x0x0

Dec 31, 2012

2012: REMARKS

ASSALAMUALAIKUM

hei guys, yeah,, I'm starting to write this on 254am 31122012,, well. sekarang tengah hujung2x study week.. well, as for me,, mood tu sebenarnya x sampai tu yg x sedar diri lagi, padahal rabu dah final!. *sigh*


2012, phuhh a year yang best, mencabar. I did graduated from Kolej Matrikulasi Melaka with well,, consider its my rezeki there. I dapat masuk UM where i know (most of people like dying to study here I guess, Alhamdulillah), ohh, I changed my phone.. hahhahaa. Kelas S22T5,, well,, kitorang xde lah pandaiii sangat or not.. kitorang sume memang tahap yang biase2x je. dari segi pelajaran,, tapi kalau dari segi ke-setanan,, mungkin kelas kitorang top kot!! ahaks..

http://blackforestdaim.blogspot.com/2012/05/s22t5-year-in-making-thick-and-thin.html
http://blackforestdaim.blogspot.com/2012/05/s22t5-year-in-making-part-2-that.html

2012, the last year, i have teen!!sad, life is sad. Tahun depan dah 20, but still I've 8 bulan nak enjoy. Dan akan dienjoykan dengan semahu2x nyer. Quite selalu lah jumpe GIGS,,hehehee,, kat sagil, time hari guru, jumpe saje.. Me is happy.

http://blackforestdaim.blogspot.com/2012/01/we-found-love-in-jungle-bebeyhh.html
http://blackforestdaim.blogspot.com/2012/08/officially-19-time-flies.html
http://blackforestdaim.blogspot.com/2012/05/2-years-guys.html


2012, list crush bertambah.. hahhaha,, ada tujuan sebenar kenapa menambahkan crush. Everything happens with a very nice reason. Kau ingat aku sewel nak dok minat2x seseorang tanpa sebab,, well among all sebab2x yang ada, ade satu major sebab why I did this.. Masuk UM, minat SE, mase jadik fasi suke tengok muke ZH.. hahhahaa

http://blackforestdaim.blogspot.com/2012/06/graduasize-resulthope.html
http://blackforestdaim.blogspot.com/2012/06/circle-of-friendship.html





2012, circle of friendship becomes bigger. I like this one, coursemate telecom, sangat best, sangat sporting sangat sewel dan sangat giler2x. Planning kerja last minutes memang dorang terer, kitorang biase2x je.. Ahaks, taknak bagi lecturer letak harapan, biaselah, kalau dalam cite hindustan tu,, hero memang selalu kalah dulu.. hehhehehe.. dak-dak kolej, niners. well,, jangan cakap!! ;))

http://blackforestdaim.blogspot.com/2012/07/upu-2nd-time-and-cuakkss.html
http://blackforestdaim.blogspot.com/2012/09/the-exhausted-week-minggu-haluan-siswa.html


And this is the story I rahsiakan, but yeah,, mungkin dah sedia untuk dikongsikan kot.

2012,  sedih giler bila ade part of dak2x KMM yg macam putus gitu. I did cry masa last day kat matrik, aku xpernah rase teringin nak peluk someone. aku xpernah terfikir yg aku akn nangis waktu hari perpisahan. but yes, last day, paper kimia tamat 330ptg 26.4.2012, mase orang rushing balik bilik sebab nak pack barang, nak check out bagai termasuklah aku, aku gagahkan diri amek2x gamba dengan semorang, and lastly, sampai laa kat sorang insan nie

" Aku mintak maaf sepanjang setahun perkenalan, walau singkat tapi dah macam adik beradik, kadang2x kalau aku cakap2x kasar, aku bukan ade niat pon, sekadar gurauan, kau kenal aku kan,. Halalkan ilmu kau tok aku, makan minum, terkasar bahasa, terbuat salah, terguris perasaan, terkacau. dan segal ter yang ada"

aku pegang tangan die, sambil air mata bergenang lepas tu aku tahan macam mana pon, air mata tu tetap jatuh, aku seka2x, makin laju air mata tu jatuh.. yaya, nisha, nani tengok sume pelik sebab dorang x pernah nampak aku sedih.. not on that day, so dia tarik aku, makin laju air mata aku turun. and lastly aku cakap

" aku mintak maaf untuk semuanya, aku mesti rindu kau."

aku x sangka setaon aku kat KMM aku boleh end up dengan menangis meninggalkan seorang sahabat, tapi ntah kenapa aku rase macam xkan jumpe die lagi. yeah, my feelings right, she changed. and I miss her damn much.

2012, aku x regret masuk KMM, aku x regret apply UM. As I said, sometimes, aku mungkin menyesal, tapi tu kat mulut je,,kat hati lain.  hahahha... 2012, bagi blast, suka duka remaja memang aku kene hadapi tahun nie lah. and now, its 9 minutes before new year.. what I can conclude is, aku harung 2012 dengan jaya dan aku x menyesal, x terpalit langsung rase menyesal, pahit manis tu asam garam kehidupan remaja!! and yes, this year really buat aku jadik lebih matang, lebih realistik. sebab aku hit something that made me have to think as wise as I can, kalau salah pilih, boleh lingkup wehh.. ahakss

last year post: http://blackforestdaim.blogspot.com/2012/01/last-post-this-year.html

new year resolution: MOVE ON, kalau sebelum nie single atas nama bukan hati, but next year gonna be different. sebab, aku dah redha.. hahhaha

testing.

a post will come. just wait. serius, by the end of 2012, i'll write something, a thing yg berlaku in between the last entry, summarize yg best, a status will be post at FB. compliment each. A wish yg I semat, I'll tell u guys. a story. my story. a status. my real status abt who am I. Just wait. =)