x0x0

Apr 28, 2015

sanah helwah NZ.

Assalamualaikum

Here's to someone yang demand me to write such a panjang lebar punya ayat semata mata nak wish birthday dia. HB ni dia xnak.

To sums up, shes a bit malang since birthday jatuh masa hari aku ade test. Kawan dengan test mana lagi penting? In this case, yup, test lagi penting. Hahahahhahahahhahahaha

What i did was, i do wish her. 2 ayat before letak fon tepi and sambung baca notes. 💪💪💪💪

I remember to wish her lah jugak, with the same ayat, I attached a picture of her. With me of course. Yeeee memang aku x nak kalah. 😹😹😹😹😹

So, here is the real content. Yang aku drag lebih sehari je. Dulu aku wish lepas seminggu kau rilek je. Hahhahahhahahahhah

You are already 22 and tolong matang pleaseeee. Jangan mengada2 mintak orang petik gitar nyanyi eppi besday kat kau.

Be a good daughter. Selagi badan x dikandung tanah, you know how big your responsible is. I know u did well up till now.

Be a good friend. This one? Hnmmmmmmmmmmm please try again later.

I wonder if you could be a good girlfriend?hahhahhahahaa so better you be a good future wife walaupun kau macam xnak kawen, tapi kalau dah jodoh kau sapa nak kata tak kan??? Wakakkaka

So if dah kawen, dapat anak, please please be a good mom. Aku xnak jumpa anak kau kurus kering macam kau.

Haaaaa ni yang paling penting,
BE A GOOD WORKER WOIHHHHHHH. walaupun dak Mirul tu macam gampang perangai dia, kau kena sabar. Mungkin Allah hntar kau kat dia nak betulkan semula lah ke gampangan dia tu. Lelssss.

Istiqamah dalam kerja dan kehidupan. Jangan nakal- nakal. Pulangkan baju hujan kalau belum pulang. Jangan nak cuba cuba jadik orang ketiga macam drama petang2 kat tivi tiga tuuuu.

Thanks for beong there when I need you the most. To listen all the bullshits happened ard me. Al maklumlah, aku ni x habis belajar lagi. Hiks

All the best Naziha, May Allah bless 😘😘😘😘

Apr 24, 2015

Krabi, Thailand

Assalamualaikum

13 April - 16 April 2015
Krabi, Thailand
6 perempuan yang survival mode dia tinggi memuncak. Feh
Backpacking mode: On
Membawa hashtag ceritasanahabissana bilawolfpackpegivacay



Our flight was at 1615, and we were expected to arrive there at 1645 local time. Note that, Krabi is 1 hour later than Malaysia. Brought 4000THB which equals to 458MYR. Waktu kitorang datang ni ada Festival Songkran, lebih kurang macam Tahun Baru dorang. Pesta Air katekowwww

Sampai airport,since we want to go to our hostel so, kitorang menapak keluar nak carik teksi, tapi yang ada hanyalah wanita wanita berpakaian bunga2x dan kau seakan2x berada dia dalam sinetron thailand petang2x, hahahahahhahaha

#tips 1
:. Sampai airport, terus carik servis kaunter untuk transportation. Since kitorang 6 orang, kitorang amek Van yang boleh occupied 8-9 person dengan harga 1050 THB satu van so nanti bahagi jelah sama rata. Nak jadik cerita, ada these 2 guys from Msia yang nak naik skali dengan kitorang, so on jelah. Van dorang sumpah selesa, leather suit katekowww bukan macam van kat Msia. Wakakkakakkaa

Kitorang tempah  bilik kat Aonang Backpacker Hostel dengan harga 250THB satu malam, tpi masa tu ada slight miscommunication so kitorang di transfer ke Aonang Hostel for Backpacker, tak jauh pon dari tempat tu. Tapi rasanya ada hikmat jugak kot kena tukar sebab the second hostel tu location dia lebih mudah and dekat dengan semua benda, restoren, agensi, pantai serta tempat usha ponda. Hahhahahahahhaa

#tips 2
Nak carik pakej, korang x payah mengada2x carik pakej dari Msia, penipu agen2x Msia ni cekik darah sikik harga dia. Hahhahaa kidding2x. Maksud aku, dah sampai sana baru korang carik pakej, untung sabut timbul, dapat pakej murah, untuk island hoping kitorang dapat 500THB utk 5 pulau beserta lunch n snorkeling.

