x0x0

Jan 25, 2011

fatynn sayang.. nie tok kau..

halu halu FATYNN [kau nak cam nie kan kan]

  • first kau tulis name sesape je arr yang kau nak..


  • pastu kau bold kan
  • pastu kau klik button yang dalam bulatan tu.. and akan kuar box tu.
  • last skali,, kau masuk kan je link orang yang kau nak..
*tamat
___________________________________________________

.
.
.
.
.
.
.
40: sape lagi yang anda ingin lakukan TAG nie??
-fatynn
-shasha
- kak zety

pastu,, kau pegi kat blog dorang,, pegi kat shoutmix.. kalu xde kau tulis kat komen2x dorang..
ayat ala2x cam nie arr.. sukati kau kalau nak tukau ke x: " anda suda ditag di belog saye"

Aku GAGAL tadi..


okay okay.. seperti yang aku dok sebuk canang kat kengkawang sengal aku..
secara officialnyer,, aku kene amek JPJ test ari nie tadi.. alaa moto je..
dan yang PALING PENTING,, aku GAGAl.. simple but useable kan kan.. sume orang cakap ..
"alah,, JPJ tuu nak duit lebih je.."

daa tawu gagal tu,, dengan selabe badak, aku ngan along gi redah naek moto dari SSDC pegi SKAB.. yang best tu,, elok je moto dak along tu baru je tampal "L"..kau hebat laa along tapi lantak pi same JJ hawaw tu.. menyusahkan aku je.. RM51 tu.. dea ingat bapak aku keje sign cek atok dea jee ke.. TENANG pikah CHILL.. sume masalah leh settle..

then lepak SKAB sampai 1630, cabut gi COSWAY plak.. and aku tawu laa yang hari noe gaji kan,, bapak mak aih,, cecekgu air baruk tu beli barang macam esok nak kiamat.. then,, cantik jee kat depan simpang naek SKJ,,

"sskkkreeeeeeetttttttt,, gedebang, gedebushh"..

aku tengok tepi,, baek je,, side mirror aku daa hilang.. bapak aih,, ape lagi,, pi hambat laa van pakcik tue tu,, adoihh aiii.. aku nie lai stress psal duit,, kau bole pulak nak langgar kete tu.. slamat laa tu mak aku yang bapak,, kalau aku,, daa lame aku langgar VAN kau tu balik.. adoiii..
maksaklah laaorang2x zaman skunk..

okay serius x mak haku.. btw,, mak aku bukan nak flirt macam yang dea dan keluarge mereke buat.. sorry laa kawan.. ap yang aku tawu,, pakcik nie bole pulak jengah2x waktu aku nak snap pic nie..

well,, know the rule? follow it. doesn't know? study it.. understand..

Jan 21, 2011

DATUK MOHD ALI RUSUTAN ;) dan TAKZIAH ;(


salam..

well,, nie DATUK ALI RUSTAM,, our CM.. well,, budak melake COMFIRMMMM kenall dea nie.. negeri len,, dok buek po nak kenayyy.. buong masoo yoo.. bhahha.. x x,, CM atau lebih mesre ngan name TUK ALI ataupun blabla..[ kalau aku brani tulis malam nie,, esok silap2x daa kene buang negeri] hehe..

tu bukan main point,, SEMALAM,, YB KHIDIR [ADUN MERLIMAU] di sahkan meninggal dunia kat HOSPITAL PAKAR PUTRA.. well,,aku dengar orang kampung cite,, die nie meninggal cz ade masalah kat peparu laa.. PAPER ari nie ckp,, kegagalan jantung berfungsi. ntah ler.. tapi cite die meninggal nie macam HAVOC je tawu.. gini cite dier:

pas aku balik keje,,[ aku keje part time kat warung yang cukp populer ari nie],, mak aku dapat kol dari ayah aku,, dea cakp,, dea bace kat UTUSAN ONLINE,, YB nie dahh disahkan meninggal.. so,, mak aku pon sent mesej kat kawan die gtaw,, and kawan die terus arr tanye orang2x CHINCHIN pasal bende nie,, tapi sorang pon x tawu.. al maklum laa,, bini YB nie orang chin2x,, sdare mak aku gak,, tapi aku x penah kenal pon.. ahh,, lantak PI laa.. xhamak pon.. pastu,, maghrib tu,, aku tanye parents aku..
" betol YB tu da xde nyawe?"

