x0x0

Dec 26, 2016

PENANG 4.0

Assalamualaikum

HAHHAHAHHAHAHHA PENANG LAGI WOIHHHHH!!!!

Updated: Malas up entry Penang. Long story short, went to Penang, Kak Fareha kawen, then straight to Pesta Penang which is I must say macam tapak funfair biasa and the token is sooooo ridiculous mahal, satu token rm4 x silap, satu game kokak 2 token, itu pon game bodoh2x je yang kau boleh main kat tipikal tapak funfair biasa dengan harga jauhhhh murah, and orang ramai gila namateyyyyy. But I had fun after all.

Then to Nasi Kandar Beratur cam biasa lah, then terus balik tido. The next day, cari jeruk madu and went to KMPP. Then shoot balik KL. Sampai KL by Asar, lepak rumah Syazazu sampai Maghrib, then pegi rumah Syikino amek keta, then singgah rumah kak ngah sampai pukul 11 camtu, nak rehat buat hilang letih. Then shoot balik Melaka but, singgah Seremban minum dulu then baru balik Jasin.

Sampai rumah around 2 pagi senget2x. Thats it.

Dec 22, 2016

ROCKIE POMADE #bukanpomadekosong

Assalamualaikum



Pomade [ Read: Po-med; sejenis kosmetik rambut lelaki untuk memastikan rambut ayah/abang/adik/pakwe serta bakal pakwe kekal terurus tak macam tongkang pecah]

Okay first, aku tak expert pasal pomade tapi tahu lah sikit-sikit. The first time aku tahu pasal pomade ni masa bf aku ajak teman dia gi amek pomade ni kat LRT Uni. Dia COD situ. And I sounds so stupid back then cuz I thought its a pemadam tapi cakap dalam dialek kelantan so jadi pomade get it get it????


So dalam bahasa mudah pomade ni kiranya minyak rambut lah, tapi mungkin lelaki ni nak beat pompuan dalam level complicated so dorang guna term pomade. Tapi dari apa yang aku faham, Kalau kita buat levelling chart tahap kekerasan rambut kalau guna pomade ni , pomade ni location dia kat tengah tengah.



Nak kata dia keras, tak keras sangat and nak kata lembik pon tak lembik sangat. Its just nice gitchewww. And pomade ni terbahagi kepada banyak-banyak jenis, ada homebrew, ada yang proses RnD dari kilang, ada yang lambak punya. Yang lambak ni aku point out yang made in China lah kiranya pomade tu. Kalau dah Made in China, pepaham sendiri lah, dorang buat bebanyak guna bahan ape aku tak tau pastu jual murah, takde RnD and sebagainya.

Kalau homebrew ni kira masak sendiri kat dapur rumah lah, and lastly biasalah yang dari kilang Malaysia, undergo RnD sampai owner puas hati baru proceed.

Kalau dah nama kosmetik, seharusnya lah kita kena check KKM untuk memastikan produk yang kau guna tu takde nak memudaratkan diri kau. Terjamin sikit nyawa kau, ni nak letak kat kepala ni, buat di letaknya bahan ntah apa2x, mati sel2x kepala kau, aku tak tau. So thats why, di sarankan untuk check KKM produk yang kau akan guna walaupun ianya produk sesimple minyak rambut.

Okay enough rumble. What the heck is Rockie Pomade?

Kat Malaysia ni dah berlambak pomade kau boleh jumpa kat pasar malam/ online/ barber shop hipster
, macam macam kaler macam macam bau tapi apa buat beza Rockie Pomade ni dengan kebanyakan pomade2x lain ni?

Ok aku highlight benda yang paling penting ehh sebab apa?

SEBAB ROCKIE POMADE ADA KKM!!!!


tak caya?

korang boleh check NOT number (refer gambar) kat website bawah ni untuk pengesahan




Antara kelebihan lain adalah;


  • Mempunyai Extract Virgin Coconut Oil dan Limau Purut dimana sangat baik utk rambut.
  • Waterbased (Mesra wudhu')
  • Stronghold (Rambut maintain hensem dari pagi sampai malam)
  • Dibuat oleh Kilang berstatus GMP.
  • Melalui RnD selama lebih 3 bulan.
  • 100% buatan Malaysia dan bukan unlabel.
  • Harga mampu milik.
  • 120gram. Tahan lebih dari sebulan.
  • Texture yang lembut. 
  • Bau yang wangi. 
Part bau tu paling mengancam. Bau macam chewing gum. Sedap sungguh. Ni betul aku cakap as perempuan aku tertarik lah. Masalah dia aku tertarik sangat hiks. 

