x0x0

Apr 14, 2014

Amirah Md Dali

Assalamualaikum



Last time jumpa mirah was back then during amek result SPM, march 2011. Sekarang 2014, aku siap dah habis matrik, selesai 3 sems degree, and dia dah settle pon Dip dia baru berpeluang jumpa. Alhamdulillah.

Back then during our school era, Mirah nie classmate aku for straight 5 years, dari form 1 jejak ke form 5, dengan dok hostel, pagi petang siang malam mengadap muka. Pernah masa form 5, aku terlupa turn aku jaga roll call dengan dia, siap boleh bangun lambat, berlenggang kangkung, pegi makan, alih2x dah habis roll call, kene sindir. Hahhahaa hampeh.

Ape je zaman aku x lalu dengan dia, dari zaman die gaduh dengan Mas, Shasha semua lahhh. Kalau setakat salah faham, rasanya banyak kali. Oh cmon lah, jangan acah2x korang suci tak pernah gaduh sesama sendiri. wakakkakaka

so, well, benda nie sememangnya unplanned. malam 9 April tu ingat nak suruh jihah petik gitar happy birthday tapi gitarnya x menemu. So, endup, call je lahh, wish gitu je. Well, walaupun 3 tahun x jumpa, tapi alhamdulillah, xde lah nak putuskan hubungan gitu je. Penat kot jaga 5 tahun. At least, masa masing2x punya birthday, we definitely will wish each other. Yeahhhh

So, masa tengah call, dapat tau, dia ade kat melaka, and sememangnya aku rancang nak keluar dengan Mas n Gary, so, ape lagi, berdasarkan ingatan masa 2011 pegi sekali je rumah dia masa kakak beliau kawen, aku gagahkan diri amek dia. Hahahahhaa.

So, its been set, redah pi AEON, gather + sambut birthday mira sekali = Divergent woiiiiiiiiiiiiiii



dari RK1 sampai lah Alfa
Pusing punya pusing, steamboat, pastu wayang, pastu secret recipe. Sebenarnya ingat nak beli je donut dekat jco, makan kat coffee bean. Hahhaha. Tak pon, red velvet coffee bean. Sebab, alang2x pi makan sana, aku nak sambar aku punya caffein woiiii. tapi, xpe lah, ke secret recipe lah kita, mudah sikit.
Banana split, 3 oreo milkshake, 1 vanilla latte, 1 choc indulgence, 1 raspberry cheese cake dan 1 Newyork cheese. Hamekk kauuuu. Makan lah sampai muntah, after maghrib, choww.
Well, its been so great yknow dapat gather balik dengan the one yang tau susah payah kau masa zaman crucial. Zaman remaja yang paling susah, silap cari kawan, masing2x kelaut. Alhamdulillah, I met them and other girls. Awesome girls actually to spent the whole 5 years with. Plus, cmon this girl one of the 9 series kot, mana boleh lupa camtu jeeee.


So mirah, I dont know whether r u r going to read this or not, hahaha, some words for you.
~Sanah Helwah
~May Allah bless
~Dont try hard to be awesome, cmon, we r awesome alredy lah. Keep calm
~stay humble
~Semoga cepat kawen
~after all, Thanks a lot


 Nah tepek satu gambar selfie dengan birthday girl sikikkk. #becauseselfiewithmonopodistoomainstream

2 comments:

MASanuar said...

hehe :) nanti keluar lagi yupp

pikah W said...

Sure do. :)