x0x0

Jan 20, 2013

Broga Hill

Assalamualaikum ;)

Collage from pah.

One day before, when I was in Matrix, that means, during 2011 or early 2012 I can't remember the exact time actually,, cam biasa, xde keje, membongak je kat atas katil scroll tumblr, Fb dan segala benda alam yang ada sekali tu nampak dak shaz upload satu album entitled; Broga.. aku macam ohh naik bukit.. then done.

then ditakdirkan masuk UM,, dok berkawan ngan dak2x nie and Broga punyer name memang asek je naik sampailah satu masa tu aku terdetik,

"masuk UM memang kene panjat Broga ehh? so azam utk diri, x berharga sijil grad kalau graduate UM tapi x panjat Broga"

hahhaha!!! giler noobkan aku,, cam bangang giler, tapi tu lahh.. pastu aku bajet Broga tu blakang2x UM jee.. kah kah kah,, lagi satu kebangangan terserlah.. Tapi among classmates aku, xpernah pulak suarakan pasal broga nie, buat diam2x sudah laa.. so, teruskan hari2x yg macam hell kat sana *case refer to: pembelajaran,, part enjoy2x tu bukan lah hell, tu heaven*.. Sehinggalah one day, pah waksap aku tanye nak join die gi panjat broga tak,, hahhaha,, and I'm not thinking about that twice,, terus jawab YESSSSSSSSSS..

so that is it, cerita sebelum nya.

crime time: 530-1100
crime scene: Broga Hill, Semenyih
crime partners: Pah, Sengpai, Awa

Sengpai, Pah, Aku, Awa

A night before gerak tu, still kat Desa Tasik, then pah waksap cakap nak layan midnight, aku on aje,, so its been decided, sengpai beli tiket kol 2330 layan 3am.. Malam tu baru kenal awa. Member pah ngan sengpai time pasum, budak pure math, USM. Lupe nak cakap, Sengpai dengan Pah budak Computational Math.. Hehehe,, camna aku kenal dorang?? Aku kenal dak pah mase netball. Aku kan budak sukan.. muehehehehhe

So, balik kolej around 0130 something, then pukul 0445 bangun balik sebab kol 0530 nak gerak gi Semenyih,, sampai sana around 0630,, solat kat petronas.. dak pah pulak mase otw nak ke sana, boleh pulak main agah2x ngan anjing kat tengah jalan,, dan itu memang kelakar.. Hahhahaa.. *gelak sendiri*.

Around 730 start naik,, dalam 15 minit pertama tu.. jengjengjeng,, aku stop, perut bergoncang habis,, and nak muntah.. Pastu ape lagi, aku muntah laa.. Tulah, padan muke aku, dah niat nak boikot mcD tapi x sungguh2x.., pagi tu aku pi makan sarapan mcD yg ape ntah,, terus muntah,, kosong habis perut aku.. Hahahha,, lepas dah muntah, buat rehat 2-3 minit sebelum sambung naik.. Well ape yg boleh cakap, dari ground to the first stage,, memang penat, jauh, curam, tinggi, mencabar.. *mencabar laa sangat*,, tapi tu lahh  dia.. So sampai je kat atas 1st stage die, aku terus baring without thinking about orang len yang lalu lalang kat situ sebab perut kocak semula. Rehat kat atas tu around 5-10 minutes before sambung naik 2nd and 3rd..
bukti terbaring kat 1st
us ;)


pukul 830, sampai kat 3rd. Perasaan memang best habis, seronok, puas sume lah.. Tapi kat atas tu ade orang lepak 2 orang, India.. Tapi buat bodo je r, walaupun cuak pon ade, al-maklum laa kitorang kan semua pompuan tapi redah je r,, dok atas tu sampai 930 before turun..

