x0x0

Jul 21, 2015

RAYA WOIHH

Assalamualaikum

Kahkahkahhh function gila namateyyy tahun ni sebab baru masuk raya kelima, aku dah update entry raya. Feh feh fehhhh. Padahal aku dah kena masuk ofis so sebab nak kill time, aku update lahhh. hewhewhewhewhehwwh

This year raya super packed and super busy, Just being home only a day before raya, itupun sampai rumah 2 pagi. Kudos to encik driver yang drive eventho sampai Seremban je and also beriya paksa to stay a night dekat Senawang instead of terus balik Melaka, tapi takde maknanya, terus berdesup balik rumah. Lels

Raya 2015

Hari Mantai
Pukul 10 dah gear up sesiap potong daging, kopek bawang, pasang dapur kat beranda belakang, and etc etc etc. Then terus keluar cari badam. Lels, balik terus tido, petang sambung balik merendang. Malam pukul 11, baru start buat kuih sampai pukul 430. Padan Muka.

Raya Pertama
Solat raya- salam raya-kutip duit raya- pegi kubur- Rumah cik Acah- Rumah Busu- Rumah nek Ngah- balik tido sampai petang- Kak Ikin, Abg Atan, Kak Ngah, Pak long, datang sampai maghrib- Lepas Isyak sambung Rumah Pak Ngah- Rumah Pak Long. Lepastu pengsan



Raya Kedua
Ada orang sentap pagi pagi- buat preparation orang nak datang rumah sebab selalunya raya kedua rumah kena serang bak tsunami- Lepas zohor pegi rumah Shaz- then dengan berbaju raya lengkap melayan; Toksu- Kak Ipah, Kak Ain, Pak Ngah punya company - Neksu Sapiah punya company - Cik Cek

and around 1230 jugak lah habis settle mengemas bagai semua.



Raya ketiga
Its a GIGSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS DAYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY YEAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH. Not a sister by blood, but is tied by heart. Haaa gitchewwww. Tak ramai join. Melepak pon sampai Maghrib je, lepastu balik terus tido.



Raya Keempat
Gathering with dak budak sekolah rendah. Yeaaaa ada koleksi gambar paling mahal this year. Test to make sure diri tu dah betul betul move on belum Alhamdulillah berjaya. Yeahh, so hati dah completely dipulangkan, so siapa next yang berani curi? heh,, make sure kalau curi takyah pulang2x dah okayy tapi in return, i must keet yours. Hahahhahaa

Malam balik KL, tapi singgah open house pakcik Shiks. sampai KL pukul 130 terus tido esok keja.



Thats my first four days of raya sebelum kembali mereput dekat ofis. So,sekolah rendah dah, sekolah menengah pon dah, matrik dengan UM bila lagi? hiks

Selamat Hari Raya.

Jul 2, 2015

June

Assalamualaikum.

*tiup tiup habuk*
Dah sebulan plus plus since the last time I wrote which aku rasa biasa jeeee. Well, aku kan memang pemalas by heart. No kidding Im serious. Lels

So, macam entry sebelum sebelum ni, nak gak summarize "Basically my June" tapi planner kat bilik so x ingat, apa yang aku ingat, the first week of June I did my week 14. then Didi study week for 2 weeks, then Selang few days rehat, BOOM, FINAL EXAM IN STRAIGHT DAYS DASAR TAKNAK KALAH PUNYA UNIVERSITI SIAP LENGKAP LAST DAY TU ADE DUA PAPER BERTURUT OKAYYYYYYYYYYY.

Macam macam cerita, peristiwa......................

nanti jap. hujung minggu aku edit. ade keja. Dah intern woihh.