2nd day kitorang pi Emerald Pool, Hot Stream, Tiger cave temple and Naik Gajah for 900THB, setakat yang kitorang survey agensi ygbagi best price, sebab ada je yang letak 1800THB untuk pakej yang sama. So pandai2x lah.

Dedua pakej ni siap lunch okay.

#tips 3
Sarapan
Kat krabi banyak nak mampuih 7e, so kalau pepagi korang kebulur, pegi 7e dorang carik beger segera. NNti dorang panaskan kat situ, korang makan lah, dengan harga 29THB
Told chaaaa. Dpt password semua diam

First night, lepas check in, kitorang keluar nak carik makan, banyak gila restoran, tapi kitorang ada mindset yg warung tepi jalan mungkin lagi murah harga dia, so dalam pada carik warung tu usha lah segala restoren and harga dia sampai end up kat area masjid, ada warung. Makan situ. Bila bayar, pffffffttttttt sangat sebab harga dia sama je macam harga restoren, dah lah x bapa nak sedap. Tapi ada hikmah, kitorang jumpa satu street food dorang, Hoi Krok. SEDAP NAK MAMPOS!!!!


The Islands

Next day, Island hoping and Snorkeling. Cerita dia, lepas habis tu, kitorang kena tunggu tuk-tuk datang amek, makan masa sejam lebih jugak lah, tapi disebabkan owner pakej tetiba hulur password wifi, semua diam tak terkata. Spam ig kata dorang. Hahahhahaha



2nd Night, Lepas maghrib, kitorang terus pi sewa skuter comel, 200THB satu motor untuk 24 jam and pi isi minyak 50THB utk 1.22 liter. Bapak mahal minyak dorang. Kalau dah berjiwa rempit tu, x boleh tinggal rasa nak merempit walau dengan skuter, walau di negara orang. Kitorang pi makan kat restoren, no warung tepi jalan anymore. Lepastu jalan jalan carik souvenir , terusha pondan, and banyak lagi lahh perangai hawau tu jadik. Hiks

Hot stream, Emerald Pool, Tiger Cave Temple, Naik Gajah

2nd Day- Pagi before gerak tu, kitorang ronda-ronda tepi pantai carik sarapan kat street je, so aku amek nasi kunyit, yg len makan pulut. I olss not into this pulut thingy ni, lepastu makan tepi pantai. Gittewww. Then pegi ikut pakej, balik petang. Ohh ni yang real. By the time kitorang sampai, sebenarnya kitorang dah checkout hostel, sebab kitorang memang dah decide nak tido airport malam tu. so another our adventure story,

Kitorang amek baju-baju pe suma, terus gerak masjid. Tukar baju, Asar, tunggu sampai maghrib then keluar merayau. Beli Hoi Krok, Carik pancake lebaiii sedai nak mampss. Aku sampai harini teringat kat pancake dia. Makan Pad thai. ape ntah lagi, almaklumlahh, tu semua taktik menghabiskan duit yg banyak gila lebih. Lepastu baru pi restoren makan yg betul2x punya. Hahahhahahaha

Snorkeling 

Before pi restoren, kitorang pulang motor, and kitorang decide nak lepak lama kat situ. Lepas makan, jalan tepi pantai, jalan tepi bar, beli bekap souvenir then around 1040 gerak balik hostel. Nak keluarkan beg. Since hostel tu tutup pukul 11, so kitorang kena keluarkan barang before 11.

Menanguk 2jam luar hostel sampai kol 1 sebab nak tunggu van datang pickup kitorang pi airport. Rupa masing2x dah x macam orang. Nak scroll internet pon sampai dah xde benda nak di scroll kan nya. Punya bosan 2 jam tu. Kitorang mintak van datang kol 1 tu sebab nnti xde lah lama sangat kitorang nak tunggu kat airport tu.

The breathtaking scenery. Sumpah

Then 1245, kitorang turun, nak tunggu van. Jyeahhh bye Krabi. Sempatlah menggila kejap atas jalan raya tu. Van sampai, semua pakat tido, kecuali aku yang x tenang nak tido. Almaklum lah, tempat orang, plus yg bawak van tu lelaki anything could happened, but Alhamdulillah. Sampai airport dalam pukul 0145, carik surau, dan boommmmmmmmm. tido sampai kol 530. Then siap2x solat bagai Dalam kol 7 dah turun nak check in.

