x0x0

Mar 31, 2011

LIFE unexpected

seehooooo,, wehoooooo ;)

assalamualaikum *nada: grup sepah dalm FINAL RL*

PEMBAZIRAN, i spent almost A thousand on A fantasy of mine.. dasat kan.. aku daa ckap,, aku nie mate duitan!!

Mar 30, 2011

never satisfied

assalamualaikum ;)

never satisfied with..

  • "best gile ade balak cam BENZ, romantik, penyayang,smart, berbakat, asal laa dak ADDIN tu bengong sangat,, xnak bagi aku je."
  • kalau dapat AO nie,, 360 deg die turn aku around,, ape laa dk MINN nie,, AO tu skaters jugak,, hebat tu."
  • "kalau aku jadik HARRY tu,, aku pegi ikut cam DUMBLEDORE,, azimat maut sume kat die.. tu laa,, baik hati sangat."
  • "asal laa,, kumpulan kecik ngan BALAS tu comell,, tapi dak wan yang paling laa compare dengan 3 org yg len."

best giler jadik sumone yg never satisfied with everything.. and life memang sucks arr pastu!! even aku pun,, xpenah puas hati ngan ife aku.. contoh?? ok,, sini ade satu:
  1. kenape aku nie x suke bangun pagi,, kalau suke bangun mesti aku bole besenam hari2x..
ok,, yang nie ayat macam tipu,, nak bagi sedap aje.. well,, aku xnak bukak pekung sendiri tapi at least, aku mengaku yang life without looking back at the past and said " MENYESAL AKU andd KALAU LAH aku." is double suck!!

act,, mse tengah lari2x tadi,, bnyk idea,, tapi bile sign in blogger je,, terus blank!! macem arem je!!

@AIMAN SYAZANA: life kau makin menarik kan in a couple weeks!! thumbs up untuk kau!! ;)

Mar 29, 2011

an hour a day

assalamualaikum ;)

arghhh,, badan super sakit, almaklum laa,, it almost 5 month since i attended my PJ's class!! yeahhh,, and i remembered the last time i do my cross-country,, and the thing is, it was like AWESOME.. hehe,, abg chumil was giving me a piece of red paper with his own hand direct to mine!! kah kah kah.. macam belo aje!! takpe2x,, tu cite zaman skola andd tu satu kenangan babehh!!

tapi,, nie cite zaman remaje,,tetibe je rase nak selongkau rak kasut,, carik kasut skola.. rase camaritu x buang lagi,al-maklum laa,, pakai time SPM jee!! dah selongkau andd jumpe,, carik plak stokin,, ohhh,, jmpe stokin biru,, teringat mase zaman2x blaja driving kat ssdc DULU.. daa complete,, air dalam botol yg aku gune zaman sch pon dah slamat isi,, then press moto,, gi TMC japp amek along..

sume ready,, cabut gi TANGKAK nyer reakreasi.. babe,, aku salute tangkak more than jasin even aku sayang melake!! dah lepak lebih kurang sejam situ dan balikk TMC.. eleh,, nie sume cie bagi havoc je,, main point is,, aku penat sangat main lari2x.. dah lame gile aku tinggalkan zaman lari2x pakai track dengan kasut warrior sayang aku tu!! teeeeeeheeeeee [macam kude je aku rase]

Mar 28, 2011

semangat berbelog daa datang..

Assalamualaikum ;)

there u see,, aku daa customize aku nyer postpone entry menjadi entry ter latest.. hehehe actually,, malam nie aku bole on9 lame2x cuz,, esok aku free.. yeahh.. aku nak gi SEK.MEN.KEB.ISKANDAR SHAH yang agak tercinte than others yeah.. untuk ape??sajesaje. x laa.. aku nak gi melepak kat bilik kaunseling jap.. rase cam daa lame x pegi ort ponteng aku.. hehe.. dulu port ponteng aku kat bilik kaunseling cuz,, aku bole online ataupun tengok CD.. tengok,, cikgu sume,, klik kami..

aku ingat pas dapat result bole dok senang2x,, tapi tak rupe nyer.. lagi cam hawau je.. tengok,, esok aku dah shot rm25.. memang sikit tapi lepas laa,, minyak, topup, nak gi beli shawl ke so what ever laa.. n kene, settle borang laa, syarat laa,, tengok u laa.. bapak aih ni yang gile HEAVEN jadik budak skola weyhh..