Untuk perempuan-perempuan, kalau dah buntu tak tau nak bagi hadiah apa kat dak-dak lelaki ni tak kiralah pakwe ke abang ke adik ke hatta member kau sekalipon, korang sua kan je pomade ni. Aku bau jugak lah pomade-pomade abang aku, tak best. Pomade abang aku satu dari luar negara, satu lagi malaysia punya, tapi sungguh, bau dia tak leh challenge Rockie Pomade. Aku tak cakap kosong ni.

Kalau perasan Rockie guna #bukanpomadekosong tu bermaksud, pomade ni bukan je lah semata untuk rambut nampak kemas dan untuk menarik hati orang dengan bau dia, tapi diorang jugak campurkan extrak limau purut n minyak kelapa dara. 2 in 1 beb, sambil kau melawa, sambil tu jugak rambut dapat khasiat.


APA LAGI MALAYSIA MAHUU!!!

So aku attach link FB Rockie Pomade kat bawah ni, and korang boleh check them out. Tak rugi beb!!

#bukanpomadekosong

Teaser: #bukanpomadekosong

Assalamualaikum

Pomade (read: po-med) sejenis kosmetik rambut untuk memastikan rambut ayah/abang/pakwe/adik/ serta bakal pakwe sentiasa hensem dan terjaga.




Oct 24, 2016

Hari Jubah Picute

Assalamualaikum

See see this girl updated her blog so fast. Zzzzz

17 Oktober 2016
Dewan Tunku Cancelor, UM
#UMConvo #MadeinUM #TeleTripkeDTC

Yeayy dahconvo.I wrote quite a lot about my Uni life here in this blog, so if happened to me to go down the memory lane, I just scroll and read. And this day finally came. I was so scared if I wasnt able to attend my convo sebenarnya. Hahahhahaha. Up to this time while Im writing this thing, I am still a jobless graduate. wakkakaa

Can I just show the pictures, pre convo, post convo, on convo and everything lah. sebab malaas nak tulis.
The very first pre convo is with this lad. On the day amik jubah itself.









And then with fellow wolfpack. Ada 2 photographers on that day.

With Syafiq's Parents

MAH FAHMELI


Some People


On the day itself, with so many people. Tak dan nak tepek gambar satu satu. hehehheee




Thanks Fakulti Kejuruteraan Universiti Malaya for 4 amazing years, dari zaman usha hati senior department sampai zaman dapat rembat hati budak kos sendiri. Kahkahkah I finally graduated from this Uni. With that, I end, Till we meet again, UM.

p/s I can tell mykids, " Kidss, this is where I met your father,so be grateful, eventho I dont really like this place sometimes." HAHAHHAHAHHAHHAHAHA

Oct 19, 2016

Teaser: Hari Jubah Picute




Tunggu lepas aku pulang jubah baru aku up entry.

Aug 26, 2016

Pokemon Go

Assalamualaikum

I just had my dinner. Nasi lemak. Soooo malaysian everytime also a nasi lemak time. Well back then in UM, whenever we decided to lepak or minum minum after a project meeting or memang takdeidea nak makan mana, there are always 3 options to pick on, its either nasi lemak anjing, nasi lemak babi, or nasi lemak mapley. Nasi lemakanjing isactually nasi lemak at restoren ehsan, the ayam is ssshoo niceeeee. And I dont know why they called it anjing, while nasi lemak babi is the other name of nasi lemak bumbung/maybank/seapark. Enough short story about nasi lemak.

Earlier this day, but not so early lah, I decided to crawling out from my sarang persembunyian after being lecture for minutes about how can I spent my day lockup blablablabla. So I decided to go to tangkak doing my hunting about this hype Pokemon Go.

One thing about Pokemon Go is, I played Pokemon before,during the gameboy time. Pokemon Red,Blue,Yellow,Gold,Silver and everything. So when these pokemon go was released last month, it had been expected to thousands of people play with it. and I dont mind it.

But i dont like the people that just play without having any hype. One time I was soooo excited to see Starmie in the middle of nowhere and I heard some people was like, "ni haa patrick." and also the other time "weh ni haa telur." ITS EXEGGCUTE DOOOOO!!!!

I really hate when i have to listen to this kind of shit like, hey mangkuk dah taktau nama tak yah main boleh tak. Tak payah acah acah. No. Dont ruin mychildhood. Damn.

I made a pact with jihah, kalau mak tanya pegi mana, just jawab pegi jogging. So during our dinner, mak tanya and without wait for us she screams, " Korang pegi tangkap pokemon kannnnn". Mak got this FB syndrome where she tend to percaya all the stuffs that was going viral dekat FB and Im started to get annoyed like really annoyed. Phewww. When she first know Im playing this game, she was like tau x haram bla bla bla and I was like, " Fuck u people on FB, look what u guys did. This is my childhood. I never got the chance to own a game boy before to play, I borrow it from someone else. LET ME PLAY THIS."

