x0x0

Feb 27, 2011

alhamdulillah once again

praised to HIM

Assalamualaikum, ;)

setelah cam gampang aku bace tutorial hapir 20 belog org tok buwat header gune photoshop, akhir nyer.. aku berjaye buat satu gak.!! hehe.. tapi tak de arr se-GOJES korang punyer.. pluss,, aku x keretif mane pon dann photoshop tu memeningkan kepale haku laa ngek!!

not bad as a nubies,, eh salah2x,, as a newbie!! haha,, chill-out

Feb 22, 2011

what is the thing yang AKU panggil HEAVEN??

ASSALAMUALAIKUM..
so,

what is d'thing that i called HEAVEN???


yang nie??? bukan.. nie bukan heaven.. nie NYAWE.. bhahaha.. sebenarnye,, aku nie ting-tong sket.. bia aku cite2x sket eyh eyh..
dulu time 2008 xsilap aku,, nak exam besa woo,, but for form 3 je arr..
ape ehh PMR kot.. punye havoc nakal+pemalas aku nie,,sampaikan keje ruma+tido dlm klass tu macm makanan ruji tawu.. padahal tak seda nak pekse tuuu..
tapiiii,,,
jiwe aku pempuan beb,, mane bole tengok laki HENSEM sket dari kangroo blakang ruma dan panda seberang laut weyhh mesti nak minat.. betol sumpaa.. dak nubhan nie laa yg aku super-duper-truper minat sampai laa nie.. tapi,, kalau tengk kat fan page FB die,, xkn ad aku arr.. xvalid laa kalau stakat tekan button "like" pastu tulis,,

"abe nubhe nie comeyyyyyyyyyy.."

aku sendiri geli nak bace weyhh...tapi dea punyer pasal laa,, membakar semangat aku nak blajau tetiap pagi kat skola.. aku sanggup berebut surat khabar hari ahad dengan senior2x oztel yg suker cut and paste gambau2x artis nie.. | 1 surat khabar, 1 asrama, 100 penghuni|. kau gile?? aku sanggup tawu, gunting that newspaper headline.. "SEMANGAT NUBHAN"..
Macam begau jee aku letak kat bawah meje sampai sebulan nak exam.. aku bukak cuz daa penuh daa semangat nubhan dalam hati aku..

the HEAVEN is: u juz imagine this situation eh eh..and FYI,, i'm the one and only full time waitress there plus thiz stupid pilihan raye nak jalan..and make sure when u read this, u jus read with senafas sahaje.. FAHAM !!!

"diq, milo ais satu,,abg duduk kat meje blakang ehh!" sore 1 disampuk oleh
" kaq, mi rebus satu dengan limau ais". dengan pinggan penuh kat tangan kanan and, cawan kat tangan kiri, ade pulak mangkuk ayun nak bungkus2x.[amek plastik, kau bungkus sendiri kan senang,pastu bayau je kat aku]. 'diq, mie bungkus 4, bihun 3 letak telur ngn sambal, pastu karipap 4inggit".. tangan masih penuh aku plak main lari2x kat blakang campak sume bende kat tangan, jalan gi depan buat bungkusan si pemalas,,sebelum sampai counter,, singgah kat tempat buat air," cik man, dorang nak air ape tah tadi panjang sangat 10.." pastu aku nmpk plak van pejabat kesihatan, buakn 1 tapi 2 and it was F.U.L.L... pastu datang plak JKR2x yang datang nak buat PROJEK MI SEGERE sebab nak PRK dun MERLIMAU..[ kalau x meninggal YB tu, mampos haram jadah xdapat ape.]. " diq milo ais 4, teh o 3, nes o tarik kurg manis gls besa 2.". haa??? pastu cik man plak panggil, "kah, anta air nie.". dushh aku daa lupe sape yg mintak td.. pastu dengan tebal muke, "'miloo kat sini ke?? x eh..kat blakang ye!! trimass ehh".. " diq, mane air tadi,, da nak tercekik daa nie".." diq,, bungkus lontong 3"..dan yang paling best,,"diq, nasi lemak x de ehh??".. aku pon check,, tinggal satu je dalm bekas pastu jerit kat dapur,, "busu,, nasi lemak ade lagi??.. busu jawab " ade2x,, nak bape??." aku pon tny kat budak tu balik,, "nak bape ehh???".. dea bagi jawapan paling baek,, " urmmm,,, 1 je..".. aku rase nak balik je kuah mee rebus yg tengah menggelegak kat kpale mamat tu.. pastu kene panggil pulak degan si pemalas xde bini nak masak,, " diq, bungkus masak asam rm 5. sayur pisang rm2.".. tu belom lagi yang,, " diq diq,, kire ehh..".. "kaq sini kire kak.."..patu dengan muke bodo aku pandang dorang aku ckp ngn busu,, "kejap eyhh,, busu kire meje ujung bawanh pokok tu tau,, bungkus dea je rm20..".. bile daa xde orang daa aku pegi kat kaunter air,, belah limau, perah dalam cawan, letak gule satu sudu yang cukup besau,, then letak air panas nak hancur kan gule,, pastu tambah siket air masak sebelum letak ais setengah cawan,, pastu amek setero,, then sedutttt..

