x0x0

Apr 5, 2011

hidup dah moden, PEMIKIRAN TETAP ORTODOKS


WELL ASSALAMUALAIKUM :)

so,, semalam aku gi skola yang tercinte cuz nak jumpe pengetue sayang aku nak mintak pengesahan sijil2x yg tah hape2x tok satu borang nie laa.. so, sedang aku gi meronde skola tu.. "teringat mase dak MAS ngan MIRA yg jadik PRS|pasukanrondasekola| tegar*.. gi bilik exam,, carik cikgu syuk,, mintak percubaan s.. laa,,cam gampang e internet sch.. bole laa pulk lembab.. pastu pegi bilik kaunseling,, lepak2x jap.. then baru gi jumpe pengetue.. sambil2x nak tunggu cik DATIN yang satu tuu balik dari KANtin,, aku dok lepak kat meje batu dpan pejabat secare kebetulan ade sorang pakcik nie nak transfer anak de dok kat SIS arr.. so here was the con..


PC: borang ape tu??
AQ: nie haa nak mintak pengesahan pengetue. |aq x jawab soklan kan,, xp,, aku tawu|
PC: ohhhh.. *sambil tinjau2x*
AQ: pakcik asal kat sini???
PC: nak tukau sch anak pakcik,, dea SMJ..
AQ: asal nak tukau??
PC: kat sane x banyk persaingan,, 4 orang je yg dapat stert SPM kat SMJ
AQ: haa,,?? anak pakck form bape?
PC: form 4,, alah nanti kejap jee die dok sch nie,, staon lebih je,, taon depan daa SPM.. aritu de dapat 7A 1C..
AQ: pakcik keje mane?
PC: MRSM JASIN
AQ: *dalam hati: igt MRSM tu bgus sangat ke!!*
PC: pakcik tengok dak budak nie byk main.. xnak blaja,, bla bla bla...
AQ: alah pakcik,, cikgu byk main pranan gak.. cikgu bosan,, murid bosan arr
*aq ckp berdasarkan pengalaman!*
PC: ye arrr tapi............................................................................................................

and the conversation took about 1/2 an hour.. aku masih bersabar,, tapi aku rase cam nak hempuk je kpale pakcik tu bile die cakap,,

PC: ape arr SIS nie,, ari tu PMR dekat 80 stret A's,, nie SPM 6 orang je..
AQ: actually pakcik 8 orang yee.. *macam hawau je yee bunyi kau melahap*..
PC: ye arr,, spatot nyer kurang2x 1/2 orang.. tengok macam MRSM.. 2++ yg stret!!

[macam sial,, nak compare ngan MRSM.. bagi aku arr,, kalau dak2x MRSM jasin tu x dapat stret memang x bole nak cakap ape daah der.. cikgu2x MRSM freshie lagi,, mude2x.. aku daa start HANGIN]

AQ: PAKCIK AGAK2X LAA YER,, YG DAPAT 80 ORG PMR TU BATCH MANE,, YANG AMEK SPM TAON NIE BATCH APE PULAK.. NAK TENGOK YANG REAL,, NANTI BATCH DORANG AMEK SPM,, KITE NILAI YEE..

PC: heheee,,betol gak ye.. yelaa,, nanti kite nilai sendiri time bebudak FORM 4 nie amek SPM..

aduhh,,, ade lagi ORANG ZAMAN NIE yg nak skolah kan anak berdasarkan prestasi skola yg diperoleh bebudak sebelum nie.. kalau anak kau daa bangang cam LEMBU,, malas cam KUDA,, masuk SASER pon lom tentu pandai gak kan!! sakit hati betol.. nak compare sekolah aku ngan MRSM.. sekolah aku sekolah HARIAN biase je der, at least ade gak yg dapat stret A+,, kalau nak compare with,, compare laa yg setaraf anda.. asal kau x compare MRSM ngan SASER?? ohhh,, tu comfirm kau down.. kalau nak havoc lagi,, gi arr compare jee ngan skola orang asli,, mesti dorang salute kau lelebih!! haiiiishhhhhhhhhhhhhhhhhh

No comments: