x0x0

Dec 18, 2010

pembalasan SPM



assalamualaikum.. mushi. mushi.
[walaupun daa dekat seminggu,, baru sempat update]

saat 8 des melabuhkan tirai, 9 des menjengahkan diri. aku pulak sibuk ngan cita-cita aku. aku nak gi lepas tensyen. yeah.. so,, dalam kol 5 cenggitu,, gi r sesiap. okay. destinasi pertame mesti ar mc kan. kenape?? kerane,, nak beli tiket for my b-r-o-t-h-e-r-. dea nak balik PERLIS. then,, tengah tunggu abg tiket pulang duit baki ayah,, mak plak cakap nak gi MITC,, nak join SDSI. aku pun nak pegi ak. tapi,, bile sampai melake, wif my family f koz,, bende wajib pergi mesti -LAH FOFULER.. so,, aku decide ngan mereka,, kebetulan JIA nak gi beli kain tudung,, al maklum laa pelajar sekolah. so,, mak ngan jia pegi NAGOYA cuz aku tak tahan woo mau tunggu mereke belek kain. . aku ngan ayah plak gi naek JEJANTAS MC yang panjang di ASIA tuh,,seberang jalan nak gi TESCO.. yeah,

destination: POPULAR TESCO.
advantage: members 20% off.
mood: wow,, amazing amusing.
tujuan: menyambar novel karya HLOVATE : VERSUS and aA+Bb.
mission: dapat VERSUS jea and bayau.
next step: kuar kedai carik ayah,, begging gi JUSCO terbesar di ASIA uh.
mission: accomplished.

tapi,, azab dier,, tuhan jea yang tau. kaki aku daa mengelecet. popular tesco ujung nun jauh. jusco plak ujong belah sane. wow,, dengan hujan laie,, aku daa macam wirawati negare.. jalankaki jarak jauh.

destination: POPULAR JUSCO
advantage: 20% off
mood: huarrrghh,,penatttt.
tujuan: menyambar aA+Bb
mission: accomplished. tinggal 2 jea.
next: pegi FOOD COURT TESCO
so: kene patah balik..
record: 20 minit pegi balik.

*hasil nyer. setelah penat membanting tulang.

then,, AKU ngan AYAH maghrib kat TESCO,, MAK ngan JIA plak maghrib kat MC. ape yang aku pasti,, aku daa melepas nak makan kat SUP UTARA kat MC uh.. bagi aku,, sup dea memang BEST.. next destination MITC. Melaka International Trade Centre. SDSI tengah beroperasi. sampai jea masuk PAVILION melake dulu and meet my CLASSMATE- ECAH. ok,, dahh hai hai sume,, gerak gi PAVI SARAWAK. xde ap yang best.. bese bese saje.


*wif artis kebudayaan sarawak gamak nyer!!

okay,, then,, gi semue NEGERI nyer PAVI,, and yang paling menarik kat PAVI JOHOR. ade satu paip,, tapi xde salur blakang and air bole kuar. itu yang aku pelik. so snap that picx. then,, gi PAVI PERLIS and carik minyak kelape dare,, yeah,, cuz i nyer daa abeh.. then,, i samba satu. then,, da tak de pape,, aku gi r luau nak makan. tu memang yang palng aku suke,,aku gi BOOTH JOHOR,,amek MEE BANDUNG satu,, dush dush,, daa tau xmakan masakan manis2x gi amek wat pe,, tapi aku abiskan gak. MAK laie sedih,, gi amek LAKSA PERLIS,, konon nak try,, naaahh,, xsedap langsung rase die.




alang2x daa de kat MITC uh gi MYDIN skali an,, JIA nak beli kasut, aku? ingat nak handbag selendang satu tapi malas laa.t. then gi r surau die nak ISYAK. yeah,, aku ngan jia je ade,, siap. kitorang yang kene bukak lampu uh. woahh~~~


*location: surau mydin. yoo guys.

sekian saje ceri saye.

Dec 12, 2010

a friend is as it were a secondself

malam last wif gigs. officially all the science stude done their exam. of coz i said about 8 december's nite. so we decided to spend our last tyme together doin' tiz crazy unlimited time 1000 puzzle. wow how damn it was. jaja's own thiz puzzle. she brought for us. and a little shock naa~~ bigggest shock. it all in white. so cam mane nak pasangkan. ?? that our problem.

peraduan bermula pade pukl 1030 malam, ketike dak budak akaun tengah menggile dengan akun kire-kire dorang kami?? bergumbira. hahaha. yang terlibat membuat pade mule2x, aku,ziha,jaja and fini. yeah quite seronok. gelak2x. macam2x hal. Jam menginjak kol 1130 malam. diah masuk. ia tolong, pastu kudut masuk soh diah sambung study akaun, diah xnak, dia kate wat pe, aku xpaham gak. klaka2x. then 1200, dak budak akaun dah give up ngan study dorang mereka join kami.

memandangkan dorang ade paper esok tuh, 1230 dorang off. ziha daa off gak. period pain. yang tinggal aku, fini, jaja sahaja. jaja plak wat masalah. bukak balik laa puzzle tuh. perghh.. tetibe malam tu aku jadik budak yang paling cermat. tekun dan bersungguh-sungguh. fini berkeras soh litorang abiskan puzzle tu. dea kate alang-alang daa buat, biar abeskan. ok,, DEAL~~~

0145 PAGI,, siap sume bendatang kejadah tu. penat ngek. malam tu aku tido sensorang cuz shasha daa gerak balik chenderah town.

Dec 10, 2010

sentap ;(











huh,,~ sekarang baru aku boleh melepaskan nafas yang panjang. lame sungguh tak bukak blogger.com nie. rase kekurangan. bhahahha. by-the-way,, skang aku bukan lagi bergelar pelajar sekolah. dan insyallah aku akan kekalkan. faham,? bagus laa.

bukak blog fatynn dea daa mule sentap. kenape? kerane semalam secara officially kami the GIGS telah menyedari perpisahan menjemput kami. briefly,, 8dec ade 4 ahli gigs daa balik. semalam, 9dec selebihnyer yang balik. ade juak yang balik tika 10 orang budak akaun sedang bertungkus lumus menjawab paper semalam. sedih menggunung. alam seolah menyedari tentang perpisahan kami lalu menurun kan air mata nye menyembah bumi yang fana.

macam semalam jea, aku duduk depan bilik penyelia, tunggu barisan yang panjang nak submit borang masuk oztel. dapat dorm J, kak tiqa malik tunjukkan jalan nak ke dorm,, berkenalan ngan senior + akak dorm.

rase kejap jea bile waku orented duduk same2x ngan memember, bincang nak wat ape for malam terakhir orented, nyanyi lagu orented pepagi bute waktu sore pon malu nak kuar, kene bangun pagi cuz 0630 daa nak kene terpacak kat tapak roll-call.

baru aritu aku jadik senior tok adek2x form 1, masuk dorm E. sekepala ngan kak suzie ngn kak tiqa arshad. dak adah,pipah,aini. ingat lagi bile aku bertekak ngan mak ngan kakak dak KM. haru beb. buat havoc saje lebih. aku fight ngan syaza nabila. last2x, bile jumpe balik kami macam kawan baik. bhahha.

ingat lagi time aku, teha, mas ngan akalili iffa jadik VIP,, amek kertas math kat umah warden pepagi bute. wahh~~ seram toh tapi redah je r. kan ktorang awal. time tu laa dak akalili menjadi seorang yang cepat. hahha. taon tu gigs tengah pioneer lagi. baru nak combined. ktorang start jamuan.

ingat lagi bile kene stay up sampai kol2 pagi sampai cikgu ghazli halau naik dorm cuz nak wat karangan cikgu sal. bhaha. biase r. daa jadik upper form time tu. ingat lagi bile dapat pegang buku exco akademik dari kak syura. wah,, terkejut aku. cuz ingat time tu izzairin yang dapat. aku first time jerit suruh budak2x diam sampai memakse akak2x form 5 melangkah keluar dari bilik keramat form 5. time nie, GIGS officially terbentuk. kitorang bersame dalam pape pun. bhahah.

