x0x0

Jan 17, 2014

Sunway Lagoon

Assalamualaikum


See that Vuvuzuela? Worth trying. Trust me
13/1/2014- 3rd day post exam activity : Sunway Lagoon

Its just because I met a lot of crazy people yang tahap sewel sama level ngan aku, yang masuk air so that I got lotss of activities to be done. And this time with those Environmental Engineering students. Hewhewhewww, Plan nak pegi sini timbul masa pegi Icity awal2x sems dulu sebab nak masuk rumah hantu die jeee. So 2 hari before pergi, baru decide and pada awalnya nak pegi Selasa, but since Selasa tu cuti, so, xmau lah. I postpone tarikh balik Melaka for themmmm.



Tak payah cerita macam mana sorang-sorang punya perangai kat dalam rumah Hantu. tapi what cuak me the most is not the Rumah Hantu, tapi tak tau benda apa yang pusing 360 darjah siap ada bunyik 'crack' macam penghadang die tu nak tercabut. Damn. But, it was fun. Totally fun.



The ATV pon best, cumanya track die kejap sangat, and naik swan, Roller coaster and mannndiiiiiii. Penat naik tangga2x tinggi sebab gelongsor semua tinggi2x. Best part slide and Vuvuzuela kot nama die, worth gila trying. We hit there 2 times.

Nak try flying fox, tapi yang beratur nyer ramai sangat and bungee jumping pulak mahal, sebab tak termasuk dalam pakej. Last-last berjimba berempat atas jambatan gantung yang super panjang and gayat of course.



Balik tu, masing-masing dah penat, masuk Sunway Piramid dulu and decided yang 2014 kene cuba ice skating. Lepas tu carik benda nak makan since masing2x kebulur. Then solat, then balik 9th. Tak sanggup tunggu lama-lama merayau. Energy drained habis.

Lotss of sudden activities yang dah buat dengan As n Syikin,or kitorang gelarkan masing2x nie Setan, sebab bila dok bertiga, ada je perkara merepek nak dibuatnya. Dah banyak kali dahhh. Bak kata As pon,

"Mungkin ada benda yang sama duduk dalam badan masing-masing nie." Indeed FarahAs Indeed.

As, Syikin and Me

Seoul Garden n January babes

Assalamualaikum.

10/1/2014-Jumaat-1700


It was an official tarikh and timing I completing my 3rd sem. End with paper CA, Alhamdulillah, paper macam susah sikit, but still yeahhh,, I'm  done. Back to the original planning yang kitorang nak pegi Seoul Garden @ Paradigm Mall, KJ. Sebab naik kereta is too mainstream, kami jiwa rempit. Redah jam, shoot paradigm. Hewhewhewww

Takde gambar depan exam hall masa last paper, sobs sobs, but its okay. Went to Paradigm with major event, acah-acah raikan lepas exam with another secret event. hehehehe


Dok sana dari start dinner sampai kedai tutup. Dasar tak semenggah punya perangai. Tu belum cerita sesat carik motor parking motor and aci redah je nak balik UM ikut mana. Perangai masing-masing memang sewel.

Seoul Garden.
10/1/2014







So lepas makan-makan tu, since we have secret plan, so, carik jalan nak blah dari crowd nak beli cupcakes untuk sambut January babes punya birthday, lepas makan, excuse mintak pegi toilet dulu, tapi Shamer nak ikut, She cannot join us, she's one of the babes, tapi sebab xnak suspicious, layan kan je, tapi Su je pegi toilet dengan Shamer, aku beli cupcakes, lilin and semua benda lah, in that short time. phewww.

Lepas tu bawak pegi DTC, kengkonon buat gila nak amek2x gambar bagai, yess we did it, tapi dalam masa yang sama, aku cucuk lilin, Hajar n Shiks nyalakan api, and tengah dorang konon2x busy photoshoot tu, kitorang pon boooommm. Nyanyi2x. 3 ketul cakes je sebab dah telan makanan banyak nak mati, so cupcakes cukup kot. hehehee

SYaza, Mimie, Shamer

Happy birthday girls. See ya in semester 4.

Forever 21: Hajar Azman

Assalamualaikum


Tak salah celebrate birthday lewat 15hari.
Went to Taman Jaya depan Amcorp Mall untuk sambut post celebration Birthday Hajar.
Since dah 21, so why not lah sambutkan untuk dia. hiks.
Planning lama dah, cuma timing je x kena, cuz birthday Hajar jatuh dalam week 12-13 ke ntah tak pasti, tapi minggu yang superbly busy nak mampuihh.. Tu yang end-up sambut kat masa 31 Disember. I started 2013 with them, joyfully, why not I end it with them too, sebab tahun 2013, memang banyak gila spent susah senang dengan diorang.

Bought 2kg Chocolate Indulgence, And kopok lekor from pasar malam and some cikedis, and belon too. Macam warrior+survivor habis bawak 2 belon helium gune motor. Phewww phewww. 2 grup pecah, 4 orang beli barang, 4 orang lain gi bawak Hajar ke Taman Jaya. And here some gambar.


Sebab masing-masing gila sama level. Alhamdulillah. :)

Sungai Congkak

Assalamualaikum



Tak korek draf, nak tulis entri nie tapi gambar takde. Well this event sebenarnya cerita sebelum cerita gi makan durian haritu.

Memegang tema TeleTrip TelePicnic, this superbly awesome trip was the very first trip with dear coursemates after 2 semester berlalu.. Bagi masa setahun dulu biar kenal hati budi masing2x, biar kenal perangai sewel sorang2x, baru tau boleh klik atau tak, Alhamdulillah, masing2x gila dan sewel sama level.

Tak ramai yang join but lebih lah jugak dari separuh, well, this was planned by dak budak lelaki and it went well. Decided to go after we finished our last week of the semester.



22/12/2013, Ahad
UM- Sungai Congkak- Rumah Zariq- Bukit Ampang- UM

Masing-masing sembang memang laju, nak gerak 730 konon nya, konon. Padahal.. hmmmm sejam lepas tu baru gerak. Cehhh,, Journey takes abt 1 hour plus minus, and I was going there naik kereta dengan Zariq, Pejal and Sab.

Sampai sana, mandi2x, main bola, bakar2x, bergambar, makan, solat and about 5 something jugak kot x silap masing-masing baru gerak balik. Ohh, otw pergi, aku dah start sesi pujuk memujuk Zariq suruh singgah rumah dia, and mati-mati die xmau. Macam hareyyy, balik tu, sambung lagi sesi pujuk memujuk tu dengan bantuan Syapiq + Su. annndddddd, at last,,

Zariq, Effa


Tetibe Zariq bagi signal masuk simpang rumah dia.. hewhewhew.. Dok rumah Zariq sampai lepas Isyak. Yang driver masing-masing recharge energy, yang perempuan dok menanguk tengok TV gossip artis,, ohh Ayie join sekaki jugak. Kudos to mak Zariq yang x putus2x bagi makan kat kitorang. So lepas masing-masing dah tido, makan, solat, rehat and semua lah,, kitorang pon gerak balik.

Anep, Azizi, Zariq, Ayie

Ingat nak terus balik, sekali Zariq lead bawak gi Bukit Ampang, and the view was amazing. Tengok lampu2x KL dari atas bukit, dengan kosmate sambil makan charkueytiaw, ahhahaa cuteeee. Lepak2x, borak2x around 11 camtu lah, gerak balik UM.