So just to let u know, there was alittle bit drama about this hukum, logic and so on, guess who wins? Ehemmmm. Hahhahahhahahhahahaha

Thats it for tonight rumble. Btw Im Team Instinct Yaww. Muahx

Aug 24, 2016

Good Morning

Assalamualaikum

So, its 130 in the morning and im not quite yet ready to sleep so i decides to write. Well the truth is, i just finished taking my midnight snack, a pack of maggi sedap and a mangga. Yummehhh

Back to the tajuk. Back then when i was in um, i had this habit well i was trained to develop this habit of wishing people good morning. Well its obviously my roomates lah kan yang selalu dapat wish ni. Not only morning wish lah kan, its more to greeting. Whenever i was in my room doing works or just lying and scrolling, and then my roomates came back, i just throw a simple hi and will automatically ask her day. Well, it may looks simple but that a little things that most of the people overlook at.

Imagine you had a rough difficult and rasa nak carut kind of day yang kau jumpa semua orang dari lecturer bawak ke kawan terus pada boyfriend semua jadi punca kau nak mengamuk. Then, the one place u wish to be adalah dekat bilik kau cuddle dengan bantal, so balik dengan hati meradang, masuk bilik tetiba di sambut dengan suara penuh ceria rumet kau tanya your day. Kau tak sampai hati nak marah sebab rumet kau completely innocent, and u will definitely started to spill everything. Well, i did most of the time. As time past, its not only me, my roomates do the same thing jugak.

Another situation where, imagine kau memang dah dikatakan rutin for almost one whole year woke up in the morning and terus gapai fon and gigih bukak passcode wassap just to text your loved one morning wish regardless kau tau dia x bangun lagi atau dia dah 2-3 jam bangun memulakan hari. These could be anyone, your parents, bestfriends, partner. Tak kisah lah sesapa pon, tapi yg pasti kau ade rutin utk wish diorang ni. Hari hari selama 10 bulan tak pernah miss. Power betul ngkorang ni, tapi one day kau decides utk xbagi. Kau rasa apa yg penerima kau akan fikir. Cuz, its their routine to get a morning wish dari kau. Kau taktau, manatau sebab wish kau tu lah penyebab dia nak teruskan kehidupan. Well it may seems so bullshit right now but believe me it happens.

Why we called something a routine?Its obviously something that you do everyday and once we tried to break this routine, trust me and believe me, its kinda seronok. When it became a routine, that means you are fully responsible towards it. Dia dah jadi macam satu kewajiban untuk kau, macam beban jugak lah. HAHHAHHAHAHAHHA tapi kalau kau tengok benda ni as beban, so once you lift it, trust me, it is the feels of freedom. Walaupun sikit.  Tapi kalau kau amek, untuk wish orang ni as a I dont know, a saja saja thing just to make sure u are alive oruare awake or u are ready to memulakan your hari, trust me, its kinda hard kalau nak tinggal camtu je.

I had this routine also but its slowly faded away as time goes because of laziness or mungkin sebab dah terlalu selesa kot. But never mind I guess the other party dah ade orang lain yg lebih layak untuk dia wish kot. Kahkahkah camni rupanya perasaan kene ditch dengan member sendiri. Sobs sobs.

Anyway, if it happened to u guys to have a greeting buddy, regardless how busy you are, just take your phone and simply type "Good morning, have a good day." or " Selamat memulakan hari xoxo" or maybe like " all the best today." sent it away tak kiralah via whatsapp ke twiiter ke atau status FB sekalipon, theres someone somewhere actually wanted to read the wishes.

Never underestimate the power of a simple greetings. For you, it maybe looks like nothing but for someone its everything.


Xoxo

Nah jamah muka budak 2nd year excited masuk hutan negeri orang. Hew

Aug 13, 2016

PIKAH DAH 23 WEH.


So, Im 23 this year. Ahaer haer. Nothing much to share selain dari this year is blast since everyone I love is there to celebrate with me. Starting from GIGS to SB. Thanks forall your wishesssss.

Here just entry bergambar. So yeahhh.






Till then. Babai

Raya 2016

Assalamualaikum

Ye tahuu raya dah habis. So long storyshort, InsyaAllah will attend my own convocation ceremony in October2016. Alhamdulillah.