daa dekat seminggu resut kluar,, aku tetap macam kerang dalm lumpur nak pilih kos ape nak futher nanti!! demit.. apsal laa susah sangat nak tentukan mase depan.. kan senang kalau.............


gamba x de kene mengene nagn en3,, saje letak gamba nie,,cuz aku suke gamba nie..
taken: 2009

Mar 22, 2011

movie marathon

assalamualaikum ;)


jumaat ngan sabtu,, aku memang super damn bosan tahap gaban punyer x ingat and mule2x macam x paham yang orang dok GEBANG cite pasal movie marathon,, dalam sight aku laa kan,, satu DVD satu hari daa cukup arr kan.. tapi aku terpakse lupekan alam minda,, dan berhadapan dengan realiti.. MOVIE MARATHON IS ONE OF THE BEST THING and u should do if korang rase bosan,, tapi,, make sure laa rumah korang ade DVD player/VCD pon oraite jugak and ade DVD/VCD nyer,, x kire arr ori atau cetak,, janji bole tengok.. tapi kalau bole say no to piracy.. kalau setakat korang pegi MBO/TGV/GSC baik xpayah.. MEMBAZIR tawuu and tu bukan MOVIE MARATHON,, tu duit kau yang dok LARI BATEN..

so, mukadimah,, aku start ngan harry potter 6.. saje je.. cuz cite nie x byk sgt lawan2x cuz,, aku xnak rosakkan moodaku dengan terpakse terkejut kalau LORD VOLDERMORT asik gune AVADA KADAVRA.. [ aku memang expert pasal cite nie.. mane x,, CD aku beli,, novel pun aku tibai gak.]

dalam kol 3,, aku bukak cite LILO,, JUST MY LUCK,, aku rase cite nie,, mase die x ade problem yg macam2x.. ala,, yang macam sekarang nie.. cite nie,, memang best!! kalau korang nak lepak chill saje2x bole laa.. seryes cakap,, aku memang mnat sume cite die and the most is THE PARENT TRAP 1&2.. even de kecik tapi tetap best,, cite SPY KID [kalau x silap] pun best..


then,,pegi yg lebih extreme sket kan,,aku layan FINAL DESTINATION 1 cite nie memang aku berminat nak kumpul set dea,, memang thriller habis,, dok tengok ngan mak aku,, sampai mak cakp: " asal kau beli cite yg menakutkan nie." hehe.. suke tengok.. bukn nak cakp,, ujung taon form 4,, aku tengok THE FINAL DESTINATION, blue-ray punyer, ori dan xde potong2x nie.. memang EXTRA-ORDINARY EXTREME weyhhh.. sumpah siryes..



aku tutup marathon aku dengan tengok 16 episod citer MASTER OF STUDY.. daalame aku carik,, ye arr, carik kat populer bole muraa siket,, carik kat musc valley pon tengah discount,, dapat 10% pon jadik arr cuz,, cite korea nie mahal...last2x dapat kat MVL mydin.. xde discount rm70 melayang camtu je.. cite nie pasal 5 budak sekolah yang super lembab + x nak blaja, blaja kat kelas khas uni cheonha/cheohna [ aku x tawu arr yg mane..] macam2x arr dorang kene buat,, overnight kat skola.. tapi yg best,, dorg buat skola macam private skul weyhh.. best arr gak..



*hero*

*aku suke die nie cuz die nie comel..

dan yang last nie: NAUGHTY KISS/PLAYFUL KISS .. OKAY yang nie aku x buat movie marathon tapi yang nie target aku.. ingat nak rembat ari tu,, tapi duit x cukup.. act,, duit daa habes,, cuz aku rembat, 3 CD,1 novel [my single friend].. kenape aku nak rembat cuz,, ade kim hyun joong,, nothing more.. tapi dengar kate cite nie best.. skunk kat 8tv tengah tayang,, tapi aku x nak tengok cuz,, dorang alih bahase mandarin.. aku suke dengan dea cakp korea,, comel gile laa..tengoklaa,, dapat je kumpul RM99.90.. aku rembat cite nie!!