Dalam kol 10 gak sampai KLIA 2. Thats it, my cerita. Half of midsem break habis kat negara orang. Perempuan2x xsedar diri, naik cuti test melambak. Perempuan2x yang acah gamble, tak bawak notes langsung balik rumah. Tapi kat sini perasaan rindu nasik tu xde lah dasyat sangat macam masa pi Singapore dulu. Ho ho ho.

The best plus annoying part, masa pegi, aku punya pencuci muka, sun block, shamer punya sabun, kena rampas. Masa balik, Shiks pny perfume, Anis punya makeup remover kena. Hahahhahaaha #friendshipgoals

THE FOOOOOOODDDDDDD YANG SEDAPPPPP

#tips 4

Make sure container liquid! CONTAINER TAU korang less than 100ml untuk bawak atas plane. Last time naik, air asia xde lah strict mana. Rilek je dorang, kali ni menggelabah pulak.

Thailand checked.
Next?
The people :)






Apr 17, 2015

teaser: bilawolfpackpegivacay


Prologue
"Sem ni kita nak pi mana?"
"Kita pi midsem lah, Add n drop x boleh."
"Pulau?"
"Redang? REDANG!"
......
......
......
......
"Alang-alang redang, baik Krabi, sama je bajet."
"Okay, check tiket."
"Cun, RM 166."
"Sapa nak bank in sendiri, pegi, sapa nak loan shark pegi."
......
......
......
"Wehhhhhhhh, harga tiket naikkkkkk."
"Kita tunggu next lah."
"2++ mahal sangat."
"Macam tak bagi pegi je"
"Kita tunggu habis promo."
"Kita hari-hari check."
"Kita mesti lagi power"
"Mabul je lahhhh"
"Tulis secret island je"
...........
..........
........
..........
.........
1pagi
..
"WEHHH, Krabi return 140"
"Sapa nak pegi?"
"Ok 6 orang"
"Kali ni tak fikir eh"
"Wehh maybank2u under maintainence"
"CIMB aku xdak duit."
"Jap aku masuk UM, transfer duit."
"So berapa total."
.....
.....
.....
.....
.....
"DONE SECURE TIKET PI KRABI"

These are the conversation between 8 people, and I swore to u guys, malam tu, seram sejuk kedaungg okayyy when it comes to our vacation trip. Hohoho

Apr 8, 2015

Throwback: Singapore & Bukit Tinggi

Assalamualaikum

HAHHAHAHHAHAHHAHAHHAHHAHHAHAHHAHHAHHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAH kalau ade terdetik lah aku ni rajin gila sampai up 2 entry memang silap ahhh silappppppppppppppppp.

september 2014

February 2015
Cerita diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, nanti aku update ehhh. Aku ada test esok ni. Hahhahahhahahha alasan standard seorang pelajar pemalas cam aku bila nak bail sesuatu. hahahhahahhaaa

Sungai Chilling & Bukit Fraser

Assalamualaikum


Aku suka gambar ni!
Well, this weird person malas nak belajar so she decided to write abt these stuffs as she'd already posted the teaser kan kan kan. Hahahhahahaha padan muka.!

Long story short, it was unexpected serta unplanned TeleTrip sebenarnya. Sabtu, lepas habis taklimat LI, serabut2x depan API terus ajak semua yg lalu pegi Syed Bangsar utk sarap. Jadah betul sejak dok KL ni perangai sarap pukul 10-ish ni.

Yang berdiri belakang tu bukan budak tele, harap maklum.
Zariq sampai- Boboy pop up idea pegi Chilling esoknya- Ask Mimie,Shiks,Azizi,Zariq utk kereta- Called Syafiq utk kereta tambahan *hahhahahhahhahahahhaha* - Asked telecom sapa nak join.

22 Mac 2015
23 Orang.
5 Kereta
Of Sg Chilling we go.

Azizi-Shiks-Mimie-Zariq-Syapiq

*cerita preparation*
Tak dak preparation, Boboy as mastermind lah yang gigih carikkan air mineral + Shamer pegi order nasi lemak untuk kitorang sarapan pagi esok. Yang len bawak duit untuk cover duit minyak kereta masing2x je. hewhewhewwww

Acahnya nak kumpul pukul 7 so by 8 dah boleh gerak, acahhnyaaaaaaaa tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Leulsssss, dekat pukul 10 jugak gerak. Tu belum kira sesat lagi. The sesat happened to our kereta sebenarnyaaaa. HAHHAHA

See this and u expect me to tell you yang diorang matang? Hell no nanti tak caya. 