pastu mak bapak aku jawab yang aku paling x bole bla,,
" dea daa xjadik nak mati lagi,, daa ade nyawe siket."

dush.. ape daa. then tengok arr brite kan,, TV 3,.. bole pulak,, tb dalam bilek tu buat hal,, sonsang pulak.. slame nie ok je.. then turn to TV 2,, skali MANDARIN weyh.. ahh bantai je arr.. slame nie,, ayah aku mane tengok NEWS BM,, TAMIL punyer gak yang dea nak tengok..

ramai ar pemberite nie dok berkumpul kat HPP tu,, and dorang mesti ar temu bual CM.. bole pulakk TV 2 nie siarkan name CM aku yang sedap lazat tu :
"DATUK MOHD ALI RUSUTAN"

chhooiiiiii,, ape cite.. wondering,, bukan TV 2 tu stesen KERAJAAN ke?? xkan name menteri xtawu,, tu bukan SEBARANG menteri tu.. tu KETUA MENTERI MELAKA tu.. ape daa dunie skunk.. hahha..

btw,, salam takziah buat keluarge beliau ye..

kat warong tadi busy glaxx.. kat situ,, the one and only warong makan tengahhari.. abeh sume berkumpul.. ak ngan bangge sarung BAJU PJ SMKIS,, daa blari2x tahan malu je.. kedai penuhh tu.. sampai pinggan yang aku amek dari dapur tu pun dirampas rakus oleh PIRANHA PIRAMABOK yang dah keliling periuk nasik.. diorang daa kebulor sangat daa tu.. pastu ade YB mane tah blanje satu warung.. warung tadi penuh je ngan pemberite.. aku x sempt amek gamba.. xde mase de.. tapi tadi sangat PRECIOUS..

then tengok perarakan kete2x mewah nak gi kubur CHINCHIN,, tanam mayat.. ape ke mereke xtawu bahawasanye,, kubur yang dorang nak pegi tu,, jalan nyer hanye tok moto je.. bhahahaha.. tadi,, PAK LAH turun sini cuz,, YB nie sepupu KHAIRY JAMALUDDIN dan dea baik ngan PAK LAH... pastu,, van jenazah dieskort dengan polis,, ade PAK POLIS tu suro sume kete benti,, even kete yang kat LANE BERTENTANGAN... bagi penghormatan laa kot..

orang yang datang warung pastu gitawu,, kubo penuh.. xtawu laa.. but,, my mom xpegi pun.. hehehe.. ayah daa wakil pun cukop laa kan.. wat nyemak jee.. well,, pengalaman tadi,, x sume orang dapat..pemberite pun xdapat arr cuz dorang daa sibok tunggu kat kubo sane..ape daa..tapi aku RESPECTTTT ar budak KAMPUNG aku,,, even KAMPUNG,, tapi xde sorang pun yang JAKON dok luar nak tengok.. AKU LAIN LAA.. warung aku tepi jalan OKAYYYY..

nak insaf2x gak: bile ade kematian baru pakai tudung,, x gune punyer orang.. BUKAN MAIN BANGGE LAGI KAU KECOH KAT KEDAI TADI..
" saye pakai tudung, awak terus xkenal"..
nyampah aku.. bukan aku bagus sangat.. tapi aphal tu,, sekadar mengikut SYARAT KEMATIAN je ke?? no point laa..

Jan 20, 2011

AIMAN SYAZANA MUHIDDIN


luvely person start with ASSALAMUALAIKUM,,


wee,, briefly,, aku kenal dea daa lebih 10 taon,, well she is my child-hood friend la kan.. dea sorang yang periang dan sentiase serte suke MENGANJING orang,, nak nak lagi bile daa duduk kat OMEGA crew sesame,, memang MATI laa sesape yang kene tu.. well,, gini cerite die,, wahai kaknda ku SHASHA,, aku buat entry khas tok kau.. tahuu,.. kenape?? kerane,, KAU GEDIK..


gambar kat atas nie,, aku saje2x nak tunjuk.. dak shasha nie.. but the real is... btw,, gamba yang x senonoh tu abaikan eyhh,, aku lupe nak blurr kan.. ;) sorry,, my badd.