KYAA~~HE'S SUPER DAMN CUTE kan kan!! love it.. ;D

Mar 21, 2011

hati aku bunge bunge


assalamualaikum.. ;)

hehe,, see that title?? and i so mean it!!! it was like: " wow~~!!". haha.. but still,, in a human mood..

macam mangkuk!! aku rase dunie aku pusing2x macam taylor swift dalam MV love story, ataupun macam the midnight queen, cinderella of course yang bole lari2x then ade prince charming datang dan terus ajak kawe.. wahh,, sampai situ angan2x aku,, padahal its not a big deal laa macek!!

just finally after all these years and aku dapat berborak balik ngan mangkuk hayun tu as a normal friend that i do know before and not just like, "alamak, si mangkuk arr,, just jalan pandang sneakers aku yang daa lame x basuh nie, and buat muke sombong, kuar henfon letak kat tlinge,, and just buat2x gelak". siot macam bagus kan aku!!

ps: sfiq.. stand 4 a name 4 myself

Mar 19, 2011

another alhamdulillah

assalamualaikum

so,, ari tu (23.3.2010),, result daa selamat tibe kat kulit tangan aku.. yess,,x sehebat result shaz ngan ainnur.. mereke stret,,aku?? cukup2x makan je,, bolehlah kalau aku nak masuk uni nanti!! hehe.. praised him more.. then apply course pon,, alhamdulillah.. syarat mencukupi dan the most exciting was about,, i got A in my addmath.. hehe,, aku x blagak,, cume terase berbaloi laa mengorbankan weekends aku in whole year just to attend mr cham's class!!

so,, aku daa tolak medic awal2x lagi and that why aku x nak masuk kelas ALFA, and jangan mara even kalau biology aku aritu GAGAL,, told yaa,, i HEART account more and ZERO in bio !! haha,, but aku xnak amek dip.in accountancy!! padan muke.. sape suro letak aku dalam kelas biology dulu!! so,, ap yang aku apply?? hehe,, borang upu masih menunggu aku mengisi nye!!

Mar 17, 2011

DEBARAN JANTUNG LEBIH LAJU DARI NEURONTRANSMTTER


ASSALAMUALAIKUM ;D

sebelum2x nie aku menulis sambil neuron2x kat kepale aku memikirkan ayt2x yang sesuai dibace oleh semue golongan untuk aku bubuh dalam blog sayang yang satu nie.. TAPI, berbeze tok malam nie,, disaat saya menulis sesuatu disi, pembuluh darah saya seakan bergoncang umpama SINGAPURA dilanggar BULDOZER.. dan terserlah lah saya betape HIPERBOLA nyer hidup aku.. bapak aihh,, kecut perut aku..

aku sedar ayat aku macam haremm daa nie.. andd,, aku masih lagi termangu2x untuk isi borang UPU bagi pemilihan KOS untuk further *D.. tetibe otak aku blank plak!!

LAW macam best, tapi aku x minat sejarah,, dan aku minat BAHAS2X..
CHEMIST aku suke gak!!
DOC,, macam lebih menjurus ke arah marketing..
ENGINEER, woahh.. minat x minat arr..
CIKGU,, pekerjaan tradisi family aku

p/s: wish me a very best of luck for tomorrow.. ;)

Mar 16, 2011

spend my cuti with pink

ASSALAMUALAIKUM. . .
so, aku hanye spend a day in a week of school holidays untuk berjalan2x.. yeah bunyik macam:
"belo je kau cuti2x pegi JJ, aku hari2x pegi. aku dok tmn cempake, aku dahh muak.. poyo arr kau"
tapi well,, ap bole buat,, aku nie bizi, mak apak aku bizi gak.. so amat jarang turun AEON BANDARAYA MELAKA cuz,,
slalu nyer aku gi shopping cikai2x pon kat PAVY, OU.. Kalau ade mase aku tempah flight gi PARIS atau LONDON.. kalau ade luck,, sempat laa aku grab LV pnyer latest collection..
siot annoying kalau aku cakap camtu,, tapi betul laa.. aku nie MALAS nak gi turun sane menyemak2x cuz ruma aku JJJJJJJJJJJJJJJJJJJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH sangat dari bandar.. heheh


before that,, adek aku nak beli hoki stick yang compo laa,, kayu mati laa ap bagai.. mane aku tawu.. COMPOSITE FUNCTION aku tawu laa.. I bar= total IW/total W.. betul x??
then,, dengan tanpe segale prasaann buat muke x malu senyum sensorang . . . hahakahkahkah


last2x, HOCKEY STICK x jumpe, MEMORY STICK yang penuh.. baru betul pastu gi JJ.. ha kat dalam tu,, aku dok jalan ngan dak jia..yeahh first time aku bole jalan ngan dea ehh cuz,, JJ tu beesssaaa.. okay,, aku sempat laa rembat 2 PASHMINA cuz nak padan kan dengan busana muslimah.. terer x aku,, ap kau ingat,, pashmina+shawl+tudung mawi tu x sesuai pakai ngn busana muslima yang labuh tu.. ohh tidak...even nanti rupe macam hape je,, aku tetap pakai.. bengong x IDELOGI aku!! pastu ap tah aku rembat.. alah,, bkan mahal mane pon muraa je..

