x0x0

May 16, 2016

Semarang Solo,Indonesia

I'm pissed off thus I write. First, Happy birthday dear you. Have a blast year. #likeueverreadmyblogbutwhoknowskannn . Second, End of week 11 kot, not sure. Rabu akan datangni (18/5) ade Engenius which the event yang jadi punca aku nak mengamuk tapi takde tempat nak lepaskan sebab selalunya mengadu kat sorang mamat ni tapi mamat ni berada diluar radius serta turut menyumbang pada level nak mengamuk so NO!!! I can handle this myself. Third, THIS ENGINEUS OR WHATEVER THE HECK IT SPELLED IS TOTALLY MESS AND FARK!!

OKAY PUT THE AIR DEEEEEEEP INSIDE MY LUNG AND SLOWLY SWALLOW THEM  LIKE THE HECKKKKKKKKKKKF.jdsvhgcfkjWEBHFVJKWGEFJKHVGCWJFHMVDMHVFHJsmbdhsgfhvsmgdfkjcgjsdfhvLUKDFVLyfg,kVDFHKVHKGDSKBCMSDVHVKSFHB,KSDFBKJBDJFgkfh,djbhvadhvfahhkgSDKHFCVadqhioheFVajgbvmhf,fwefyQWFJHFJGDfgDSAV,Ha,hvh,fah,

Lets do this again.

Assalamualaikum,

So regarding entry tertunggak. Ye ye, aku nak lunaskan lah ni. Tapi. Ye ade tapi sebab aku hmmmm aku bagi tau dua negeri je ehh dulu. Hehehehe

So lets baby,

13/2/2016
So this, around 12 midnight kitorang pi rumah mimie pikap mimie then parents dia drop kitorang kat KL Sentral as kitorang punya bas pukul 1230 to KLIA2. Macam biasa, tido KLIA2 sebab flight kitorang pagi, 645 dah kena on board. That day suara aku completely lost. Macam ape je.

14/2/2016
KL-Semarang
Pikah-Hajar-Mimie-Shiks-Anis-Su



Sampai semarang around 8 local time. Note that ID lambat sejam dari MY. SampaiSemarang, kitorang book teksi bawak pi hotel. Kat sini kitorang duduk kat Hotel Olympic. Well, like 2 star hotel je tapi breakfast included lah. Wifi takde kat bilik. Sepanjang masa kami kat sini, kami guna 2 simcard ID and beli data serta buat hotspot je. So,split lah, 3 orang guna hotspot 1, 3 lagi guna hotspot 2. Jimat.

Dekat Semarang ni takde apa sangat tapi kitorang pegi jugak lah Lama Sewu. Dia ni macam peninggalan keretaapi so end up dah jadi muzium. Ehh ke aku salah.No, dia ni adecermin seribu apa ntah. Ntah lah tak ingat lah story dia. Hahhahahaha memang tak guna kan. Aku tahu.

After that, melepak kat Coffee Bean macam MY xde pulak menatangni. Lels

Kitorang macam takde hala tuju sangat kat Semarang ni, pastu pegi Masjid Agung. Well this one is superbd. Go there and watch yourself. Lepas solat, kami pegi area Simpang Lima untuk cari makan. Cuak gaklah sebab nak jaga barang banyak. takut kene copet lah itulah inilah dan sebagainya. So makan Dinner.

Waktu lunch sebelum tu, kitorang makan kat dalam mall je. Paragon Mall kot nama dia. Dekat kedai Es Teller, sumpah benda alah Es Teller serta Teh botol yg dakdak hipster dok gilakan tu, it will be the first and last time I letak dalam diri. No more. I cannot. Benda tu tak sedap. Maksudnya tak kena dengan tekak aku.



Then tamat hari first. Tak banyak pon buat, membuang masa berjalanjalan cari pengangkutan yg sesuai nak ke Solo the next day nya tu. Pegi kat satu syarikat nidah bayar, then baru jumpa supir, so kitorang refund je lah. Sebab guna supir lagi murah and mudah.

The next day.
15-2-2016

On the way ke Solo which takes up hmmmmm banyak jugak lah timing nya. Kitorang singgah Ambarawa which satu muzium kereta api. Then head up to Borobudur. Sumpah shit, tiket masuk dia wayyyyy too mahal between local and foreigner. Beringat sikit kita ni foreigner ehh. So apa yang kitorang buat is, kitorang suruh supir kitorang belikan tiket, so dapatlah harga local. Kau bayang kan, harga lokal baru tak sampai rm10 around 9++ , kalau foreigner around 50 ke70++ ntah tak sure. Hell no. Ni tips kalau sampai candi, kau sesiap bawak shades, sebab panas nak mampos and all the penjual akan approach kau suruh beli barang diorang which is mahal nak mampos so jangan layan. Kau kene buat bengkak hati jalan acah nyonya mansur abaikan diorang ni.

Bayangkan, spec cikai rm10 macam kat pasar malam tu, diorang boleh nak jual up to IDR 85000 which kau tambah sikit lagi kau dapat beli Vincci punya shades. Hahhahahha So ingat a big NO.