Mase turun tu, main slide2x memang best,, hahahaa,, x boleh stop, seronok kot, habis r seluar mandi tanah.. Sepuluh minit gitu touchdown laaa kat ground. Exciting+excited.. Pah dah 2nd attempts, Sengpai ngan Awa dah 3rd Attempts tapi aku baru 1st kann,,so memang best.. mungkin next time nak naik lagi mase final year.. hahhaa.. Tapi seriously, kalau gamba kawen, snap atas tu, memang comel wooo..




The view from top
The view from 1st to 2nd
Sengpai si kurkur berubah jadik sengpai si monmon ;)


 Balik KL pi makan roti canai kat pantai dalam then gerak balik 9th. kol 3 camtu, aku gerak balik Desa tasik. That's it. my cerita. ;)
=)

Jan 13, 2013

Paralyzed by SE


Assalamualaikum.

Lately kat twitter asek je sebut pasal SE,, ntah sape pon xtau laa. hhaha,, bak kate dorang2x pon, aku memang suke kumpul crush. well, look at the bright sides laa kan,, better kumpul crush dari kumpul BF,, ahakss.. Crush could be anyone, kau nak crush kat balak orang pon xde hal lah. As for me,, crush tu penaik semangat utk dtg kelas yg macam hampeh.

so back to SE,SE tu stands for?? hahhahhaa,, itu tetap rahsia. lepas 4 tahun aku bagitau lah,, kalau pun aku ingat,, Senang cite, as I said earlier, penaik semangat datang kelas,, well,, ini bukan bermakna SE tu budak kelas aku!! NOOOOO.. Cube bayangkan situasi nie eh;

" Bangun pagi2x, tengok hari yg jadual start pukul 8 pagi and end at 7pm, buat rase macam nak sembam balik muke kat bantal the realized, somewhere inside UM, boleh terserempak dengan SE, mungkin mase nak turun bas, kat UM sentral, kat KPS, tengah cucuk duit, mungkin die makan kat fac ke, atau mungkin terserempak dalam lif, mungkin die ade kelas kat blok U, atau mungkin boleh jumpe kat fac alam bina, mungkin jugak boleh nampak die lalu atas motor , atau mungkin di library, mungkin selera haritu kau nak makan kat 12th dan boleh terserempak ngan die atau mungkin die nak belanja ayamgunting, mungkin aku jatuh kaki berdarah and kene pegi ppum and ternampak die kat situ.. hahahhaa WELL those are the kemungkinan yg boleh berlaku, Disebabkan kemungkinan itu could be anything, digagahkan hati utk meneruskan hari2x di UM"

bhahahhahaa,, giler lah perumpamaan aku. but that's it,, the reality.

This will be my wallpaper until who knows when

Paralyzed: Big Time Rush; That one convo I had with syaza razali kat twitter if I'm not mistaken. Then in sudden, she asked me to listen to this song, cuz that song reminds her toward me laa kate nyer.. so, cepat2x download,, well,, memang pon,, sangat burn lagu tu.. 

You, you walked into the room
On a Friday afternoon
That's when I saw you for the first time
And I was paralyzed

I had a million things to say
But none of them came out that day

'Cause I was never one of those guys
That always had the best lies
Time stopped ticking
My hands keep shaking
And you don't even know that

I try to speak, but girl you got me tongue-tied
I try to breathe but I'm f-f-f-frozen inside
I try to move but I'm stuck in my shoes
You got me paralyzed,
paralyzed, p-p-p-paralyzed
I see you walking, but all you do is pass me by
Can't even talk, cause words don't come into my mind
I'd make a move if I had the guts to
But I'm paralyzed, paralyzed, p-p-p-paralyzed

Now I learned a lot from my mistake
Never let a good thing slip away
I've had a lot of time to look back
And my only regret is

Not telling you what I was going through
But you didn't even know that

I try to speak but girl you got me tongue-tied
I try to breathe but I'm f-f-f-frozen inside
I try to move but I'm stuck in my shoes
You got me paralyzed, paralyzed, p-p-p-paralyzed

