x0x0

May 7, 2016

Appreciation Post: NZ

Assalamualaikum

Ye aku tau ade 2 cerita teaser yang tertunggak tapi hmmm hmmmm. PRIORITIES lahhh. Huhu

I met this girl, a couple years ago. Well I still remember the first time we talked. Like seriously. And which baju kurung she wore and what colour it was. The thing that I dont remember is, how exactly we become friends. Like a friend yang betul betul kawan. Not a friend yang jenis nampak muka dari jauh and tak sempat elak lalu terus berkata "hmm hai hello, ok bai." Hahahhahahahahaha

Since the first day we talked,I guess this year marks our 10 years of friendship which is so yeayyyy more years to come to annoy and be a demanding person towards u.

So, last week we did talk and I asked her this,
" Nanti aku kawen, aku nak peti sejuk."
"Peti sejuk mahal."
"Okay. Nak mesin basuh."
"Hmmm kay *dengan suara sayup sayup*"

Wehhh aku dah tulis dalam blog ni, kau jaga baik, kalau kau x bagi hadiah masa aku kawen nanti. Hahahhahahha

Later that day,while we were busy hongges chicken wing dekat IKEA, she finally, face to face say this,

" Korang hutang aku wish."

Bapak demanding gila pompuan tak empuk ni. Zzzzz

Well, to be honest,

Shes not a person yang kau rasa nak bawak sit down tengok designer's fashion show.
Shes not a person yang kau rasa nak bawak borak gelak tutup mulut,
Shes not a person yang kau rasa nak ajak buat catwalk
Shes totally not a person yang kau rasa kau nak buat perangai sentap lepastu mintak dipujuk.
HAHAHHAHAHHAHAHAHA

What I can say about her are,

Shes that person yang kalau tetiba kau craving nak makan meatball ikea tapi kau takde transport, tell her,She come all the way from Klang to Sentul to pick u up.

Shes that person yang tau bila perangai bengong kau sampai balik kampung masa Public holiday tapi tak reti beli tiket awal,and she will be around Melaka from KL to kutip u back. selain memuaskan nafsu shopping dia.

Hmmm aku kekeringan Idea lah nak tulis kebaikan dia. Selalunya aku je yang berbakti kat dia. Hahahhahaa

Shes the one yang kau call buat cerita sedih ajak pegi teman buat police report lepas purse kau lesap tercicir kat Indonesia. Hahahahhaha

Shes the one yang kau merengek buat muka x malu suruh belanja sebab kau xde duit langsung nak makan tengah hari. HAHAHAHHAHAHHA

Shes the one jugak yang kau bagitau plan vacation kau dan berharap agar dia rahsiakan tapi hmmm tapiiiiiiiiiiiiii what to dooooooo.

Shes the one yang kau cari sebab nak pi Melaka semata mata nak pegi warehouse sale. Hish teruk.

Dan bila tiba penyakit homesick kau datang, and kau nak balik gak no matter what, kau call dia waktu keje and suruh dia hantar pi tbs lepas dia keje tapi kena singgah midvalley dulu sebab kau nak pulang kunci keta dekat yang berkenaan, then lepastu hujan kau dengan dia redah gak sebab kau degil nak balik lepastu beratur beli tiket tup tup tiket habis then kau mintak dia hantar kau balik UM semula then baru dia balik Klang.

Kalau part pow duit, kau jangan cakap lah, Aku dah selalu buat dah. HAHHAHHAHAHAHA.

To summarize this, I honestly say this, I'm such a lucky girl when I have u.

So,

Thank you for everything.
Thank you because being alive up till this point.
Thank you.

Semoga jadi insan terbaik.
Semoga dipertemukan orang yang boleh counter degil and baran kau.
Semoga dikurniakan rahmat dan hidayah.
Semoga dicurahkan rezeki yang berlipat ganda.
Semoga dipermudahkan segala urusan di dunia dan akhirat

Lastly.
Happy Birthday yang ke 23, Naziha Zainal.

1 comment:

fatynn said...

*Shes the one who came visit us at IJN last time and brings lots of fruits and air zamzam, and never fail to cheer me up with positive words.