This year raya is actually very emotional to us, family cuz, its the first time and it will always stay like this until forever yang abang dah tak raya dengan kitorang. He is at the best place right now, besides his creator. My ucu asked me this,

"Kah,raya cemana? Okay."
"Okay je. Ica bayangkan macam dia still kat sarawak takdapat balik sini. tu je."

The rest is history.

Ok ye tahu. aku dalam denial tapi lantak lah. Everybody battling the war that no one knows,so chill.

So raya. cam biasa.

Raya first dengan family noneng noneng.
Raya second, dok rumah mereput
Raya 3rd: GIGS
Raya 4th: Puasa
Raya 5th: Shasha
Raya 6th: Tak ingat
Raya 7th: Wet and Wild
Raya 8th: Baking
Raya 9th:
Raya 10th:
Raya 11th: Syafiq
Raya 12th: Wolfpack
Raya 13th: Kelas Pertama
Raya 14th: Kelas Pertama
Raya 15th: Puasa
Raya 16th: Puasa
Raya 17th: Puasa
Raya 18th: Open House Rumah
Raya 19th: Puasa
Raya 20th: Puasa
Raya 21st: Puasa
Raya 22nd: Puasa
Raya 23rd: Puasa
Raya 24th: Puasa

Lepas tu dah tak ingat dah. Hahhahhahhhahahhahaa. So basically this is my raya. Wakakkaakka


GIGS: mi amor

Siap satu entry. 

Jul 5, 2016

Chapter 8: Done

Assalamualaikum

Technically masa menulis ni dah 5 Julai which means esok dah raya. So sebelum papehal, meh nak ucap Selamat Berpuasa ya Sohabat.

Im officially done with my degree. So yeayy, Harap harap result dipermudahkan untuk konvo bulan 10 ni insyaAllah. I will do an entry or two about my degree life InsyaAllah. maybe lepas raya. Maksud aku lepas up entry raya. HAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHA which yang akan di up entah bila pon aku tak tau. Tapi insyaAllah.


Jun 20, 2016

FLORIA, PUTRAJAYA

Assalamualaikum


Basically aku jarang post gambar this guy dekat social media and kalau ada pon kau kene tengok side dia atau gambar dari jauh atau gambar hidung je atau hmmmmmm well basically jarang post. Post kat blog boleh kira cam berani sikit sebab orang tak baca blog ni and yeahh.

So, after all the hassle we went thru so one day, we up the idea to makan at the Shell Out. The original one. Sampailah our coursemates ade yang dah pegi and survey punya survey, so kitorang batalkan niat. then vitdaily up this video about Thai Shell Out and we go have a try but before that we went to Floria. Kind of  date sebab that day, I spent wholeeeeee day with him. Pagi pegi breakfast, then sambung buat thesis, then pegi floria sampai petang then pegi Ampang makan then balik UM sambung buat thesis sebab nak kene submit before12 that day. Pukul 4 pagi baru siap print. Rabak mata woihhh.

Lepas Floria, pegi solat kat masjid besi memang paling malang ahh. Theres one day masa tengah busy keje, kitorang pakat beli kasut sama. Well bukan lah exactly sama pon, its just from the same series. I got Nike Tailwind 7 and his was Nike Tailwind 8. and we decided to wear on this daylah, tapi memang siot lah, his got stolen masa maghrib and I was really upset.Packed up my kasut, then terus bawak balik Melaka. Hahhahaha

The food is at Mims Seafood at Ampang Waterfront. Kau makan sampai muntah. and it soooooo worth every penny. Lepas dah kenyang2x, orang len terus balik tido, aku dengan dia ni kena sambung hadap thesis. tapi sebenarnya aku hadap sorang sebab dia ni pakat tido. Lama pulak tuu. Hek eleh betul.



Ilove this picture rasa nak sebarkan kat semua sosial media tapi NOPE!!

TILL WE MEET AGAIN.

PENANG 3.0

Assalamualaikum

Link to our trip: PenangwithWOLFPACK



Oklek lek. Ive been struggling with the final of final paper of the final of final exam. *Please get it right. I have no further intention to make it up for you*. So lets back up to April 2016 wheres all these things were happening. Theres one day during first or second week of our last semester after vowing that Indonesia will be my last vacation during these academic period thennnnn this conversation happened,

"Pikau, jom pi Penang.?"
"Hmmm bilaaa?"
"April. before cuti midsem."
"Alahh jom lah."
"Okay set."