ingat lagi bile serah jawatan exco kat ieja. sampai cikgu bahyah cakap form 5 nie sombong. fact is, ktorang memang suke wat hal masing2x naknak lagi kalau dah duduk sesame,, orang sekeliling?? maaflah, kami xpandang. ktorang macam lipas kudung time nak exm, sume kuarkan HP nak mintak skop.

waktu spm pon, skop dapat melambak giler, menggunung pun ade, tapi yang kuar hanye 0.0001% sahaje. kecewa. bahha. tapi tu kan life kami. satu hal tentang GIGS, jangan biar kami berbincang cuz seminggu pun belum tentu abis bincang. hancus dan ranap.

lepas nie, GIGS susa nak jumpe. papehal pon 17 nie, sesame havockan sume muzium yang ade bhahah. ingat nie ye kawan:

" semua memory kite jangan korang simpan kat ingatan cuz nanti if orang kene anemia korang akan lupe SEMUA memory yang kite cipta tapi sim pan dalam HATI cuz hati remain CONSTANT".

dak2x 5 ALPHA, seronok dapat jumpe korang. even 2 taon tapi best okay.

ECAH, SHAZ, SYURA, YAN, MAS, MIRA:, seronok dapat sekelas ngan korang 5 taon nie. bhaha. shaz ngan syura rase cam semalam jea kite membangga-bangga kan kekasih hati masing2x. shaz, kau xabes2x pasal BALLACK kau, syura plak asek ngan C.RONALDO dea. best sangat time tu. yan,, aku rase kite yang paling lame kenal antare satu sama len. kes zaman budak2x dulu, abaikan jea. mas ngan mira,, kte kan FASMA.

DILLA, MICE,ZARIS, AIN, MIZA,BIEL : best kawan ngan korang, havoc, gile2x. dilla, thx bagi aku bace komik kau 2nd after kau. ain,, sorry r pasal semua nyer. aku kan NAKAL. zaris,, matured yea budak, pas nie xdapat jumpe kau. biel ngan miza,, krang memang best.

NISA, NIZA, AIN F, AINNUR, FARAH, AIZA: trimass cuz layan perangai childish aku kat klas uh. slalu aaku kacau farah si ceti tu. ain F name air-bong tu best kan. ainnur, ilmu kau aku hargai sangat. nisa kau yang kenalkan aku ngan si yong hwa tu, trimass gak bagi aku high kualiti video LOVE YA. niza,, aku pun slalu kacau kau,, kadang2x kau jea yang xpasan.aiza, dslr kau tu,, best laa.

ONG,THENG,GAN,CHAM,YONG,CHU,TAI,LAU,BONG: even korang chinese,, tp korang tetap best. ong,gan,theng, cham,, u all conteng tudung i waktu paper last bio kan.kan.

HASIF AND HAZIMI: thx terpakse layang perangai kitorang yang cam kanak2x hepy2x. zimi, kau slalu cakap, "sebenarnyer alfa nie klas ke bape eyh?" cuz perangai kitorang sume cam kanak2x saje. hasif, yeah of coz, kau hutang 2 bucket kfc ngan aku, but sume kepek yang kau blanje sepanjang tahun nie time rehat,, trimass yeaa.

*pictures comfirmed the stories

Nov 5, 2010

seminggu yang panjang

selamat datang ke SYURGA BIRU nuursyafiqah!!

tup tap tup tap.. SPM coming,,
laptop kat ruma plak un-FUNCTIONABLE..
talian internet plak!! semakin menyedihkan!! jadik,,
(sambil menarik nafas) aku mengumumkan,,

sehingga hari MUHAMMAD SYUKRI menjejakkan kaki di TERENTANG ( mintak2x banjir @ PERLIS reda).. barulah aku mengaktifkan kembali jari-jemari aku di BLOGGER.COM!!.. kesian tq!!

btw,, wish me luck!!!