*cerita sesat*
5 Drivers. 4 expert, 1 amatur.
Zariq bawak macam pelesit tak ingat orang belakang, lepastu Shiks memang jenis follow rapat, then followed by Pijot dak Syapiq. Azizi tak boleh laju ikut dorang sebab Mimie bawak slowwww. HHAHAHAHHA

Mimie yg amatur tu, ade boleh dia cakap camni

"Mie, laju r sikit, kang tertinggal belakang, jenuh nak carik tu."
"Rilek, kalau sesat waze kan ada."
"Kata nak konvoi, pe jadah guna waze jumpa kat sana hampeh."

Sebenarnya Mimie in recovery phase of traumatize sebab kereta pernah accident masa 1st year dulu so thats why lah. Since kitorang 2 kereta dah terpisah, memula macam gigih lagi nak carik dorang, Masa carik2x pon sesat salah masuk jalan, decide utk jumpa terus kat Chilling. and yes, Kitorang
sampai duluuuu.



*cerita Chilling*





AKU TAK EXPECT NAK PERGI AIR TERJUN DIA SIAP KENA REDAH 4-5 KALI JUGAK LAH SUNGAI TU. BUT SINCE END UP DIA PUAS HATI, THEN OKAY LAH. I DONT MIND AT ALL. ade lah kat sini dalam sejam stengah lepastu turun balik nak tukar baju bagai segala.













*cerita Fraser*

Aku suka gambar ni jugakkkkkkk


Ceritanya, kitorang x tukar baju kat bawah pon sebab dah hujan and ramai oranggg so kitorang pegi kat kampung yg terdekat, aku ingat sampai mati nama kampung ni HAHHAHAHAHHAA Kampung Pertak. Sekali toilet dia tutup. cehhhhhhhhh. Lepastu dengan baju basah2x ni, semua orang sebulat suara kata nak salin baju kat Fraser. Hahahhahahaa tell u what, aku menyesal. Mana tidak, aku keluar kereta dengan berkain batik kot, sejuk dia menusuk kalbu serta jantung hati. Lelsss.

Mencemar duli pakai kain batik depan coursemate dan upload ke blog. Phew
Salin baju, solat bagai. So acah2x amek feel kat tempat sejuk tu kejap, then amek gambar kat clock tower le signature place lepastu baru turun. Target turun sebelum gelap, tapi tak sampai separuh lagi, masyaAllah, jalan dah gelap sesungguhnya. Cuak tahu cuakkkk, dekat Petron, borak dengan Zariq n Syapiq, told them yang sebenarnya aku ade terdetik, macam lama nauu pulak turun bawah x sampai2x ni. Hhahahahha shizzz lahhh.





Kaki dah menusuk dah masa bawak keta turun, tapi bedal kan lah jugak since Mimie kan rabun malam. *alasan mangkuk tu paling tak logik tapi kitorang ye kan je.*  Makan n Solat. Masjid tu, tangga dia, MasyaAllah. untuk insan yang kaki dia macam kene panah ni boleh di consider tinggi Woiiiii. Hhahahaha

*cerita balik UM*
Since aku yang drive kereta Mimie dari atas Fraser lagi, balik tu dorang ikut jalan yang kitorang pegi, adelah 3 kali gak aku merewang khayal. Mana tak nya, aku ngantuk, yang belakang semua tido, jalan lurus je *acah x thrill*, lepastu radio yang ade semua sayu, yang paling best pon Suria Cinta je. Hahahhahahhaa lepastu kau expect utk aku x rasa ngantuk?

Sampai 9th few minutes before 12 ke 12 senget sikit ntah tak ingat. Memang collapse but yeah fun. Thats it. Our second teletrip. As I see them macam budak2x kalau kat kelas especially our Abg Long tapi bila macam2x ni diorang will act as super protective big brothers.



Tiru gaya emoji versi kami yang tak cukup korum lagi sorang.

p/s: Gambar hasil ihsan berbagai2x jenis tuan empunya sampai dah tak tau dah sapa. Hiks.
pss: It was awesome. levchiaaaa.