Then lepastu ke Solo. Kitorang Lunch dekat kedai masakan Padang and it was a blessed sebab kena dengan tekak. Hahhahahaha Sampai Solo around 7 camtu tapi dah gelap and pekan dia mati. So check in hotel, then pi makan makanan yang femes kat situ which is Nasi Liwet tapi kitorang panggil Nasi Seram sebab waktu makan tu ade pengamin datang nyanyi lagu macam mengilai.Bapak ahhh, cuak. Okay this nasi is penyebab aku dah tak boleh go makan makanan Indonesia. Nak balik Malaysia cepat. My goddd. Nasi ni macam Nasi Lemak tapi dia letak air. Air tu air apa, aku xsure, dia kind of soup something lah. The thing yg buat aku cam kembang tekak kat sini is, bila order ayam belah peha tu diorang akan goreng sekali dengan kaki. My god.

Sebab Nasi Seram tak dapat mengenyangkan kitorang, so kitorang balik hotel, and order makanan hotel. HAHHAHAHHAHAHA lagi sedap and murah.

Then tamat second day.

16-2-2016

This day, pagi pagi lagi dah terpacak bangun then breakfast kat hotel which sedap gilaaaaaa. ahhhhh then terus pi Pasar Kleweng kot nama dia. Kat sini lah nak carik souvenir bagai. Kat Jogja takde benda, so xpayah lah korang teringin nak cari souvenir kat sana. Kat solo ni kain batik murah murah. So aku beli lah sepasang kain untuk mak syafiq, untuk mak aku beli baju, then untuk wopek berdua yang tak dapat join tu, kitorang belikan beg laptop kain batik, which is cantikkkkk. Hihihi,lepastu, diorang yang lain tu, memang borong sakan lah.

Sampai pukul 12 camtu then, off to Jogja we go. Then, otw sana, kitorang singgah this one kedai makan. HAHAHHAHHA sedap memanglah sedap, tapiiii kene sembelih. Kahkahkahhh

Nanti aku sambung ehhhh.







May 7, 2016

Appreciation Post: NZ

Assalamualaikum

Ye aku tau ade 2 cerita teaser yang tertunggak tapi hmmm hmmmm. PRIORITIES lahhh. Huhu

I met this girl, a couple years ago. Well I still remember the first time we talked. Like seriously. And which baju kurung she wore and what colour it was. The thing that I dont remember is, how exactly we become friends. Like a friend yang betul betul kawan. Not a friend yang jenis nampak muka dari jauh and tak sempat elak lalu terus berkata "hmm hai hello, ok bai." Hahahhahahahahaha

Since the first day we talked,I guess this year marks our 10 years of friendship which is so yeayyyy more years to come to annoy and be a demanding person towards u.

So, last week we did talk and I asked her this,
" Nanti aku kawen, aku nak peti sejuk."
"Peti sejuk mahal."
"Okay. Nak mesin basuh."
"Hmmm kay *dengan suara sayup sayup*"

Wehhh aku dah tulis dalam blog ni, kau jaga baik, kalau kau x bagi hadiah masa aku kawen nanti. Hahahhahahha

Later that day,while we were busy hongges chicken wing dekat IKEA, she finally, face to face say this,

" Korang hutang aku wish."

Bapak demanding gila pompuan tak empuk ni. Zzzzz

Well, to be honest,

Shes not a person yang kau rasa nak bawak sit down tengok designer's fashion show.
Shes not a person yang kau rasa nak bawak borak gelak tutup mulut,
Shes not a person yang kau rasa nak ajak buat catwalk
Shes totally not a person yang kau rasa kau nak buat perangai sentap lepastu mintak dipujuk.
HAHAHHAHAHHAHAHAHA

What I can say about her are,

Shes that person yang kalau tetiba kau craving nak makan meatball ikea tapi kau takde transport, tell her,She come all the way from Klang to Sentul to pick u up.

Shes that person yang tau bila perangai bengong kau sampai balik kampung masa Public holiday tapi tak reti beli tiket awal,and she will be around Melaka from KL to kutip u back. selain memuaskan nafsu shopping dia.

Hmmm aku kekeringan Idea lah nak tulis kebaikan dia. Selalunya aku je yang berbakti kat dia. Hahahhahaa

Shes the one yang kau call buat cerita sedih ajak pegi teman buat police report lepas purse kau lesap tercicir kat Indonesia. Hahahahhaha

Shes the one yang kau merengek buat muka x malu suruh belanja sebab kau xde duit langsung nak makan tengah hari. HAHAHAHHAHAHHA

Shes the one jugak yang kau bagitau plan vacation kau dan berharap agar dia rahsiakan tapi hmmm tapiiiiiiiiiiiiii what to dooooooo.

Shes the one yang kau cari sebab nak pi Melaka semata mata nak pegi warehouse sale. Hish teruk.

Dan bila tiba penyakit homesick kau datang, and kau nak balik gak no matter what, kau call dia waktu keje and suruh dia hantar pi tbs lepas dia keje tapi kena singgah midvalley dulu sebab kau nak pulang kunci keta dekat yang berkenaan, then lepastu hujan kau dengan dia redah gak sebab kau degil nak balik lepastu beratur beli tiket tup tup tiket habis then kau mintak dia hantar kau balik UM semula then baru dia balik Klang.

Kalau part pow duit, kau jangan cakap lah, Aku dah selalu buat dah. HAHHAHHAHAHAHA.

To summarize this, I honestly say this, I'm such a lucky girl when I have u.

So,

Thank you for everything.
Thank you because being alive up till this point.
Thank you.

Semoga jadi insan terbaik.
Semoga dipertemukan orang yang boleh counter degil and baran kau.
Semoga dikurniakan rahmat dan hidayah.
Semoga dicurahkan rezeki yang berlipat ganda.
Semoga dipermudahkan segala urusan di dunia dan akhirat

Lastly.
Happy Birthday yang ke 23, Naziha Zainal.