gulp......

gulp......

gulp......

gulp.....

pastu cakap,,

ARGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,, HEAVENNNN...

|=) |

tu baru best,, dan aku xpenah dan xakn panggil customer aku tu ABANG even dea tu mude x mude dan tua x tua arr.. sume aku bedal pakcik.. woii,, even CHE SUZA pon aku panggil pakcik bukan tuan ehh.. aku malas nak layan dengan super-damn-bahase-ape-nak-pangil nie..

Feb 19, 2011

KPM buat havoc ke?? atau aku yang begau???

assalamualaikum..

as ex-candidate the latestspm kan kann,, memang asal kuar je ce cite sal SPM,, cam hape je dak dak nie mengelupur.. okeyhh,, aku pon same gak,, tapi mungkin lebih chillexx..

first skali,, aku rase cam nak balun ngan kusi je dak shasha tu,, sempat haje nak nganjing2x aku.. ye laa,, dea kan super-terror-error-yang-dapat-maklumat-dulu berbanding aku yang noob ni..bhahhaha..

bile dorang citer yang MAYBE result kuar 28 FEB nie,, aku pon cuak gak.. ye arr,, mase SPM dulu,, aku jawab macam haram jadah jee.. cuakk weyhhh.. tetibe teringatyang macm smalam jee,, aku habis dok paper biol tuu.. ceh ceh.. sori arr derr,, KPM mungkin bole buat havoc tapi,, real is mystery kan kan kan.. bak kate dakdak status yg lain,,

"aku rase nak bakau je skola, bia slip2x tu hangus skali."

aku patut tekan BUTTON LIKE time tu..

best weyhh,, bile tegok gamba zaman skola.. =)


Feb 17, 2011

jenuh tawu..

assalamualaikum..

quite been a lonngg time since the last.. a bit busy..sorry my bad for those yg lepak sini tapi stiap kali bukak,, masih entri yg same.. my bad.. aku nie bukan lee jenis yang dok terpacak depan laptop sambil bukak winamp, klik lagu aku masih sayang by sape tah and repeat sapai komputer jem...then pasang broadband and connect pastu klik kat krom layan FB sampai subuh, tulih BELOG,, BW setiap mase andddd donlod berjuta2x lagu satu malam.. ohh tidakkk,, silp orang lerr der..

aku juz sorang yg hanye bukak bile banyak mase dan bile badn aku rase cukup segar untuk redah bilik mak, sambar laptop ayah, kebas broadband abang dan duduk bersile kat depan pintu sambil dengar bunyik lori laa,, bulldozer laa,, stremroll laa dan segale ape bagai bunyik..almaklum laa,, nak pilihan raye.. sume keje TAK IKHLAS.. Bangang Nau ..

well,, semalam dak along [tripletlion for ALONG] yang sanggup berulang alik gi SSDC nak amek kan lesen P aku.. yeahh,, along pasni kite bole pegi ghalanzjyalan kan kan.. yes,, cakp pasal lesen,, bile orang len sibuk2x berarak gi maulidur rasul,, ok aku x join tapiii,, aku x buat maksehat cam beliau dan keluarge beliau eyh eyh.. the thing is,, aku ngan along pi sebok2x larikan kete mak dak along,, fuhhh walawooo,, best experience ever..

mule2x bawak lari sampai petronas.. mungkin yg tawu kedudukan petrnas tu kate nmpak cam simple je,, tapi memandang zillllliiiioonn trouble yg kiteorang buat sebelum-semase-selepas melarikan kete tu,, yaww,, mintak ampun dunia akhirat.. so many good luck charming yg datang mase kete tengah prob.. kalau x,, innalillah laa aku..

well,, skunk kampung aku tengah demam PRK dun merlimau lebih tepat lagi,, kampung2x jiran aku.. [ bile yb aku nak 'pergi' nie,, nanti dapat macam2x..bahahhaha.. real fact eyhh.. semue harap camtu, bukn aku je ]. nanti,, kalau ade mase, bole laa aku uplod gambau gambau suasane org kempen nie eyhh.. tapi x bole janji,. aku nie bukn wakil rakyat yg kuat menipu macam dorang tu, janji lebih , buat tidak.. Bangang Nau. [ 2nd times aku ckp kan kan]..

sayoranaa eyhh

Feb 12, 2011

thanks a lot..