Sep 3, 2010

17belas




lagi 6 hari genap sebulan aku capai 17tahun.. bukan nak kecoh tapi.. dari ap yg berlaku,, aku rase aku ddaaa makin matured.. yee,, memandangkan daa sebulan bende niehh berlaku so,, aku daa terlupe laa beberape isi penting dalam rentetan perjalanan ke-HARI-jadian aku..

seperti sebelum2x nie,, setiap malam bezday ahli GIGS,, yang len akan kuar kelas atau SERBU dorm untuk WISh.. yesyes,, sangatsangat best.. then balik dorm,, anak2x toyol buwat wish jugak,, suker SANGAT.. HP memekak jee!! as USUAL my lovely ATHIRAH yang akan jadik orang first yang wish.. yesss.. then the last person also ATYRA.. same name,, different person..
pegi skola, balik skola, masuk dewan makan,balik dorm,kuar dorm, gi LADIES.. aku mesti dengar
"kak pikah,, epy bezday". then aku senyum..

free call?? HP aku jadik public laa ari tohhh..

hadiah?? thanks SAHABAT.. banyak giler coklat aku collect dari dorang..

SHASHA and MIRAH: blackforest
FATIN HAZIRAH: daim
MAS: coklat ape eyh!!
FARINA: beryl's
WAN: full milk
WAJI: coklat jugak laa

semakin besa daa aku!!

Jul 12, 2010

exam lagi!!!

sigh**

baru nak tarik nafas lega pas mid-year exam,, tetibe ari nie daa dapat jadual pekse for JULY test..19 till 29 JULY.. warghhh yang paling mencabar.. BIO and FZ dalam satu arie babe.. nak mampos kaa!! hidup setaon as form 5 seperti suda menghabiskan separuh daripada nyawa di sepanjang riwayat aku!!

aku xtaw bile dapat bersenang lenang tanpa memikirkan masalah yang xakan kunjung tiba~~ whhh.. aku berfalsafah!!

akhir kala,, aku akan mengalami sleeping-disorder-viruss bsepanjang due minggu ini!! harap maklum!!

Jul 10, 2010

mushi..mushi..

-jumaat 090710-
dulu,, cikgu aku cakap,, sebelum wat pape kene bace bismillah,,langkah kaki kanan.. padan muke aku,, sepanjang 5 taon.. ni r arie yg paling memalukan. yaa aku ulang The MOST embarassing day ever!!! kenape?? kerane,, ntah laa.. kene berdiri sederet panjang kat tangge pesada waktu perhimpunan!! wargghhh,,kene kutok plak toh!! slamat satu gigs!!

Jul 7, 2010

ilp


ellow2x,, seperti yang dijanjikan:

*dalam bas: alfabeta rockss
*wif sir neo,,1st picx after cam terhempas

* farina and fana

* shasha?? sebab saja

*mereka!!


*aku suke pic niey beb!!
*andand sekian dulu!!

seminggu punya cita

daa lame xupdate blog!! semenjak abang balik tinggalkan MELAKA,, kegilaan terhadap internet makin berkurang kerna BB suda tiada,,mengharapkan internet ruma yang boleh digambarkan sebagai " kelajuan cipan berlari lagi laju" itu sangat-sangat menghampakan!! skunk,, mau story,, cite2x yang berlaku sepanjang minggu:

situasi 1
-rabu (3006)
dengan segale hormatnya saya sebagai EXCO PREP menyerahkan jawatan saya kepada MARLIZA..
disebalik cerita penyerahan jawatan nie,, ade rase xpuas hati kami antare PARA EXCO dengan MANTAN!! name?? bagi pandangan aku,,die xlayak dipanggil manusia so xdop name!! marah?? ade kuli batak kau gtaw!! I DON'T CARE!! begini ceritanya,,

" setelah 2jam kami mengahabiskan mase memekak,membantah, akhirnya satu keputusan muktamad telah di capai iaitu barisan EXCO 10/11 yang dipilih atas semua aspek yang dipandang!!
tibe2x mase ANUGERAH PENYERAHAN,,name pertame yang naik adalah bukan daripada name yang dipilih,,sehingga akhir,, rupanye2x manusie yang tidak bername itu sudah menukar bukan sahaja PENGERUSI malah 6 JAWATAN yang lain termasuklah MINE,, WATAFAK tok kau!! setelah itu,, 11 ex-exco menghentam die dan satu soklan iaitu " kenapa *** tukau xbagitau kitorang" dan jawapan paling BANGANG *just 4 u penah aku denga ialah " akak tade jawapan" sial x SIALL?? dan kau oarang yang selalu berpegang dengan falsafah dan mitos serta pengajian am ape bagai kau toh akhirnya telah menunjukkan kau sangat-sangat lah B-E-B-A-L..."

