat sampai laa nie.. tapi,, kalau tengk kat fan page FB die,, xkn ad aku arr.. xvalid laa kalau stakat tekan button "like" pastu tulis,,

"abe nubhe nie comeyyyyyyyyyy.."

aku sendiri geli nak bace weyhh...tapi dea punyer pasal laa,, membakar semangat aku nak blajau tetiap pagi kat skola.. aku sanggup berebut surat khabar hari ahad dengan senior2x oztel yg suker cut and paste gambau2x artis nie.. | 1 surat khabar, 1 asrama, 100 penghuni|. kau gile?? aku sanggup tawu, gunting that newspaper headline.. "SEMANGAT NUBHAN"..
Macam begau jee aku letak kat bawah meje sampai sebulan nak exam.. aku bukak cuz daa penuh daa semangat nubhan dalam hati aku..

the HEAVEN is: u juz imagine this situation eh eh..and FYI,, i'm the one and only full time waitress there plus thiz stupid pilihan raye nak jalan..and make sure when u read this, u jus read with senafas sahaje.. FAHAM !!!

"diq, milo ais satu,,abg duduk kat meje blakang ehh!" sore 1 disampuk oleh
" kaq, mi rebus satu dengan limau ais". dengan pinggan penuh kat tangan kanan and, cawan kat tangan kiri, ade pulak mangkuk ayun nak bungkus2x.[amek plastik, kau bungkus sendiri kan senang,pastu bayau je kat aku]. 'diq, mie bungkus 4, bihun 3 letak telur ngn sambal, pastu karipap 4inggit".. tangan masih penuh aku plak main lari2x kat blakang campak sume bende kat tangan, jalan gi depan buat bungkusan si pemalas,,sebelum sampai counter,, singgah kat tempat buat air," cik man, dorang nak air ape tah tadi panjang sangat 10.." pastu aku nmpk plak van pejabat kesihatan, buakn 1 tapi 2 and it was F.U.L.L... pastu datang plak JKR2x yang datang nak buat PROJEK MI SEGERE sebab nak PRK dun MERLIMAU..[ kalau x meninggal YB tu, mampos haram jadah xdapat ape.]. " diq milo ais 4, teh o 3, nes o tarik kurg manis gls besa 2.". haa??? pastu cik man plak panggil, "kah, anta air nie.". dushh aku daa lupe sape yg mintak td.. pastu dengan tebal muke, "'miloo kat sini ke?? x eh..kat blakang ye!! trimass ehh".. " diq, mane air tadi,, da nak tercekik daa nie".." diq,, bungkus lontong 3"..dan yang paling best,,"diq, nasi lemak x de ehh??".. aku pon check,, tinggal satu je dalm bekas pastu jerit kat dapur,, "busu,, nasi lemak ade lagi??.. busu jawab " ade2x,, nak bape??." aku pon tny kat budak tu balik,, "nak bape ehh???".. dea bagi jawapan paling baek,, " urmmm,,, 1 je..".. aku rase nak balik je kuah mee rebus yg tengah menggelegak kat kpale mamat tu.. pastu kene panggil pulak degan si pemalas xde bini nak masak,, " diq, bungkus masak asam rm 5. sayur pisang rm2.".. tu belom lagi yang,, " diq diq,, kire ehh..".. "kaq sini kire kak.."..patu dengan muke bodo aku pandang dorang aku ckp ngn busu,, "kejap eyhh,, busu kire meje ujung bawanh pokok tu tau,, bungkus dea je rm20..".. bile daa xde orang daa aku pegi kat kaunter air,, belah limau, perah dalam cawan, letak gule satu sudu yang cukup besau,, then letak air panas nak hancur kan gule,, pastu tambah siket air masak sebelum letak ais setengah cawan,, pastu amek setero,, then sedutttt..

gulp......

gulp......

gulp......

gulp.....

pastu cakap,,

ARGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,, HEAVENNNN...

|=) |

tu baru best,, dan aku xpenah dan xakn panggil customer aku tu ABANG even dea tu mude x mude dan tua x tua arr.. sume aku bedal pakcik.. woii,, even CHE SUZA pon aku panggil pakcik bukan tuan ehh.. aku malas nak layan dengan super-damn-bahase-ape-nak-pangil nie..

2 comments:

cucu isabell said...

panjangnye kau membebel SETON!!!! haha .

pikah said...

aku memang suke tulis pankang2x laa BHAIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!