assalamualaikum..

sorry llaaa eyhh,, aku luper ap yg nak tulih cuz aq uplod gambau nie past 2 days.. then for the next days,, aku sememang nyer daa lost laa kan.. tapi ap yang aku comfirm, nie antare gambau yg penah jadik header haku.. [zaman kanak2x laa]


muajajjaja

Feb 10, 2011

alhamdulillah ;)

ASSALAMUALAIKUM..

heyya2x,, ari nie sedikit penat.. cz malam tadi daa overdose puyeng!! so wanna hve good story sket.. ari nie,, aku ade JPJ test for kete.. and sangat2x teruje dan tertekan.. okay,, bangun cam biase dan kali nie plus aku mabuk2x sket.. then mandi ape bagai,, gerk gi SKAB,, daannn tersangkut plak kat jAM.. sokeyh2x,, tu salah aku..

breakfest sume,, mak anta gi BUKIT KATONG.. skali check name,,

:.nuur syafiqah wahid sesi 2 no 1.:

walllaaawoo,, aku tengok budak sesi satu ade 30!! menjenuh gak nak tunggu,, bile sampai turn aku,, aku dapat kete CIKGU OMAR,, [alaa tu kete yg slalu aku gune mase practise].. daa bersyukur daa,, thenn sumee smooth giler waktu kat LITAR.. then tunggu turn nak gi onthe road plak,, dushhh waiting for nothing lagiii..[ aku BENCI menunggu]..

sampai je turn haku,, sume daa okyhh daa, dapat plak kete CIKGU IBRAHIM.. aku memang daa slalu gune kete dea nie andd kete dea ade len macm sket tapi aku daa bole daa tackle sket2x.. syukur gak,, kalau nanti aku dapat kete yg tah-sape2x-tah tu lagi teruk!!! baikkk je undur anddd DAMNNNN.. aku luper check signal and wiper... [ngok btol].. aku jeling,, haaa,, kan daa kene pangkah,, tapi wat bodo je arr.. okk,,sume smooth,, then nak balik tu,, kat toundabord dpan tenten,, bole plak kete tu maen kude ngn aku,, ahh kau stret mati enjin,, kat trafic lite pon same,, slamat xde kete lt blakang haku.. kalau x,, gagal serte merte tawwwwwwuuuu..

sampai je ssdc,, parking je pacik jpj pun tny:

JPJ: bape bnyk mati enjin??
PKH: 2x tuan
JPJ: 2 ehh,, bkn 3??
PKH: ehh 2 lerr..
JPJ: org kalau skali daa mati enjin terus gagal taww..
PKH: allllaaaaaa,, tapi aritu dorg ckp 3x baru gagal.
JPJ: yg nk luluskn awak tu saye..
PKH: alllaaa.. ;(
JPJ: len kali jgn berangn waktu drive,
nah borg.
PKH: tima kaseh tuann

gua lulus babe... woooaaaaaaaaaaahhhhhhooooooooooooooo..

(",)

Feb 8, 2011

JPJ, a memory and FREEMAN

ASSALAMUALAIKUM.. sorry i've got 3 stories to share,, so,, all they will be in very short but pack.. deall okkee~~

today is a special day cuz,, aku daa lulus JPJ test for MOTOR aku [alhamdulillah,, should PRAISE him more].. okayy,, tadi,, berdepan dengan penguji yg didatangkan khas dari JPJ JASIN [jasin jee pun,, xla grand mane].. act,, they is the same man who tested me 2weeks back.. and for sure,, aku GAGAL laa kan.. then dengan tekad dann azam,, buat lagi skali AANNNNDD melayang RM51 even kat tangkak baru RM30,, tapi,, ape-ade-hal.. i've got MONEY and i can buy the WORLD [ aku kuat berangan eyhhh]..

***********************************************

" write an essay about ur best memory/ friendship"

have u ever found this such a quest?? seriously,, as an ex-stude like me,, u should rite.. the truth is,, i do lurve tiz type of Q.. well,, a for me,, the memory will come one aftr another till you crap it out yeahh.. am i rite?? shhuuuhhh,, let the ans be in ur mind not spill it thru.. okayy,, enuff and stop talking this unknown language..

die adelah seorang am.is.are.was.were.will sahabat aku yang menurut perkiraan,, 6 taon x jumpe andd trimass bebanyak kat SSDC tuu cuzz,, menjadi meeting point kitorang setelah all these years.. cakap-cakap dan teruskan bercakap je aku ngan dak NAJWA sorang nie.. well,, very the seronok weyhh.. what a happy moment laa weyy..

***********************************************

mr.adam FREEMAN,, wow~~ dea sorang mat saleh yg merantau all over the world juz to observe " how the teachers in all the country teaching". before, he was in JAPAN for alomost 7 years and a inches close to get married to the one japanese girl..

