x0x0

Dec 18, 2010

pembalasan SPM



assalamualaikum.. mushi. mushi.
[walaupun daa dekat seminggu,, baru sempat update]

saat 8 des melabuhkan tirai, 9 des menjengahkan diri. aku pulak sibuk ngan cita-cita aku. aku nak gi lepas tensyen. yeah.. so,, dalam kol 5 cenggitu,, gi r sesiap. okay. destinasi pertame mesti ar mc kan. kenape?? kerane,, nak beli tiket for my b-r-o-t-h-e-r-. dea nak balik PERLIS. then,, tengah tunggu abg tiket pulang duit baki ayah,, mak plak cakap nak gi MITC,, nak join SDSI. aku pun nak pegi ak. tapi,, bile sampai melake, wif my family f koz,, bende wajib pergi mesti -LAH FOFULER.. so,, aku decide ngan mereka,, kebetulan JIA nak gi beli kain tudung,, al maklum laa pelajar sekolah. so,, mak ngan jia pegi NAGOYA cuz aku tak tahan woo mau tunggu mereke belek kain. . aku ngan ayah plak gi naek JEJANTAS MC yang panjang di ASIA tuh,,seberang jalan nak gi TESCO.. yeah,

destination: POPULAR TESCO.
advantage: members 20% off.
mood: wow,, amazing amusing.
tujuan: menyambar novel karya HLOVATE : VERSUS and aA+Bb.
mission: dapat VERSUS jea and bayau.
next step: kuar kedai carik ayah,, begging gi JUSCO terbesar di ASIA uh.
mission: accomplished.

tapi,, azab dier,, tuhan jea yang tau. kaki aku daa mengelecet. popular tesco ujung nun jauh. jusco plak ujong belah sane. wow,, dengan hujan laie,, aku daa macam wirawati negare.. jalankaki jarak jauh.

destination: POPULAR JUSCO
advantage: 20% off
mood: huarrrghh,,penatttt.
tujuan: menyambar aA+Bb
mission: accomplished. tinggal 2 jea.
next: pegi FOOD COURT TESCO
so: kene patah balik..
record: 20 minit pegi balik.

*hasil nyer. setelah penat membanting tulang.

then,, AKU ngan AYAH maghrib kat TESCO,, MAK ngan JIA plak maghrib kat MC. ape yang aku pasti,, aku daa melepas nak makan kat SUP UTARA kat MC uh.. bagi aku,, sup dea memang BEST.. next destination MITC. Melaka International Trade Centre. SDSI tengah beroperasi. sampai jea masuk PAVILION melake dulu and meet my CLASSMATE- ECAH. ok,, dahh hai hai sume,, gerak gi PAVI SARAWAK. xde ap yang best.. bese bese saje.


*wif artis kebudayaan sarawak gamak nyer!!

okay,, then,, gi semue NEGERI nyer PAVI,, and yang paling menarik kat PAVI JOHOR. ade satu paip,, tapi xde salur blakang and air bole kuar. itu yang aku pelik. so snap that picx. then,, gi PAVI PERLIS and carik minyak kelape dare,, yeah,, cuz i nyer daa abeh.. then,, i samba satu. then,, da tak de pape,, aku gi r luau nak makan. tu memang yang palng aku suke,,aku gi BOOTH JOHOR,,amek MEE BANDUNG satu,, dush dush,, daa tau xmakan masakan manis2x gi amek wat pe,, tapi aku abiskan gak. MAK laie sedih,, gi amek LAKSA PERLIS,, konon nak try,, naaahh,, xsedap langsung rase die.




alang2x daa de kat MITC uh gi MYDIN skali an,, JIA nak beli kasut, aku? ingat nak handbag selendang satu tapi malas laa.t. then gi r surau die nak ISYAK. yeah,, aku ngan jia je ade,, siap. kitorang yang kene bukak lampu uh. woahh~~~


*location: surau mydin. yoo guys.

sekian saje ceri saye.

Dec 12, 2010

a friend is as it were a secondself

malam last wif gigs. officially all the science stude done their exam. of coz i said about 8 december's nite. so we decided to spend our last tyme together doin' tiz crazy unlimited time 1000 puzzle. wow how damn it was. jaja's own thiz puzzle. she brought for us. and a little shock naa~~ bigggest shock. it all in white. so cam mane nak pasangkan. ?? that our problem.

peraduan bermula pade pukl 1030 malam, ketike dak budak akaun tengah menggile dengan akun kire-kire dorang kami?? bergumbira. hahaha. yang terlibat membuat pade mule2x, aku,ziha,jaja and fini. yeah quite seronok. gelak2x. macam2x hal. Jam menginjak kol 1130 malam. diah masuk. ia tolong, pastu kudut masuk soh diah sambung study akaun, diah xnak, dia kate wat pe, aku xpaham gak. klaka2x. then 1200, dak budak akaun dah give up ngan study dorang mereka join kami.

memandangkan dorang ade paper esok tuh, 1230 dorang off. ziha daa off gak. period pain. yang tinggal aku, fini, jaja sahaja. jaja plak wat masalah. bukak balik laa puzzle tuh. perghh.. tetibe malam tu aku jadik budak yang paling cermat. tekun dan bersungguh-sungguh. fini berkeras soh litorang abiskan puzzle tu. dea kate alang-alang daa buat, biar abeskan. ok,, DEAL~~~

0145 PAGI,, siap sume bendatang kejadah tu. penat ngek. malam tu aku tido sensorang cuz shasha daa gerak balik chenderah town.