*klik untuk lebih jelas

well,, untuk kengkawan yang memang daa masak sangat dengan die nie memang tawu sangat yang dea daa jatuh hati kat sorang mamat "MINYAK ANGIN" a.k.a senior kitorang since form 1 lagi.. kau tengok,, genyah x genyah minah nie..

then 4 taon flirts macm orang ting-tong.. apa daa kau minahh.. pastukan,, rite before abes skola kan kan,, dea curang dengan WAN.. dea kan jatuh hatikan.. dekatkan...

well,, kalau korang besar kan gamba tu,, korang bole tengok,, betape SERENG membe aku yang sorang nie,, kitorang ajak gi MITC xmo,, tapi dea bole pulak sesenang nak ajak dak nadzmi tuu.. walaupun aku tawu itu hanyelah AJAKAN2X ANAK AYAM,, kan kan kan..

p/s: booooooo

Jan 11, 2011

maggi dan kehidupan

salam dan mushi mushi..(conan suke ckp)

title entri.. woahhh~~ ntah laa nak.. mungkin kerna sebagai hostelian,, maggi ni daa macam kembar terhebat.. kalah misha ngan marsha dalam kembar terpilih tu.. dalam 5 taon kat alam persekolahan menengah,, akan ade 2 taon yg aku akn berperang dengan nafsu menahan diri dari menyentuh,merasa, menelan dan segale ape bagai "me" yang merujuk macam mane maggi tu boleh melalui oesophagus aku akan aku elak kan..

dan cukup sekadar mukadimah.. semenjak aku menamatkan plajaran aku pade 3.30 8dec,, urmm,, aku da bersedie sepenuhnyer melalui semue consequence yg akn berlaku.. lepas jea dak JIA masuk HELL of WORLD tu,, ABANG plak dah melenyapkan diri kat negeri INDERA KAYANGAN tu.. hanye tinggal aku, mak ngan ayah je yang tinggal kat BUMI HANG TUAH nie.. hehe.. so,, buat pe nak gi pasar kalau banyak kedai yg boleh masak lauk tok kitorang.. dan itu hanye berlaku di siang hari...

AKIBAT nyer,, meyhh tengok time malam meyhh.. disebabkan ayah hanye menjejakkan kai di bumi terentang bnie pukul 5 petang dan mak kol 2,, jadik,, bawah tudung saji kami hanye ade titisan air yg terembes dari sinki basuh tangan... makne nyer,, nothing laa under that "tudung saji"... so waktu malam,, hampir boleh dikatekan EVERYDAY kami makan MAGGI,, woahhh bestt weyhhh... aritu mak yang masak,, AHAD ayah masak,, dan ari nie baru kejap aku gi menggoreng maggi yang aku rase THE BEST EVER... kyyyaaa~~




dan,, sambil2x tu aku akan slalu melepak ngn kezen sayang aku yg satu nie.. dea sangat TALKATIVE and bannnyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyaakkk tanye,, dan untuk aku yang panas baran nie ( mak aku laa ckp,, aku bese je) akan rase nak hentak je dea nie kat dinding bagi pecah kpale.. senang sket.. tapi,, apehal pon dea tetap TERBAIKKK.. she's the who always be with me no matter hell or HIGH WATEr.. thankkss yaww..

dan baru aku tawu,, merepek tu bestttttttttt... ;)

Jan 10, 2011

huargh huargh huargh

"I still remember this moment
In the back of my mind
The time we stood with our shaking hands
The crowds in stands went wild
We were the kings and the queens
And they read off our names
The night you danced like you knew our lives
Would never be the same
You held your head like a hero
On a history book page
It was the end of a decade
But the start of an age"

salam salam..
okay,, semenjak abis sekolah nie aku daa jadik macam orang jakon baru kuar hutan setelah sesat selame 1 millenium okay.. i'm OTAKU of everything.. spell wit me,, E.V.E.R.Y.T.H.I.N.G...