" i love him." he said
juz selepas my mom introduced my dad to him... daa~~

dea sangat CHILLDISH,, bhaa.. bile dea sepak-ING,, okk bole laa paham,,tapi,, bile denga mak aku cakp berabuk2x ngan dea.. dushhh,, malas nak denga,, buat saket hati je,, ye arr,, aku cakp pun macam ULAU TERCEKIK BATANG PENYAPU..
video

sorry the vid not tooooooo good,, aku pakai camera nset cikai aku je.. daa laa senget.. sorry my bad,, tapi mamat sorang nie memang happening glaxx thap superbnova ..best laa ari nie,..


i passed, got my memry bck, hve chill out.. woahh~~


Feb 7, 2011

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI


lepak-ing2x sane-sini,, termasuk laa blog BRO BEN yang sorang nie,, pastu nak gak join segmen die..
bhahaha..

__^'^__


Feb 6, 2011

diiner for the last 4 days


assalamualaikum.. [ i was reading an article yg cakap x elok bicare ngan p'kataan "SALAM" AND " ASKUM" <--- b="" berbudi="" dak2x="" dalam="" ingin="" nie="" sms="" spesel="" untuk="" yg="">

Okay,, lets begin another so-whatever-story from me.. ari tu,, 2 feb kann,, tengah shiokk aku hadap FB nie,, tetibe keliling aku gelap laa kan.. a bit shock,, tengok battery remaining tinggal 98% for 30 minutes,, kire okay laa kan.. pastu punyer aku dok khayal macam lepas telas estacy,, aku tengok,, haiiilllaaa,, 8 minutes remaining woo,, apa macam nie,, seteret laa tutup laptop kan..

nak dijadikkan citer sebena nyer,, punyer havoc gelap laa,, pastu abang balik dari perantauan kan,, dea bawak KFC..woo,, [kalau tunggu dak hasip,, kempunan ler jawab nyer].. ye laa, aku nie dok kat atas gunung,, makan ikan tangkap sendiri,, sayur pun tanam sendiri,, mane nak nemu bende-alah-ape-bagai at kawasan pergunungan kan kan..

dengan ala-ala CANDLE LITE DINNER,,aku pun menyantap hidangan rahsie recipe uncle KOLONEL tu dengan selere.. bhhhhaaa,, i ate 3..


no point kann,, tapi tapi.. sepet x mate aku?? malam tu memang fun habiss laa.. tido xde angin,,seb baik sejuk,, kalau x,, menggelupur laa haku..

Feb 2, 2011

TAHU ngan CARu.. same je bunyikk

hey,, leng lui leng lui..SALAM2X yaa.. FIRST OF ALL,, HEPY CNY pade sesape je yg rase nak sambut..

*AIMAN SYAZANA u do have to enlarge this..
other(s)?? PLEASURE to do so..

xde pape yang menarik tentang gambar.. okay thepast 3days quite busy,, havin fun with LA-LO-LA.. hahha.. sampai dak MUHAMMAD HASIF mengalami sindrom pelik


tapi daa biase daa,, asip nie kekadang MABUK banyakk.. rilek asip ehh.. okayy,, tetibe rindu plak kat ECAH yang daa berkurun x update tuuu..

ahh,, aku daa kuar lane nie.. okay,, nak cite nie.. semalam kan,, oleh krane aku nie bzy, so aku malas nak bukaak blog dan menulis,, aku lebih suke bukak selimut aku je.. dann tidoe.. kire nyer macam nie,, as a "caterer hahahaha" keje aku ile time tetengah hari nie,, memang arr bungkuskan lauk pauk si suami yang sayang si isteri dan lauk si isteri yang ade sifat PELAMAS yang amat sangat.. then,, aku kene plak serve sorang atok ni kan,, memandangkan telinge aku nie daa macam prob sket,, lain owg cakap lain yg aku denga..


atok cakp: " caru tu hage bape?"
aku denga: "tahu tu hage bape?"
busu cakp: " tengok saiz."
atok cakp: " bak 1."
aku pandg atok: "satu je tok?"
atok cakp: " haa laa,, xde sape nak makn nanti"

dengan bangge aku pon dok belek tahu sumbat tu lelame nak pilih saiz yang besau tok atok tadi.. tapi aku x prasan DRAMA PEKAK aku ade orang tengok.. pastu aku daa pilih tahu tu,, aku gi arr tunjuk kat busu kan,, dann TERANG,JELAS DAN NYATA[ izhar halqi] laa kene gelak ngan sumee.. dushhh,, bongok kau pikah..

busu cakp: " lorh tahu nak buat ap"
atok cakp: "patot muke die pelik je"

kan daa kau sesie je kene buwelkkkk kat situ.. PADAN MUKE KAUUUU..