situasi 2
selase (0607)

aku gi ILP dengan semua budak form 5 SMKIS,, yeahhh,, utk pengetahuan korang budak klass 2 alfa ade 90owg so terpakse pecah 3 tok naik bas!! ahakzz,, ! naik bas ngan beta's girls,, main sambung2x perkataa.. kami ade ceramah teknik menjawab soklan for teras subj only!! bestt and sangat sejuk!! aku dah sememangnyer tak tahan sejuk hampir mati kesejukan kat dalam toh,, naseb bek fini ade tok bagi aku telekung!! aku dah kelubung badan aku!! sejuk punyer pasal!! budak laki nak gelak?? aku sangat xpalau,, lepas dah selimut tohh,,ape laie tido r plak,,timing memang terbaik: pas makan, waktu tengah hari!! masyukk babe!! balek sket lebey kurang kol 1730,, but kami ( GIGS) turun jasin terus,, al-maklum laa,,kamikan JARANG turun!! hehehe,, pergi serbu BURGER bus10 yang kami gile kan!! pas order,,jalan2x gi FS,,AKU?? komik laa ape laie,,!! abis jaa,,aku nak balik,, turun dari FS terserempak ngan MOM sorang memba aku?? memba,,hahaha,,ahakzz.. yang buat aku terkejut ialah:

*salam tangan dye dulu
"dok asrama kan?"
"yup!"
"balik kaa??'
"nope,,jalan2x"

haha,, neva espect yang dye kenal aku dan tau pasal aku serta ingat tentang aku!! i LOVE that DAMN much!!

btw,, aku nyer camere terhempas dengan teruk dan hampir2x jahanam,,but,,aku kan hebat!!

situasi 3
rabu (0707)

teknik menjawab soklan @ DEMA.. 4 da first tyme in my life,, PENCERAMAH LARI DARI CERAMAH!! kau ade?? xkan!!.. KECEWE NGEKK,,!!dye best,, wehh yang lari toh penceramah ADDMATH NGEKK!!,then ayanh datang 4 tandatangan buku rekod!! dengan bangge nyer ayah cakap kat cikgu nooraini memandangkan markah bio 49 saja

" die (merujuk kpd aku) memang xminat bio, die nak amik akaun waktu f4 tp xpat"

ayah memang hebat,, kalaulah ayah tau yang tengah denga ayah cakap toh ialah cikgu bio ica!! ermm mesti die terase,, ahakzz!!
__________________________________________________________

panjang sunggu aku cakap,, then daa cite sal ILP toh,, if ade mase,,next en3 aku upload gamba2x kat ILP,,ahakzz.. till then,, SALAM!!

p/s: BRAZIL kalah!! damn~~

Jun 19, 2010

seminggu


hello..hello..

membosankan,, tu je yang boleh aku describe skunk.. nope,, bukan skunk,, sepanjang minggu nih!! aku buat pe eyh,, owh.. bangun waktu matahari mencacak atas kepale,, then makan,,bace komik,,hadap laptop.. tu je keje sepanjang cuti sehinggalah hari khamis,, baru sampai seru untuk wat folio,, yeahh,, i'm the great!!

rabu hang nan besties a.k.a girlfren terhebat: shasha nan yati,, owh..da cite malas nak tulis laie,, tadi baru pas tolong my mom tande ketas pekse murid dye,,ya ya.. sangat klakar doe,, bese laa budak dajah 5,,bi plak toh,,pecah2x perot ketawe ngan mak..btw,,petang td daa wat comb binding tok folio yang annoying toh.. semalam,, german kalah!! sian shaz!! xpe2x..

xpegi mane2x,, tu aku daa biase.. kehidupan anak sorang guru upss bukan 2 orang guru,, aku sudaa biase dengan melepak kat ruma sambil bersantai sajaa!! yeahh..semalam asek donlod lagu jaa,,yang lelame pon aku donlod.. aku bosan.. xbole bukak myspace,,nanty saket atie,,hahhaha..padan muke aku,, putih konon.. damn~~

btw,, 2 gamba jaa i donlod kat cinie pasal ari toh!!