I see you walking, but all you do is pass me by
Can't even talk, cause words don't come into my mind
I'd make a move if I had the guts to
But I'm paralyzed, paralyzed, p-p-p-paralyzed

As the years go by I think about you all the time, whoa
If I get the chance I hope I won't be paralyzed, paralyzed by you

You walked into the room
On a Friday afternoon

I try to speak but girl you got me tongue-tied
I try to breathe but I'm f-f-f-frozen inside
I try to move but I'm stuck in my shoes
You got me paralyzed, paralyzed, p-p-p-paralyzed (you got me paralyzed)

I see you walking, but all you do is pass me by
Can't even talk, cause words don't come into my mind
I'd make a move if I had the guts to
But I'm paralyzed, paralyzed, p-p-p-paralyzed (you got me paralyzed)

Paralyzed, paralyzed, you got me tongue-tied
Paralyzed, paralyzed, now I'm frozen inside
Paralyzed, paralyzed
You got me paralyzed, paralyzed, p-p-p-paralyzed




The lines yg diboldkan tu, yeahh,, ade some flashes yg come out to my mind.


Jan 11, 2013

Final exam

Assalamualaikum.

Hyee,, aku selalu dengar yang if U once registered as a engineering student, U'll have such a nightmare. And I didn't understand those phrases or some of related phrases until I knocked down my 6ixth paper today. Memang erasaan nak nagis die tinggi laa weh. Sebenarnya dah rasa macam tu since jawab paper 1st engineering aritu; Basic Engineering Algebra. Wa cakap lu,, memang sentap wehh sentap nak jawab.. Lepas tu mengharungi hari2x seterusnya memang redha jangan cakaplah. Dah study, tup tup yang keluar nyer, soklan yg x pernah jumpe even dalam latihan.. memang mintak air mata aku jatuh wehh..

Aku xpayah laa citer perasaan aku jawab TITAS dengan KKM,, tu semua dah ade jawapan, cume perlukan instinct yg kuat dan sedikit ilmu sejarah dari form 1, confirm A,, kalau aku xlah.. sejarah aku pernah dapat 45/100 kot mase dah nak dekat2x PMR.. hahaha

7/1 algebra: Yang nie memang aku mengaku, aku lemah sangat since buat basic math mase form 4 dulu,, matrices laa ape laa.. woohoii,, aku xde mase nak fikir2x formula yang terlalu banyak perkaitan antara 2 atau lebih formula lain. So no hal kot, melainkan aku ade tipu jawapan.. muahahhaa

8/1  programming: Yang nie ade bagi cahaya harapan sikit, sir buat xde lah membunuh cuma a few coding yg susah nak hafal tu memang dikirimkan salam sahaja.

9/1 CA : " If u can answer the questions I uploaded in the spectrum, then U can answer the final exam since I set up, the final exam to be much more easy than the question"( Dr Shee, 2013). Sekali aku bukan paper,, wehhhhhhhhhhh,, ape tuuu,,, Aku pun dengan redha hati, redha perasaan tulis lah 2 jam tanpa berhenti.. Keluar hall semua sound aku,, "Pikah, not a word".. dan blah je,, tengok semua bas dah ade, tinggal nak naik je. Kecewa hati wehh,, sangat sangat kecewa.. Satu kelas macam tu..Dah x boleh buat pape dah

11/1 Physics Electronics: a word, FUCKED. mind fucked habis laa weh, brain freeze tahap tertinggi. Semua redha giler, budak EE yg dibangga2x kan sir pon terteleng2x jugak laa.. Inikan aku yg memang selalu memain.. sobs sobs..

Dan niat sekarang tinggal nak habiskan je satu paper then nak release tension wehh sumpah. sangat. Mengecewakan. aku nak balik melaka nak tenangkan kepala otak. sebelum tempuh sem baru. aku cam malas je nak daftar subjek. Hati kosong. Ok dah azan. bye

" pikah, ape2x pon jadik, kau kene jadik inginiyer jugak. FAHAM!!!" ( zieha, 2013)