You guys know how i have this soft spot on Penang since the first time I was there.I always feels like to come back there whenever I could. Cmon guys, Im malaccan, Penang tu kira jauh tahuuu. Nak drive ulang alik  KL-Melaka pon rasa semput, ni kan pulak Penang. I love the foodsssssss. Well basically the foodlah and the traffic light there. The hijau is so lamaaaaaa. Hahhahahaha

20-22 April 2016
Pulau Pinang
Pikah-Shiks-Hajar-Mimie-Syaza-Efa
#wolfpackftEfa

So in the 19 malam, kitorang gerak rumah mimie cam biasa. Syaza tinggal keta sana. And around 5 pagi rasanya ayah mimie bawak kitorang pi KL Sentral. Note that: Kitorang memang akan transit rumah mimie whenever we got morning flight to catch up. Around 5 am naik bas pegi KLIA2. Our flight was on 8. The real thing is, all my stuffs need to be done before this vacation, STRIDE things, ENGENIUS things and I mr secretary to handle it. Thanks. Hahahhahahaa

20-APRIL
We chose to be on the weekdays because obviously lah murah. So sampai penang, kitorang pegi amek keta yang nak sewa. I booked for Persona sinceits 6 of us and sampai sana dorang bagi Almera. Hahahhaa rezeki wehhhhhhh. So lepas amek keta we straight up to


1) Nasi Kandar Deen
Well, it was soooooooo goooood. I swear, it was good. Kedai dia kecik je, kalau lambat sesilap haribulan, kena beratur and tak cukup kusi meja nak makan. The ayam is good. Its All good. Its good. Takde gambar but its good.

after makan, we head up to our hostel, so this time, the chosen is,

2) The Frame Guesthouse
Its located at the middle of Georgetown. Nak pi Nasi Kandar Beratur kejap je 5 minutes dah sampai. Pheww.3 bilik. satu mala 45++ camtu lah. Breakfast included. It was nice and chill place,ANd also good for the instafamous to take their hipteurrrr pictures cuz it got so many good spot.



after we took shower and perform solat, kitorang pon pi sewa basikal and went around. We went to

3) UPSIDE DOWN house
Well, it just good je lah. biasa biasa je and the entrance fee is RM 10.



but before that we went to

4)Amazing World
This place macam animation house. It was nice lah. and the fee is RM 15.

Last but not least, we went toooo

5) Ghost Museum
Well this place, better not takyah masuk kot. Dia macam below average and nothing special pon. The fee is RM 9.



After all these place,the journey of food begins,

6) Ais Tingkap.
You guys know, I never failed to have this whenever Im in Penang. Well baru 3 kali je padahal. It was refreshing and nice. Go spent your RM2 for this. It was good.

and just across the road we had our minum petang at

7) Sup Hameed
Sup daging cecah Roti is perfect, Its just nice.

To add, from previous time when i was here, Along Jalan Penang, all the minor street got their hype. You can have Nasi Kandar Line Clear which is sooooo goood, also the Cendol at another street. And every corner of Penang, u can get your Jeruk Madu Pak Ali. No worries okay.



Then we went back to our hostel, freshen up and had dinner at

8) Nasi Kandar Beratur
THIS IS MY NUMBER ONEREASON WHY I NEED TO REPEAT PENANG!!!!!!. It wasssss so goood. So nice. SO mouthwatering. So drooling. SOOOOOOOOOOOOOOO GOOOOOOOD. Okay its not good for me as Im writting thins as Im fasting and I was like OHEMGEEEE NAKKK NAKK NAKKKKK PLEASE TAKE ME THEREEEE!!!!

soooo off the first day eyy eyy.

21 APRIL 2016

 9) ESCAPE PENANG
We went to escape penang and it was totally worth every penny of your moneyyyyyyy!!!! Beli tiket online and awal kalau nak murah okay. Spent all day here and it was awesome. Challenge my fear and did flying fox for the first time.and did free fall from 5m height isit 5? it think its higher. Go please go. apelah sangat duit tu, sebab duit boleh cari. Pengalaman mana nak dapat. Boleh jadi separuh duit gaji aku spent kat penang ni and i never regret it.

Then around 5 camtu kitorang balik lah Georgetown and had our late lunch at



10) Restoran Kapitan.
The food yang syaza makan, Milani chicken kot. Its so nice.

then balik bilik, had our rest. because dinner nak keluar lagi.

11) We up to Gurney Drive to have our dinner.
-Laksa Penang
-Char kuey tiau
-Sotong Kangkung
-Pasembor
-Kerang bakar
- what else? tak ingat

And you want me to describe about food again? OF KOZ IT WAS GOOOOOOOD. Dah lah. Penat tahu cakap makanan ni bestke tak. hmmmhmmmm

Then pusing pusing penang. Pegi Queensbay, pegi USM pegi mana ntah lagi sebab nak perabih minyak. Huhuhu. Then balik tido.



