x0x0

Apr 13, 2011

BIGMAC and KLPSPM

assalamualaikum ;)

briefly,, tadi abis keje kol 3 terus rempit balik cuz daa lambat 15minit ngan ayah nak ke melake.. sampai ruma,, terus sembayang.. capai eyeliner, compact powder 2 layer cake, inner, shawl, tonner, krim!! ~done~

dalam kete,, free hair,, pakai segale bendatang tu yg paling mencabar mestilah celak kan!! dengan kete bergegau laa pe bagai.. tapi aku kan hebat!! tengah pakai2x tu terus tanye ayah..

aq: ayah,, ca dapat maktab x??
ayah: ahh,, agak2x..!!
aq: harus tidaklah..
ayah: nah bace result tu!!
aq: kan betul,, membazir je beli pin maktab dulu.. hehe

lame pastu,, ayah tanye:

ayh: ica rase ape bile xpat maktab?
aq: x rase pape.
ayh: bagus tu,, ayh tkut ica kecewe..
mak: ayah kau yg kecewe.
ayah: tidakkk
aq: alah,, mak yg frust.. bhahahha
mak: x,, cuz mak sentiase doakan yg terbaik tok kau, mungkin maktab bukn yg terbaik.. ALLAH lebih tu!!
aq: *mood:terharu giler

yess,, thats why aku gembire ade dorang as parents aku. dorang xpenah kongkong aku tok buat ap yg aku nak buat dalam life aku.. as my life still go on,they always be there, not to ask me to be something that they wanted to be in their past life but to be with, as i am, standing on the sake of my family.. =)

then,, singgah MELAKa mall.. yeah,, dorang nak buat E-FILING. so aku dengan sgale hormat nyer melangkah masuk PARKSON,, taapiiii,, talak ale olang loo.. waa tkutt maa.. promotter pandang aku macam aku nak curik je baju2x dorang.. al-maklum laa,, aku bawak beg besa tuu!!
daahh bosan,, aku gi gerak JJ.. so,, here is my life!!

  1. nak sambar CD :. status--> pending cuz sume cite xbest.:
  2. nak sambar baju :. stat--> hampir berjaye,, tapi still pending.:
  3. nak beli komik :. status--> pending cuz sume daa bace .:
  4. nak beli novel :. status--> pending cuz duit x cukup.:
  5. nak beli eyeshadow :. status --> pending cuz watson jauh sgt.:
  6. nak cekup wedges :. status--> pending cuz x lalu tempat kasut.:
siotttttt,, sume nyer failed.. aku cam gampang je.. last2x aku gi mcD..

situasi:

jalan dengan muke xde prasaan, almaklum laa i've no company by that time. sampai kat pintu je, workers2x part time mcD tengah dok melepak, macam tergamam. *kerek je aku*. aku still buat muke x bole blah, jalan kat counter and cashier dier tengok aku macam aku pakai baju terbalik. then, ade sorang pekerje nak blah laa by that time, buat2x jalan dekat monitor tengok order aku.. aishh,, then dapat BIG MAC kesayangan, blah dengan sedikit senyuman kat muke.. takut 0rg kate sombong pulak kan.. sampai kat pintu ade org tolong bukak pintu.. dan bagi laa senyum sket,, org buat BUDI tu..

round2x kat JJ, orang still pandang aku macam aku baru jadik CJ7.. ap daa.. aku tawu laa promoter2x kat situ majority sume baye2x aku je.. nak je aku jerit

" apekorang x pernah tengok orang pakai BUSANA MUSLIMAH ngan JEANS PUTIH and pakai SHAWL lilit ala2x sape2x je ar dengan SNICKERS yg dah pudar warne ke,, nak aku ajar??!!? "

aku kire daa jadi COA laa ehh ari nie..

:. mak, ayah, abang aku cikgu yaww .:

1 comment:

aien zell said...

cj7 comel apee..!
btw..cantek pix ko pikah~