ps: i miss my class,, ahakzz

Jun 9, 2010

lagenda BANCAU


mushii..mushiii

B.A.N.C.A.U.

huhh~~ -ape toh cikgu?? -ape laa awak nie, itu pon xtaw,, -mestii r xtaw,, -BANCAU toh...........................................

untuk budak MOZAC, mungkin 1/2 dari dorang daa tau atau mungkin xdop yg taw
but,, for ISKANDARIAN,,
almost ALL sudaa taww lagenda BANCAU,,
tain last dapat dyep tok CHEMIST,,
haa,, so sweett!!! hehe
sangat seronok belajar,, kalau ngantok,,tido laa tanpa ade syak wasangka..
dye xmara,, paling tidak pon, die akan hentak jaa meje nan rotan,,
MARAH~~~ neva!!
hehe..\CIKGU JALIL,,
baru jaa beberape bulan daa wat fenomena!!
yurpp,, thats BANCAU!!
ziha cakap,, die jarang sebot kat BETA,,
but kat klass aku,, sangat selalu laa..
die yg sangat open, telah berjaya buat budk laki malumalu,,
kenape,,
hehehe,,


p/s: dye cakap
meniru itu seni!!

Jun 8, 2010

today waS A fairytale

mushii..mushii..

thx mieza cuz pinjam kan GOKUSEN kat aku,, sangat terhibur..
kau cakap kat aku,, dalam ramairamai,, aku jaa yg suke tengok GOKUSEN 1..
yaa memang aku suke malah LOVE laie!!
kenape,,??
sebab dalam toh ade SAWADA SHIN!!
haaa,,
macam mane

SHASHAonly fall in luv with JOE JONAS
mieza ramli jatuh hati kat KEY SHINEE
akalili pulak kat ONEW SHINEE
beah razak kat MIN HO
farhana kat JUSTIN BIEBER
mas kymm tercinnta kat FARID KAMIL,,

i guess,,
i luv MATSUMOTO JUN!!!!!
ahakzzz...

p/s-->> NUBHAN,KIM HYUN JOONG,YONG HWA remains constant laa

Jun 3, 2010

4 years

owh.. it almost been 4years since the last 2006!!
3.6.2006!!
one of the most precious moment in my life!!
why!!
cuz,, on that day,,
i had an experience that did'nt have @ OTHERS!!!
back to bm!!
yaa,, kenape yaa!! owhh,, cuz..
aq kenewat operation laa at kepale!!
ade ketumbuhan..
ingat laie saat toh!! asek pengsan jup!!!
since standard 5 plak toh.. i ingat laie ape doktor
at KLINIK YAKIN cakap kat ayah:
" kalau ank awak ade ketumbuhan,, daa lame die mati laaa"
one word jaa boleh bagi kat die tyme toh!!
SIALLL...
then,, pegi check kat klinik swasta @ sentul!!
" awak ade ketumbuhan nie"
OMO,, betol kaa,,
" but xteruk laie so nak wat pembedahan x??"
of course i do!!
then,,
pas wat pembedahan,,seyes,,
kepale rase sangat ringan!!
sumpaa!!

*alhamdulillah,

May 31, 2010

exam?? like i care!!


dear cik buku suksess bio!!

thank god,, after a month,, tadi exm bio paper 2 and paper 3,,
killer subject tohh!!
ok ok,, semalam tido kol 2 cuz sudaa tempaa maut,, tak mao study at rumaa,,
yaa pdn muke aku!!
bangun pulakk pukull 4,, haiiyaaa,, lebam mate sudaa la ngekk!!
bangun sajaa,, bukak pasal grasshopper..
laaa,, bioll laa,,
ape die cakap,,
flexor muscle laa,,extensor muscle rr!!
yang ikan pulak ade brakee laa!!
kelaka sajaa pepagii!!
kol 8-10.30 paper 2!! okk done dengan cemerlang and dapat tido 15minit....hahha
kol 1230-1400.. omg!! sangat lembab menulis cuz mate sudaa kuyu!! cegu ketok meje cuz lamee aa tido!! bhehehe..
then,, tengok2x,, damnn!! salah wat graph dengan sepantas kilat menukar jawapann!!!dalam mase within 10min..
soo,, 1400,, aku mengisytihar kan merdeka for myself,, bio paper 1?? like i care!!
bak kate mas pon " ape susaa,, jawapan daa ade,, kau pilih jaa . betul sala,, cite no 2.."
i sokong u laa!!!