22 APRIL 2016

Prepare ourselves and off to have breakfast at *drum rollssssss*

12) Roti Canai Transfer Road

It was nice it wasnice it was good my goodnessssss.

Then still got time and we head up to

13) Padang Kota Lama
Just chillin membuang masa sebab taknak pi airport awal awal.

Then we off to airport. Pulang keta and balik KL. Its soooooo good. The memories and the people. Hahahhahahahh

Till we meet again Penang.

Awak nampak fake darah keliling cawan tu? awak nak dia bertukar jadi darah awak ke? So behave okay.

Jun 12, 2016

Teaser: Floria, Putrajaya

Assalamualaikum.

Kau nampak!!dah keluar teaser baru. ENTRY PENANG BILA NAK BAYAR WOIHHHHHH. hahhahahahahahhaa.

Jogjakarta / Semarang, Indonesia

Assalamualaikum

So tetiba baru ada kesedaran nak menulis which yeayy me, the viva is over. #roadtofinal 

Sambungan dari last entri

16/2/2016
Solo- Jogja




Kitorang sampai Jogja lebih kurang pukul 4 ke 5 something something then terus check in hostel. Ok sampai jogja terus jadi miskin balik sebab dok hostel backpacker je. Well macam kalau pegi melancong sebelum sebelum ni gak. Hostel kitorang dekat je nak ke Malioboro Street so, yeahh, lepas check in, kitorang pi Muzium Patung Lilin and then balik hostel. Tapi sebelum tu kitorang gi beli tiket bas balik Semarang. Gila betul. Yang ni betul betul menguji level jati diri kitorang kat tempat orang. Fehh. Then balik hostel.

Malam tu ingat nak cari souvenir so, cari beca and pegi Malioboro street tu and pi cari makan jugak. Ingat nak dinner dekat mall tapi mall dah nak tutup. Sempat pi bakery beli roti then keluar mall ingatnak pi cari makan tepi jalan je tapi yang lain insist untuk cari restoren gak, so like depan sikit dekat mall tu ade this one restoren, well nama je restoran tapi dia macam x berapa nak bersih gak. maigadd so sad tapi takpelah better than nothing, makan lebih kurang cam camtu je, thennnnnnterus balik hostel.


Tapi malang nasib aku since ade katil aku ade hama agaknya so teruk gila naik gatal sampai kena turun bawah mintak ubat. Hahhahahahhahaa

17/2/2016




Pagi pagi ade orang ketuk bilik bagi sarapan. So heaven. Lepas makan kitorang turun bawah tunggu supir sebab nak ke pantai timang. Yaaahoooooo. The perjalanan takie about 2 hours lah plus minus siap tido bangun tido bangun redah hutan bagai then kereta stop. Ingatkan dah sampai, rupanya kena tukar transportation sebab kene naik Ojek. Ojek tu macam teksi tapi dia motor so kitorang bawak tema cerita sana habis sana then semorang pakat nak merahsiakan benda ni dari boyfriend masing masing sebab tahu diorang akan meletop. Wakakkakaa. Tapi aku takde lah rahsiakan pon, aku cakap jugak cuma kesan dia kena lah hadap Capik bebel serta buat teruk dan jugak dia turut sertakan situasi suruh aku fikir incase the situation is revert. Hmmmm #CapikTakChill

Then sampailah kat Pantai Timang and the view is to die for. Cantik SubhanaAllah. Its so Amazing. Then naiklah Gondola dengan harga rp 200k. and aku petik conversation aku dengan owner,

"Pak, ini kalau jatuh gimana pak?"
"Mbak berserah saja pada tuhan."

Kau bayangkan perasaan aku time tuuuuu, dengan takde safety jacket, dengan gondola tu kayu and ditarik guna tenaga manusia, dengan ombak berkelajuan aku tak tau lah takut nak letak nombor. Hahahahhahaha. Tapi the pengalaman issssss so niceeeeeeeee. Never regret.



Then lepastu kitorang pi lepak at another pantai wheres to grab our lunch merangkap dinner. Makan tepi laut is so niceeeeeeeeeee and yang penting is murah dan sedapppp.nyum nyum.
Then balik hostel, Su dengan anis terus balik bilik, aku hajar shiks mimie pi minum kopi Joss. Sedap nyum nyummmmm. Nanti sampai Jogja, this is a must try okay. Then lepas minum, kitorang usha usha kedai jual barang sebab nak bawak balik mesia. Usha dulu esoknya baru nak beli.



Then balik tido serta diserang serangga lagi. Damn pikah.

