x0x0

Jun 15, 2013

14 Jun 2013

Assalamualaikum.

Give me one good strong reason to hate this date? Well, apart from budak2x EE dapat soalan EC sebijik macam revision,, ermm tu x strong enough kot compare to what this day gave me. :)

Masa sekolah dulu, aku and a few member percaya, dalam setahun akan ada hari yang kitorang panggil 'Hari Suwey' dimana hari nie seperti xde benda yang baik berlaku kat diri kau, dari pagi sampai malam. Well,, aku dah lalui dah. Then kat matrix, still percaya cuma beza, hari2x kat matrix sangat calm. So ke-suwey-an tu mungkin x terasa.

Life kat Uni pulak macam dah tempah tiket " U got no life after u register with US"- engine fac. Hari2x kat sini macam moderate je, atau mungkin dah terlampau heartless yang terpaksa dicari untuk membantu diri ini melalui hari2x kat sini. But then, right before I wrap my first year of Engineering student, well rasanya quite a lot yang dari dalam list dah boleh pangkah.

Tapii,, nie cerita sebaliknya, bukan hari suwey,, tapi hari Indah. sangat indah.

By The Way, semalam (14 Jun 2013) my third day of exam but my first day in the  real battle. Subject faculty. Semalam macam double date dengan number, huruf dan litar serentak. Electric Circuit dan Calculus. EC paper 830 pagi while calculus 1530 petang. I wore baju muslimah yang kaler pink with tudung kaler light pink. tudung bawal of koz.. Pagi tu, masing2x buat hal, so gerak pegi exam hall lambat. Sampai sana, naik ikut tepi dewan sebab nak tanye a few questions right before masuk exam. Well, sampai atas, pheww,, lautan manusia.. kena langkah2x untuk pegi kat port KET, dalam melangkah2x tu ake senyum2x sebab dah lambat sangat.. HEHEHE.

So masa jawab paper EC, si empunya senyuman umpama pencuri hati kelas pertama tu ada dalam exam hall yang sama and major win, seat die ngan aku berdepan.. HAHHAA,, penguat semangat jawab exam.

Tapi xde kuat semangat mane lah, sebab paper macam haram.. habis paper aku mencarut jugak. hahahaa :)

Sebenarnya tu hanya cerita di sebelah pagi. ada lagi cerita di sebelah petang dan malam. tapi biarlah. The rest is history. a great history of mine. :)

Nah tepek gambar dalam exam hall masa hari rabu.
Tolong doakan for the upcoming 2 more papers; Analog Communications & Radio Receiver System dan Data Structure.
Syaza Razali, Asykin Rahman and Nuur Syafiqah

2 comments:

Fezal said...

Best bce blog ko pikah

pikah W said...

Macam mana kau boleh jumpa nieee??? hahhaa