x0x0

Apr 28, 2011

susah jadik NUUR SYAFIQAH


SALAM ;|

time aku tulis n3 nie,, otak aku kosong giler!! biase laa,, aku aktifkan CELCOM BROADBAND yg bole tahan laju gak, memandangkan rumah aku agak terpelosok. klik chrome, klik FB cache. !!*sigh

hari nie offer matriks keluar and tahniah for those yg dapat offer tu..[tq].. otak aku masih berpusing dan hati aku tetibe sebak memikirkan life aku yang macam dah mule nak jadi ape tah!! aku bukan datang dari broken family yang dah broke x boleh sambung2x lagi!! capital TIDAK.. jadik,, tak kan aku nak pecah tradisi mem-broken-kan faily aku kan..!! nauzubillah~~

memikirkan alangkah indah nyer jadik abang aku yang dapat offer MAKTAB 3tahun lepas.. menyambung tradisi mak ayah.. masuk maktab bulan 7, and after 5 1/2 years die grad dengan segulung ijazah kat tangan disamping membawak title cikgu di hadapan name die dan ape yang pasti di saat MALAYSIA yg makin pdat dan bebudak yang makin PANDAI,, abg aku dah COMFIRM dapat cikgu!! mungkin,, gaji cikgu xde lah hebat s
gt macam gaji DOKTOR atau kokak2x pon pengusaha kantin.. at least,, every month dea tetap ade duit!! tapi aku???

ntah dapat ke tidak masuk U, samada memilih untuk buat ape yg aku nak mase aku dah berakal sket atau aku just ikut flow dunie dengan mengam kos2x yg kritikal even aku nie lack of MINAT?? dapat ke aku pengang ijazah dan yg penting dapat ke menjamin mase depan aku sendiri?? emm ntah ler..

disaat mate aku macam dah masuk abuk nie,, aku dok pikay,, lagi best jadik jihah rupe nyer,, mak ayah even die sendiri dah tawu ape yg die nak buat!! SPORTS!!.. mungkin susah laa nak jadik atlit2x terungul tapi sekurang2x nyer die still minat masak as a backup plan if die x nak
teruskan sorts.. so,, mak mungkin boleh je anta die further kat kolej2x yg menawarkan bidang2x seni nie.. suare ade, blakon pon bole kot,, model?? harus2x dapat tu.. muke ade, tinggi ade,, gaye pon ala2x je.. tapi aku??

lagi skali tidak.. aku bukan lah budak yg boleh dok depan 100 org sambil staring kat aku slame 30minit2x, sabil aku terlompat2x terinje2x macam berukkene belacan!! atau mungkin pakai baju boria yg dah macam ape tu, turun kete dengan slumber, dengan makeup x hilang,, jalan2x kat pasar malam,, sambil buat pakcik jualikan mengucap panjang!! jihah bole, aku TDAK..

uniKL nyer tarikh tutup offer esok buat aku lagi benak. ENG. of Tech. in.Telco.. bunyi macam grand tapi,, ape sebenar nye tu pun masih semput neuron aku nak analisis.. tengok pulak dapat kat BMI. British Malaysian Institute.. wow~~ tapi,, harus ke aku comfirm sedangkan KARPAL SINGH yg jadik idola aku!! is it necessary for me to let my dream go [if i get it] just to be there maybe for the sake of fame or not!! yess,, ini masalah aku,, make a decision by MYSELF.. i tell u.. make a wise decission is infinity harder than u learn ARABIC!!

matriks?? the fast track but still have to struggle for it~~ *sigh again*.. first,, aku amek accounting tapi aku pikir balik,, memang aku x minat SAINS,, tapi aku kene gak buat cuz at least aku ade just a little pico-tiny particle about the subj compare to accounting.[ i've zero knowledge about this]..

UPU plak!! awal bulan 5!! but yet, still x tawu ape nak uat!! otak aku benak, dada aku berombak gile, mate aku bergenang.. fikiran aku serabut nak mampos.. kalau ade kat hostel nie,, mampos junior aku yg jadik tempat lepaskan geram.. tapi aku kat rumah.. ~~

3 comments:

Angah said...
This comment has been removed by the author.
Angah said...

relakss deq...
=)

P | K A H ;) said...

bukan tajat rileks,, nie dah tahap gaban nyer chillex laa kaq!!
=p