18/2/2016
Bangun pagi, amek makanan yang dihantar terus kepintu bilik, then turun membeli belah untuk kesayangan masing masing. Paling real is masa aku nak belikan Capik punya tshirt, Like aku kena bayangkan badan dia and tinggi dia and lebar bahu dia agak agak beli size M muat x? sebab dia ni kan kerempeng. Kalau beli L, kat bahu tu nnti cemana. MyGod. So hard. Then no neng no nengarea Malioboro Street tu pastu balik hostel then kemas kemas nak pi stesen bas sebab nak balik semarang. Naik bas, terus tido. Tapi orang stesen bas tu banyak kali ingatkan, jangan lupa turun kat Bayumanik tauuuu. Ok pakk ok.

SEMARANG
Sampai je stesen Bayumanik, kau takyah lah berharap macam ade a proper perhentian bas macamTBS ke Pudu ke ape, dia justturunkan kau tepi jalan je lah yang namanya Stesen Bayumanik tu. Then terus amek Angkot, pi kawasan simpang lima. Sebab dah lapar teruksss then makan. Lepas makan ni yang gila, Pegi buat Hotel hunting. Padahal masing masing dah sikit lagi nak jatuh miskin ni. Then jumpa this hotel, Ibis Hotel tapi mahal teruk sampai 1 juta harga dia, then berdepan dengan hotel ni ade satu lagi which is Sumi Hotel, 600k je utk 6 orang. Then we checked in. Bilik Alhamdulillah selesa sangat.


Malam tu aku hajar mimie keluar untuk cari makanan ala ala street foodje. Tapi masuk 7e diorang ape eh nama, AlfaMart tak silap woahhh terus jadi jakun. Macam macam nak diambiknya. Hahhahahhahaa. Then we makan lepastu depan tu ade orang jual murtabak, so beli and bawak balik bilik makan and tido. Ehhh gayut dulu padahal. Wakakakkaka

DInner @ Semarang


19/2/2016
Semarang - KL
Pagi pagi bangun terus amek Angkot depan hotel pegi airport. Sampai KL terus cari nasi. hAHAHHAHAA dasar tekak melayu. Well this is the trip yang paling mencabar jati dirilah ni. Hahahhahahha. but overall, its amazing.

Till next trip.

  
Saya pancing ikan tak pandai, Pancing hati awak tererlah. Huhu

May 16, 2016

Semarang Solo,Indonesia

I'm pissed off thus I write. First, Happy birthday dear you. Have a blast year. #likeueverreadmyblogbutwhoknowskannn . Second, End of week 11 kot, not sure. Rabu akan datangni (18/5) ade Engenius which the event yang jadi punca aku nak mengamuk tapi takde tempat nak lepaskan sebab selalunya mengadu kat sorang mamat ni tapi mamat ni berada diluar radius serta turut menyumbang pada level nak mengamuk so NO!!! I can handle this myself. Third, THIS ENGINEUS OR WHATEVER THE HECK IT SPELLED IS TOTALLY MESS AND FARK!!

OKAY PUT THE AIR DEEEEEEEP INSIDE MY LUNG AND SLOWLY SWALLOW THEM  LIKE THE HECKKKKKKKKKKKF.jdsvhgcfkjWEBHFVJKWGEFJKHVGCWJFHMVDMHVFHJsmbdhsgfhvsmgdfkjcgjsdfhvLUKDFVLyfg,kVDFHKVHKGDSKBCMSDVHVKSFHB,KSDFBKJBDJFgkfh,djbhvadhvfahhkgSDKHFCVadqhioheFVajgbvmhf,fwefyQWFJHFJGDfgDSAV,Ha,hvh,fah,

Lets do this again.

Assalamualaikum,

So regarding entry tertunggak. Ye ye, aku nak lunaskan lah ni. Tapi. Ye ade tapi sebab aku hmmmm aku bagi tau dua negeri je ehh dulu. Hehehehe

So lets baby,

13/2/2016
So this, around 12 midnight kitorang pi rumah mimie pikap mimie then parents dia drop kitorang kat KL Sentral as kitorang punya bas pukul 1230 to KLIA2. Macam biasa, tido KLIA2 sebab flight kitorang pagi, 645 dah kena on board. That day suara aku completely lost. Macam ape je.

14/2/2016
KL-Semarang
Pikah-Hajar-Mimie-Shiks-Anis-Su



Sampai semarang around 8 local time. Note that ID lambat sejam dari MY. SampaiSemarang, kitorang book teksi bawak pi hotel. Kat sini kitorang duduk kat Hotel Olympic. Well, like 2 star hotel je tapi breakfast included lah. Wifi takde kat bilik. Sepanjang masa kami kat sini, kami guna 2 simcard ID and beli data serta buat hotspot je. So,split lah, 3 orang guna hotspot 1, 3 lagi guna hotspot 2. Jimat.