kemerdekaan tanah melayu:
31081957

May 28, 2010

spmFITER


dear all my comics,
the pass 24 hour,, i had done 4 da chemistry exam!!
qute bosan!! dan amek pen tok membuang mase,, melukis cartoon ngek nihh!!
bhahha,, chumell x??
xpaya cakp laa!!
=pp

May 26, 2010

am i malay or whatt!!??

dear cik buku 7 socerer!!

tadi cuti sehari 4 science stream stude cuz xdop paper!!,, ape laie keje kami setelah mengeluarkan usul nk ke makmal ditolak!! kami pon tido,, mungkin bukan KAMI but yg penting aku setelah sume bahan bacaan dibace,,
cikgu2x masuk dan mule mengedarkan kertas pekse,, yaaa stresss,, absolutely marks jatuh dan yg paling sadis biler tyme cikgu sabar mule bagi kertas bm,,

one word,,
DAMN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

: syafiqah, awk nyer karangan TERUK,,
: pengolahan TAK BAGUS
: ayat TAK DRAMATIS
: susunan TUNGGANG-TERBALIK
: ayat dipengaruhi BAHASA SMS
: syafiqah KARANGAN PALING TERUK KAT 5alpha

YA ALLAH,,
raser nak nagis jaa,, rase down giler,, mas cakap kalau nk karangan bagus kat blog tulis dalam bhs baku!! xpe,, aku ader inersiatif sendiri!! bhahahaa..
HARRY POTTER,, kau tunggu aku bace kau laie skali..
yg paling best MARKS BI laie TINGGI dari BM!! bhahahaha


selepas seminggu

kepade semue kertas2x ujian,,

finally after a week, bole rehat balek even 4 1 day but sangat2x bersyukur!! paper addmath memang menusuk jiwe laa!! sangat tertekan menjawab nyer,, belum bayang kan laie fizik yg tunggang langgang and terbalik tohh!! kimia ari khamis yg sedia menanti umpama malaikat maut!! bace ngan xbace buku sama jaa marks,, baik lepak cc.. hint 4 bio yg biol daa dapat,, thx kat bebudak smdb!!

p/s: tenga xdop motif menulis,, tadi menjerit tyme BETA ngh jwb +math!! sory yup!!

to all the hint supplier:
thxx eyhh!!

May 17, 2010

another event

taon last kann!!,, then,, a bit xcited 4 hari guru.. beli hadiah ape sume,, mengenang kan taon last r kann,, ari guru yg terakhir... so 160510,, GIGS,,tido lambat tok siapkan masin2x nyer present,, okk,, 4me.. thx gary 4 da card tohh!! pagi2x,, ape laie xtvt wajib b4 pergi....

* toh adiah and owner!!

*mase dengar perutusan,, aku dan mereka2x yg len,,ape laie.. yiiihaa!!!

abis jaa perhimpunan,, dengan xcited nyer,,aku dan mereke pegi turun dewan,,dan alamak,,blom start.. dalam otak kami,, memandang kan taon last ( laie skali) nak berebot tempat,, insap kene dok luar.. nanty bosann!! antare persembahan nyer ialah!!
* tarian india [ memang hot]



* sir tan menyanyi + dier bersongkok eyhh!!


* form 6 pon join laa al-maklum laa,, TAON LAST!!

around 1230 selesai sume perkare,, memang menyeronok kan,, then,,acare bebagi hadiahh!! yyyaaaa,, bagi kat MAMA 2010,, cikgu bio kami yg berjaye wat kami bioll!!!
then snap,,snap laie wif sesape jer yg kami nmpk termasuklah COUNTDOWN SPM!! BHAHAHHA..
* senyumm!!



