x0x0

May 19, 2017

TEASER: JANDA BAIK FT BUKIT TINGGI

ASSALAMUALAIKUM

Aku saja je ni nak hilangkan kemarau entry. So aku letak teaser dulu. Leuls


Doakan Nuur Syafiqah rajin type entry. HuHU

Mar 26, 2017

Terengganu

Assalamualaikum




So, the past few weeks, I went to Terengganu sebab nak attend one of my matrix's friend punya wedding. The funny part was, kitorang sebenarnya pegi majlis belah lelaki but since she mentioned yang dia kawen dengan jiran depan rumah so, referring the given map, which is map belah pompuan, so kitorang just tengok opposite site of the house je. Tapi mashaAllah nak sampai sana bukan main berpinau mata sebab waze tak membantu langsung.




The last time aku pegi Ganu was masa gi redang on September, 2015 which aku mabuk teruk and tak dapat berjalan, so kali ni aku balas. Bagitau Farahas 4 minggu sebelum tarikh, and set.

10 March 2017
TBS (10 malam)
Pikah-Farahas-Syikino

Hahahhahahha seee the namessss. So in short we call ourselves as, The setans. Hahhahahhaha sebab kitorang tiga memang suka buat plan aci redah. So , As beli tiket bas turun Ajil, rumah dia. This is another part, so dalam pukul 1 camtu,kitorang sampai Gambang and makan so As cakap,

" Aku selalu tertido x sedar weh. Kita sampai nanti lebih kurang 430 pagi."

Tapi kitorang gelak2x je tak amik port. Rupa2x nya masin mulut As, memang dia tak sedar, selamat makcik sebelah As, kejut dia sebab kebetulan nak turun kat tempat yang kitorang nak turun, kalau tak, menonong sampai Besut lah kitorang. Hahahhahahaha

Sabtu
11 March 2017
Ajil-Kuala Terengganu

1) Rumah As

The dayyyyyyy. So sampai rumah As, sambung rehat then subuh. Dalam pukul 7, As ajak pi Pasar Pagi ada jual kuih singgit. Which all the kuih dah siap pack, so satu pack singgit. Andsarap kat rumah As, mak dia masak Nasi Dagang. Aku not a person yang into Nasi Dagang sebab ade campur pulut tapi mak As x letak pulut at all and the nasi is soooo yummehhhhhhh

Then kitorang prepare untuk misi utama. Pegi kenduri kawen. Tapi before that, kitorang singgah

2) Pasar Payang

So sebenarnya pegi sini sebab As nak cari kain baju raya. Sambil jalan2x tu singgah beli kaftan. As dengan Syikin memang gila kaftan, tapi not me lah.Aku prefer pakai 3 quarter dengan tshirt je. But still aku beli untuk mak. Tapi kau tau lah, yang nama pasarpayang ni, kalau iman tak kuat, kau umpama ditutup jalan keluar. Hahahhahaha

Kat sini gak aku beli serunding. Aku tak sukasangat serunding ni sebab manis. Tapi yang aku beli ni alhamdulillah, mencapai piawaian tahap manis aku. Kira tak manis melampau. Kau boleh rasa manis dia and pedas and balance lah. And sedap tu yang penting. Hewhewhew Then kitorang terus pegi jap eh aku check swarm app dulu sebab dah lupa.

3) Kampung Petai Bubus
Yaaa, this one for wedding. Dak Eda yang kawen. Budak wing aku masa matrik. Gi lah cari entry aku buat untuk wingmate aku. Hahhaha Dia ni budak bilik sebelah and the foood there is sooo sedap. Aku igt Terengganu ni macam Kelantan, makanan dia manis, tapi alhamdulillah, tak ku jumpa satu pon yang manis selain diriku. Huhuhu



Lepas jumpa Eda, salam2x and then, terus ke kawasan Batu Rakit untuk sotong celup tepung

4)Warung Pok Nong Celup Tepung.
Kedai ni bukak 330. So dinasihatkan datang awal sebab nanti kena beratur panjang gilaaa apak ahhhh But it the food is worth the wait and the long queue and everythinggg. It was sooo gooood. Thenlepas makan kitorang pegi




5) Universiti Malaysia Terengganu.
Yang ni sebab aku nak tengok tang mana kampus dorang tepi laut. Tu je tak lebih tak kurang. And untuk dapat pointlebih masa check in swarm. Then to niat utama kalau pegi Terengganu which isssssssssss KOPOK LEKORRRRRR

6) Tak tau nama tempat
Hahhahahha yang aku tau, kedaini x jauh dari airport. And sedap. Serius sedap. Sumpah. Dah tu je. Aku beli 20. 10 bawak balik, 5 bagi syapiq, 5 bagi kak ngah. Then terus ke

7) Pantai Batu Buruk
The pantai here is sooo nice i say youuuuu. Ade satu port buai is instagram worth. Tapi kene berebut dengan couple dan budak kecik. Untuk kitorang, dengan tak tau malunya mintak ade budak ni bangun sebab nak nak satu gambar kat situ. hahahahaha



Then balik rumah As semulaand singgah pasar malam dekat Wakaf Tapai. Sampai rumah As, mak dia dah siap prepare tomyam dengan ikan sweet sour. Memang kenyang dan gembira lah aku. Baju kurung yang aku pakai tu dah selamat aku buang dah. Hahahha riwayat tak panjang.

Ahad
Ajil-KT-KL

Flight kitorang 830 pagi. Then sampai KLIA2 930. Naik bas pi KL Sentral. Sampai KL Sentral 1045. Makan. Then naik LRT sampai Sri Rampai, gi rumah syikin dah sampai around 1245 ko. Then amek keta, berdesup balik PJ sebab nak jumpa WOLFPACKKKKK!!!




Sebenarnyajadi lebih seronok sebab dapat jumpa semorang yang aku nak jumpa. so yeah.Till then.