Dec 10, 2010

sentap ;(











huh,,~ sekarang baru aku boleh melepaskan nafas yang panjang. lame sungguh tak bukak blogger.com nie. rase kekurangan. bhahahha. by-the-way,, skang aku bukan lagi bergelar pelajar sekolah. dan insyallah aku akan kekalkan. faham,? bagus laa.

bukak blog fatynn dea daa mule sentap. kenape? kerane semalam secara officially kami the GIGS telah menyedari perpisahan menjemput kami. briefly,, 8dec ade 4 ahli gigs daa balik. semalam, 9dec selebihnyer yang balik. ade juak yang balik tika 10 orang budak akaun sedang bertungkus lumus menjawab paper semalam. sedih menggunung. alam seolah menyedari tentang perpisahan kami lalu menurun kan air mata nye menyembah bumi yang fana.

macam semalam jea, aku duduk depan bilik penyelia, tunggu barisan yang panjang nak submit borang masuk oztel. dapat dorm J, kak tiqa malik tunjukkan jalan nak ke dorm,, berkenalan ngan senior + akak dorm.

rase kejap jea bile waku orented duduk same2x ngan memember, bincang nak wat ape for malam terakhir orented, nyanyi lagu orented pepagi bute waktu sore pon malu nak kuar, kene bangun pagi cuz 0630 daa nak kene terpacak kat tapak roll-call.

baru aritu aku jadik senior tok adek2x form 1, masuk dorm E. sekepala ngan kak suzie ngn kak tiqa arshad. dak adah,pipah,aini. ingat lagi bile aku bertekak ngan mak ngan kakak dak KM. haru beb. buat havoc saje lebih. aku fight ngan syaza nabila. last2x, bile jumpe balik kami macam kawan baik. bhahha.

ingat lagi time aku, teha, mas ngan akalili iffa jadik VIP,, amek kertas math kat umah warden pepagi bute. wahh~~ seram toh tapi redah je r. kan ktorang awal. time tu laa dak akalili menjadi seorang yang cepat. hahha. taon tu gigs tengah pioneer lagi. baru nak combined. ktorang start jamuan.

ingat lagi bile kene stay up sampai kol2 pagi sampai cikgu ghazli halau naik dorm cuz nak wat karangan cikgu sal. bhaha. biase r. daa jadik upper form time tu. ingat lagi bile dapat pegang buku exco akademik dari kak syura. wah,, terkejut aku. cuz ingat time tu izzairin yang dapat. aku first time jerit suruh budak2x diam sampai memakse akak2x form 5 melangkah keluar dari bilik keramat form 5. time nie, GIGS officially terbentuk. kitorang bersame dalam pape pun. bhahah.

ingat lagi bile serah jawatan exco kat ieja. sampai cikgu bahyah cakap form 5 nie sombong. fact is, ktorang memang suke wat hal masing2x naknak lagi kalau dah duduk sesame,, orang sekeliling?? maaflah, kami xpandang. ktorang macam lipas kudung time nak exm, sume kuarkan HP nak mintak skop.

waktu spm pon, skop dapat melambak giler, menggunung pun ade, tapi yang kuar hanye 0.0001% sahaje. kecewa. bahha. tapi tu kan life kami. satu hal tentang GIGS, jangan biar kami berbincang cuz seminggu pun belum tentu abis bincang. hancus dan ranap.

lepas nie, GIGS susa nak jumpe. papehal pon 17 nie, sesame havockan sume muzium yang ade bhahah. ingat nie ye kawan:

" semua memory kite jangan korang simpan kat ingatan cuz nanti if orang kene anemia korang akan lupe SEMUA memory yang kite cipta tapi sim pan dalam HATI cuz hati remain CONSTANT".

dak2x 5 ALPHA, seronok dapat jumpe korang. even 2 taon tapi best okay.

ECAH, SHAZ, SYURA, YAN, MAS, MIRA:, seronok dapat sekelas ngan korang 5 taon nie. bhaha. shaz ngan syura rase cam semalam jea kite membangga-bangga kan kekasih hati masing2x. shaz, kau xabes2x pasal BALLACK kau, syura plak asek ngan C.RONALDO dea. best sangat time tu. yan,, aku rase kite yang paling lame kenal antare satu sama len. kes zaman budak2x dulu, abaikan jea. mas ngan mira,, kte kan FASMA.

DILLA, MICE,ZARIS, AIN, MIZA,BIEL : best kawan ngan korang, havoc, gile2x. dilla, thx bagi aku bace komik kau 2nd after kau. ain,, sorry r pasal semua nyer. aku kan NAKAL. zaris,, matured yea budak, pas nie xdapat jumpe kau. biel ngan miza,, krang memang best.

NISA, NIZA, AIN F, AINNUR, FARAH, AIZA: trimass cuz layan perangai childish aku kat klas uh. slalu aaku kacau farah si ceti tu. ain F name air-bong tu best kan. ainnur, ilmu kau aku hargai sangat. nisa kau yang kenalkan aku ngan si yong hwa tu, trimass gak bagi aku high kualiti video LOVE YA. niza,, aku pun slalu kacau kau,, kadang2x kau jea yang xpasan.aiza, dslr kau tu,, best laa.

ONG,THENG,GAN,CHAM,YONG,CHU,TAI,LAU,BONG: even korang chinese,, tp korang tetap best. ong,gan,theng, cham,, u all conteng tudung i waktu paper last bio kan.kan.

HASIF AND HAZIMI: thx terpakse layang perangai kitorang yang cam kanak2x hepy2x. zimi, kau slalu cakap, "sebenarnyer alfa nie klas ke bape eyh?" cuz perangai kitorang sume cam kanak2x saje. hasif, yeah of coz, kau hutang 2 bucket kfc ngan aku, but sume kepek yang kau blanje sepanjang tahun nie time rehat,, trimass yeaa.

*pictures comfirmed the stories