x0x0

Feb 24, 2014

Slaughter all the cravingness

Assalamualaikum

Mulakan dengan gelak berdekah-dekah dulu sebab aku rasa teruk nak mati 1st week nie. Teruk nie bukan sebab study, of koz not. Sape je gila meroyan nak jadik gila pasal study masa minggu first kan kan kannnn.
So daftar masuk, ahad lepas, before zohor lagi dah tercongok kat 9th. Sokayhh sokayhh. Aku mulakan misi mengemas, mengelap, menyapu dan sebagainya lah kerja2x seorang isteri nie. Wahh gitchewww. Habis siap setel semua, aku decide nak main tampal2x dinding a.k.a work station aku untuk sem nie. and hasil nyaaaaaaaaaaaaaaaa



Remember that one time aku up entry pasal board yang penuh inspirasi masa kat matrix dulu, yang penuh gambar 1D tuu?? Ahahhaha,, kali nie dah matang sikikkkk. Ahhahaa

Btw tu bukan sebab utama aku up entry 2 hari berturut nie, its all because I already spent zillionzzzz of manehhh on the 1st week of my 4th sem semata2x nak fulfil perasaan tekak. pergh perghhhh. Tak sedar diri, bajet anak tokey balak Muadzam Shah ke cemana kau nie pikahhhhh.

Khamis, IKEA

Demi IKEA, empunya diri skip Telephony. Kahkahkahh


at the milkyway going to Kidzania International Airport. Farahas si tukang amek gambar


Aku craving meatball nie since study week sem lepas, tapi manjang je takde peluang nak pegi merasaaa. Asal set time je, ade je halangan. Hujan lah, busy lah, ape lahh itu ini. Kali nie, disebabkan alang-alang nak amek bb kat Tropicana City Mall, plus Syaza pon memang nak carik barang kat The Curve, ape laaagiii. Ayuhlah kitaaaaaaa. Hehehehe

TOLSBY. cred pic to IKEA page
Lepas makan, Farahas decided nak pergi carik bunga, aku pasang niat, alang2x tuu, boleh lah aku carik frame idaman hati yang dah sumpah lama aku berkenan cuma tak berkesempatan je nak pegi beli. Hehhehehee

creds picture to: Google Image


Ohhh,, tekak exclusive Farahas tak habis bersama Ikan Salmon yang dia telan sebelum tu, lepas carik bunga, tekak beliau mengidam kafein pulak, ke Chaiwalla & Co. Container Cafe lahhh kitaa pegii. Tapi tapi, aku Syikin decided minum Chatime je lahh sambil usha si tukang pembuat air yang punya senyuman kelas pertama bagi Syikin. Kahkahkahhhh, as for me, for that title, is already taken lahhh. hihihihihi



Jumaat, Village Park, WonderMilk

creds pict to: Google Image

Setan Farahas tak habis di The Curve, lebih kurang pukul 3, aku dapat skype call dari Hajar, tanya soalan2x tak empuk sampai aku timbul perasaan syak. Timbul jeeeee. Tak lama lepas tu, As call, menyatakan terus hasrat nak pegi Tous les Jours, Bangsar sambil menyalahkan tweet Azman. Kahkahkahhhhh, To be honest sebenarnyaaa, time tuu, aku dah terbayang Dip n Dip walaupun pada hakikat yang paling nyata sekali aku tak berkenan dekat yang namanya coklat nie taaaapiiii, mase tuuu, aku teragak nak makannn. Mungkin lain kali dengan The Girls yang lain yang hantu coklat,, mungkin laaagiii berbaloiii.

creds goes to Google Image 

Plan changed last minutes, kitorang dicide nak redah jam pegi Damansara, nak pegi WonderMilk. Ohh jyeahhh.. Tapi singgah makan nasi lemak dulu dekat Village Park. Bak kata As pon, " nie fav spot Neelofa" . Lepas maghrib barulah kitorang pegi Wondermilk tuuuu. I guess, diorang ajak aku timing kena habisss, sebab memang nak makan something sweet. Al maklumlahhhhh.
Kopi Cap Rusa, Butterscoth( yg bertutup) and my Ice Baby Latte also the cakes.

Thats it, Kopi Rusa untuk As, Butterscoth untuk Hajar and mine was Iced Baby Latte. Big clappp untuk Butterscotch tuuu. Untuk cupcakes pulak, kitorang amek, Superainbow, Cookies n Cream Dream, Foxy Red Velvet and Oh My Choc. To be honest once again, I'm not so into all those kind of cakes, tapi Red Velvet dia sedapppp, its on Pikah Approve lahhh. Orang cakap Red Velvet SR sedap,, tapi bagi aku x, tapi yang nie, ye betul sedap. Also their Cookies n Cream Dream pon bestt.

Farah Asnida si ketua hantu







So for our next coffee hunting, nak pegi try dekat Artisan Coffee dekat section 13 and also at Thirdwave located at Bangsar South. Tapi before bende tu happens, aku rasa biarlah kafein dalam badan ni turun ke tahap optimize dulu, mau gila immune badan aku x lut lagi dengan coffee lagi lepas nie wehhh kalau nak stay up. Ahhaahhaa

p/s apart from those kopi memahal tu, I still into this tinned coffee call Nescafe Mocha. Still my partner kalau nak type minit tetengah malam and always be my secondself bila nak buat teman study atau layan muvie pepagi buta. But after all, x salah rasanya nak treat diri sendiri something good, something nice, something heaven. :)

1 comment:

farahasnida said...

anyoyoyo. aku laah ketua setan ni eh?
btw kat mana nak beli board bujur tu?