May 2, 2010

netball vs melaka vs sale

dear my little book,,

semalam i ade friendly match (netball of kos) wif smk selandar,, haa haa,,, a bit suprice cuz dapat taw ponlas2x minit,, tp tak pe,, at least dapat skip klas KIMIA,,bhahah.. BANCAU!!.. then about 115 tdo kejap pas mandi uhh!! bukan ape,, penat ngek bawu balek skula,, yaa,, dapat gelaran baru pulak dari ANAK2X TOYOL JAGAANKU: i am MUMMY TOYOL,,bhahaha.. okay2x pastu k.syida bunyik loceng, semayang roll-call balek,, and masuk cc kejap,,then turun kat parking guru..

now kami ade 2 choice,, mao nek kete sape?? cikgu laila or cikgu dilla.. yaa kalau RAIN cakap: "hitam nampak kemas,kemas bergaye".. aku plak pikay,, putih laie elegance babe.. so,, aku pilih naek kete cikgu dilla!! drift r sampai selandar r kann!!



*hehe,, snap,,b4 turun padang,, tetibe jaa nmpk
bilik study uh kemas sket!!

* ini shasha,, a.k.a aiman

sampai jaa selandar,, kami dah psyco,,padang die sket men besa,, 2x padang sis uh... memang laa..semput doe,, then cikgu soh lari satu padang,, haaa???? padang sis pon aku pancit,, but the best is aqu dan aiza sajaa yg tak pancit till end of the larian uh!! hehhehe.. pas stretching ape bagi,, gi tengok padang netball plak??
nape?? siak aje,, kecit sangat..!! first yg terlintas is " nak men cam ner nih??",, kau pas men,,memg x syiok babe,, tengah bes dapt bola..tup..tup daa ade at kaw. owg,, xgilaa toh?? tengok player selandar,, macam2x ruper ade,, yang berselendang laa,,tapi yg bez uhh,,yg pakai tite sajaa!! walawei hot babe,, bhahhaha,,
then,,,semestinya kami kalah dengan mate yg agk truk jugak!! berape?? ntah,, luper laa!! hehehe.. pastu balek..
*waktu nih,,tengah bincang mao naek kete sape kot!!
*that syura wif cikgu dila


* me wif dilla,, WD!!!
then balek jasin nek myvi putih cikgu dilla,, yesss,,adegan pujuk memujuk aiman syazana tok memujuk c.dilla supaye masuk ke dalam kg sri kesang yg 2km kedalam uhh,, agk xcited cuz 1st time masok solok uhh!! terkejut gak cuz tak same mcm yg dibayangkan.. then cikguanta balek bus10,, perut daa mengiggil lapa ngekk,, turun kete jaa,, alamak,, ayah shasha sudaa sampai,, andand nmpk budak klas dea laa.. pastu denga suare2x sumbg panggil aku,,then arina gedik2x tipon aku padahal aku da nak datang kat dea nihh!! cettt laaa~~..
lapa laa kan,, pujuk yati soh dea belikan beger kat c2,, yess agk ngidam berger bus10 yg terbaek selepas big mac my fav!! then ayah pown sampai,, tak sempat smpi rumaa aku daa sapan kan beger uhh!! sedappp weyhh!!! owhh kene get ready nak gi melaker witin 30 minit..


* transform...

selepas 30 minit,, sembahyang,mandi..ni laa rupe aku biler kuar bilek,, teringat tudung tertinggal at oztel,,capai sajja selendang,,lilit je r,,janji kemas.. then gi jj r cuz,, baru dpt duit SISCO,,mao kebas komik conan laa,,addict sudaa.. then,, turun gi jenjalan kebas selipa atlanta satu,, tetibe carik2x baJu,,promoter cakap
" adek,, beli skunk,,xdop less,, pukul 9 kang adee 15% less"..
tengok jaa jam,, 3o minit laie,, japp..gi sembahyang,, lilit selendang laie,, and..time 4 shoppin,, banyak baju aku dapat tarik gakk,,heheh!! aku an hebat!! melake jam doe semalam,,aku raser ari nie laie hebat kot!! pastu around kol 10 gi makan at BERKAT SALAM berdepan ngan D'NANGKA..try rr kalau sempat!!
ape yang aku pasti,, sampai jaa rumaa sudaa pukul 12 malam deyhh!! aku pon,, bukak pintu bilek dan stret booommmmm,,
"ZZZZZZZZZ""
mood:
bangkai kau WA,, sakit doe kaki aku kene pijak!!