Mule-mule aku mengumpul duit macam nak gi perang selame hapir 2 bulan sebelum SPM hanye untuk mencapai matlamat : "9DEC,, aku nk gi POP gi rembat sume karya HLOVATE" and i'm done it bile JS hantar 3 novel HLOVATE yg susa nak carik kat sume bookstore SELURUH MELAKE termasukla kat Penmark .. i've FULLSETT of it..

Then,, setelah mengumpul KOMIK DETECTIVE CONAN dari form 4,, bulan OCT 2010 aku daa ade 73 komik da sekarang,, mungkin x banyak macam dak tu ngan dak tu punyer,, tapi at least aku ade gak kan..skunk,,aku mule mengumpul CD die plak.. hawau x hawau perangai aku..

Next,, aku nak mule kumpul novel-novel ENGLISH.. ari tue beli buku JOKES.. sempat bace sampai page 15,, then my mom amek pinjam.. dush dush.. waiting list laa aku..

Pastu,, aku lebih berminat dekat VOIR JEANS.. yg lain aku xpandang laa.. eyh x.. ak pandang tapi jeling laa.. ape nak mampos,, sume mahal kot.. xde mase laa aku nak pakai suar yg stakat CASHIER POPULER je tengok sampai 200++.. kemsalam sahaje yee.. baju plak,, dari berpulun-pulun banyak nyer,, setelah dicampur tolak sume bagai.. tengall beberape sahaje.. yg lain?? jihah's...

Then,, aku daa addict kat DINNER DASH.. ye,, game yg daa berkurun lame nyer tu,, aku baru berminat okk.. ini menunjukkan cuti aku sangat bosan..

Last skali,, aku addict kat TAYLOR SWIFT,, yeah,, aiman syazana si perasan tu cakap nie kakak die.. biar laa kan.. die nak rase cam ne ade kakak gak ehh.. btw,, that aiman,, yg akan sent tajuk2x lagu taylor yg baru dan sedp didengar.. tu tu,, yang sedp didengar.. :. LONG LIVE- TS .:..

and bile keje nie badan saket2x.. dan aku baru teringat aku x sapu losyen kat kaki lagi.. kaki aku daa kebal-kebas asek berdiri je kat warung tu.. tapi it pay back okay...
:

Jan 9, 2011

Saya Blogger Melaka


Tempat tumpah darah Kita
Dijumjung dengan Sepenuh Jiwa
Untuk maju dan jaya"

mushi..mushi..

Act,, daa lame aku nampak contest nie,, tapi mlas je nak join,, tah kenape sekarang baru terbukak hati nak join kot.. Briefly,, aku merupekan seorang Blogger Dari MELAKA.. Historical City tuu..

okay simple ehh,, sekadar memenuhi syarat-syarat penyertaan,, choii..

NAMA: Nuur Syafiqah tapi panjang sangat PIKAH sudaa eyhh..

STATUS: status aku skunk adalah S.I.N.G.L.E eje satu satu eyh.. single maksud nyer satu.. paham..

CARA MENGHUBUNGI: aku x banyak account tok alam maya nie,, but obviously,, kalau nak contact aku boleh arr cari kat FACEBOOK.. Search: nuur syafiqah.. mengerti..!!

DAERAH/JAJAHAN: selame 18taon nie aku dahh berjaye menjajah daerah JASIN dengan sepenuh nyer..

TEMPAT TINGGAL: secare kasar,, aku lepak kat Kampung Terentang eyhh.. indah dan permai..

APE YANG MENARIK: kalau kat MELAKA,, macam2x ade,, MP, DP, MBMB, Muzium, dan lain-lain,, x cukup tanah kalau tulis semue.. kalau kat JASIN plak,, yang paling ketara adelah MUZIUM PERTANIAN yaww.. FYI,, masuk PERCUME ehh.. btw,, bole refer http://blackforestdaim.blogspot.com/2010/12/girls-day-out.html.. untuk kebangaan melake eyhh..

* nampak x bangunan blakang tu,, itu laa MBMB,, tempat lepak terhebat abad nie.. ehh.. harap maklum.