x0x0

Apr 8, 2011

first time experience

assalamualaikum ;)

since i've a new routine every day,, so.. aak malas nak bukak laptop tok update blog for those yg suke2x bace blog aku.. so,, what the heaven, aku rajin bukak bloger tok update satu bende yang dipanggil "entri hari ini".. ;)

so,, setiap hari kalau xde aral,, insyallah aku turun laa kat taman tangkak.. for what?? just to complete my mission!! hahahhahaha... nvm,, so tadi setelah melenkapkan rutin petang aku around 6.20 aku cabut laa,, cuz rumah aku ngan tangkak plusminus 10km.. jauhh kan!! kalau aku rempit cam setan hilang anak,, dalam 10minit sampai laa aku!! disebabkan kol 7 aku nak gi SKAB nie,, so terpakselaa kan gerak awal sket..

so,, tengah aku berangan2x dapat pakwe name ANIQ ASHRAM kan kan,, tetibe apek depan moto aku nie bole plak nak masuk kanan gi benti blah kiri pastu x pasang signal plak tu.. so,, kene sumpah arr ngan aku of kozz!! tapi 10 saat pastu,, neuron kat kpaleotak aku dapat menyimpulkan asal apek tu buat camtu!!

ROADBLOCK LAA macekkk!!!

ohh,, refleks hotak aku,, okay,, wallet dalam sit,, lesen sume ade,, helmet aku pakai.. so buat cool je,, tapi ade satu yang merunsingkan aku.. lane mane aku nak masukk,, aku nak tunggu blakang kete yang menjenuh panjang nak mamp-- tu ke,, aku nak himpit kiri yang memang langsong xde kete ,, so sebelom tindakan aku dianggap BODOH oleh kete blakang atau mungkin lori,, aku pun himpit laa kan.. al-maklum laa,, FIRST TIME.. dari jauh,, even mate aku yang x baPE nak real,, aku daa nampak pak JPJ tu sign aku,, soh pegi kat dea.. ceit,, dari 180km/h ak turunkan jadik 20km/h.. alhh,, macam mase bapak aku ajar bawak moto dulu!!! stop betol2x kat ujung kaki pak JPJ tuu.. |ok yg nie aku tipu|..

JPJ: kuar roadtax ngan lesen.

dengan bangge,, turun sit, amek menatang tu sume tunjuk laa kat dea.. hati aku kerek giler.. then lepass laa kan!! roger kezen aku yg ade kat tangkak lagi!! suruh beware.. [aku baik kan]...
pengalaman still pengalaman!!

:.aku baik okay.:

1 comment:

Jerung Gergasi said...

apa kata pasni klu kena lagi, cakap x bawak lesen? pengalaman kena saman kan besh. haha.