Dekat Semarang ni takde apa sangat tapi kitorang pegi jugak lah Lama Sewu. Dia ni macam peninggalan keretaapi so end up dah jadi muzium. Ehh ke aku salah.No, dia ni adecermin seribu apa ntah. Ntah lah tak ingat lah story dia. Hahhahahaha memang tak guna kan. Aku tahu.

After that, melepak kat Coffee Bean macam MY xde pulak menatangni. Lels

Kitorang macam takde hala tuju sangat kat Semarang ni, pastu pegi Masjid Agung. Well this one is superbd. Go there and watch yourself. Lepas solat, kami pegi area Simpang Lima untuk cari makan. Cuak gaklah sebab nak jaga barang banyak. takut kene copet lah itulah inilah dan sebagainya. So makan Dinner.

Waktu lunch sebelum tu, kitorang makan kat dalam mall je. Paragon Mall kot nama dia. Dekat kedai Es Teller, sumpah benda alah Es Teller serta Teh botol yg dakdak hipster dok gilakan tu, it will be the first and last time I letak dalam diri. No more. I cannot. Benda tu tak sedap. Maksudnya tak kena dengan tekak aku.



Then tamat hari first. Tak banyak pon buat, membuang masa berjalanjalan cari pengangkutan yg sesuai nak ke Solo the next day nya tu. Pegi kat satu syarikat nidah bayar, then baru jumpa supir, so kitorang refund je lah. Sebab guna supir lagi murah and mudah.

The next day.
15-2-2016

On the way ke Solo which takes up hmmmmm banyak jugak lah timing nya. Kitorang singgah Ambarawa which satu muzium kereta api. Then head up to Borobudur. Sumpah shit, tiket masuk dia wayyyyy too mahal between local and foreigner. Beringat sikit kita ni foreigner ehh. So apa yang kitorang buat is, kitorang suruh supir kitorang belikan tiket, so dapatlah harga local. Kau bayang kan, harga lokal baru tak sampai rm10 around 9++ , kalau foreigner around 50 ke70++ ntah tak sure. Hell no. Ni tips kalau sampai candi, kau sesiap bawak shades, sebab panas nak mampos and all the penjual akan approach kau suruh beli barang diorang which is mahal nak mampos so jangan layan. Kau kene buat bengkak hati jalan acah nyonya mansur abaikan diorang ni.

Bayangkan, spec cikai rm10 macam kat pasar malam tu, diorang boleh nak jual up to IDR 85000 which kau tambah sikit lagi kau dapat beli Vincci punya shades. Hahhahahha So ingat a big NO.



Then lepastu ke Solo. Kitorang Lunch dekat kedai masakan Padang and it was a blessed sebab kena dengan tekak. Hahhahahaha Sampai Solo around 7 camtu tapi dah gelap and pekan dia mati. So check in hotel, then pi makan makanan yang femes kat situ which is Nasi Liwet tapi kitorang panggil Nasi Seram sebab waktu makan tu ade pengamin datang nyanyi lagu macam mengilai.Bapak ahhh, cuak. Okay this nasi is penyebab aku dah tak boleh go makan makanan Indonesia. Nak balik Malaysia cepat. My goddd. Nasi ni macam Nasi Lemak tapi dia letak air. Air tu air apa, aku xsure, dia kind of soup something lah. The thing yg buat aku cam kembang tekak kat sini is, bila order ayam belah peha tu diorang akan goreng sekali dengan kaki. My god.

Sebab Nasi Seram tak dapat mengenyangkan kitorang, so kitorang balik hotel, and order makanan hotel. HAHHAHAHHAHAHA lagi sedap and murah.

Then tamat second day.

16-2-2016

This day, pagi pagi lagi dah terpacak bangun then breakfast kat hotel which sedap gilaaaaaa. ahhhhh then terus pi Pasar Kleweng kot nama dia. Kat sini lah nak carik souvenir bagai. Kat Jogja takde benda, so xpayah lah korang teringin nak cari souvenir kat sana. Kat solo ni kain batik murah murah. So aku beli lah sepasang kain untuk mak syafiq, untuk mak aku beli baju, then untuk wopek berdua yang tak dapat join tu, kitorang belikan beg laptop kain batik, which is cantikkkkk. Hihihi,lepastu, diorang yang lain tu, memang borong sakan lah.

Sampai pukul 12 camtu then, off to Jogja we go. Then, otw sana, kitorang singgah this one kedai makan. HAHAHHAHHA sedap memanglah sedap, tapiiii kene sembelih. Kahkahkahhh

Nanti aku sambung ehhhh.