yang paling best kalau korang teringin sangat nak masuk kedai yang ala-ala mewah tu:
muke biar konfident, jangan kau teragak2x nak tengok barang, pastu bile tengok harge ade 3 nombor b4 titik perpuluhan, buat muke jerks and kuar,, sampai kat sebelah guard yg jage butik tu/ kedai, korang cakp kat partner dan pastikan pak guard tu denga : " xde kualiti laa kain kat sini.".. pastu blah..


so, ari nie aku pilih outfits yang cukup sempoi dann murah..
tudung: pinjam daj JIA, PINK
cardigan putih: SCARLET
shirt: GOOGLES
jeans: VOIR
beg: stall kecik2x
aku gune SELIPER MIXSTAR RM10 BELI KAT FRESCO..sempoi kan..

Mar 15, 2011

pagi hari yang indah

well,, no picx for this entry..

okay, i'm just lepaking chill depan tv tengok " CINTA SEMPURNA".. best.. motivate arr jugak..
bangun tadi macam terpisat-pisat..
(i think there was a long time ago since i heard and used that word).
then,, aku dah terbau abang mungkin asak sarapan die.
[well,, ruma aku mengamalkan konsep layan diri].
so, bangun dan tengok tv,, tetibe perut aku lapa macam ape je kan, then pegi dapo tengok roti sume daa abis.. damn it.. aku x r bangun lambat mane.. tapi masih yg last skali bangun.. so, dengan rele pakse nyer aku masak arr nasik goreng,,

  • bawang, ikan bilis, fishcake, kobis minyak, telur, sambal blacan..
sume aku campak2x je,, asal aku kenyang.. TAPI,, lepas makan,, hawau je.. aku luper ysambal blacan tu super PEDAS dan super masam cuz aritu aku perah limau banyak cuz nak neutralkan rase pedas.. so conclusion,, nasik goreng paling worst pernah aku buat.. damn...

then,, abang kuarkan kuase VETO suro kemas daun getah yang daa macam gunung daik daa.. damn lagi skali cuz,, 5 bulan tangan aku daa bermanja2x x pegang penyapu,, naik keras gak arr...cuit cuit cuit..

:.elaa mengamuk lagi.:

Mar 14, 2011

Segmen : Saya Mahu GadisKechil Lawat Blog Saya


okayokay.. kali ni,, bia aku ce cite sameting.. aku tergerak nak join segmen yang dianjurkan oleh GADISKECHIL.. kalau korang tanye aku die nie kecik ke x?? my answer is___________ heheh..so once u enter this cute blog,, korang akan nampak dak MIA bergayut2x kat ujung belah kiri belog die..dan ape yang aku comfirm lagi,, dea nie sangat suke berblogging cuz BANYYYYYAAAKKKK gile contest die join..compare to aku.. yeahh like a blackhole different

care die tulis habis sempoi tapi berbudi.. bukan puji tapi realiti.. heyyaa,, bile last time aku tipu korang?? x penah kan kan kan.. kalau ade,, bukan tipu cume peringatan dalam bhase kiasan.. dah dah,, back-to-earth..

this for u cik/puantan sri/n sri GADISKECHIL.. hehe,, rase cam nak kawen x?? xpe,, as abih blaja nanti baru pikay:

act,, i suke ur en3 yang pasal value blog tu.. rase cam bole je kerek2x ngan orang.. dan ANWARHADI memang terbaik arr.. kasi mandrem sae yg kondem dak anwar tu.. nice share about the vid..and gudluck!! =P

Mar 8, 2011

aku bosan superb nie!!

when the world falls apart,
when ur pain claim ur heart,
i'll be there,i'll be around,
and i will never let u down,
leave that pain don't give up,
you will fly up high again,
count on me, we are together,
we'll make it through this stormy whether.

assalamualaikum.

1. if u can have ur time back, what will u do?
2. if u met a car crash, and u lost ur memory, what will make u thank to?
3. if u can owns a thing that will last forever, what will it be?
4. if u get all these, will u willing to do so?

so,,
1. if i can hve my time bck,, i not even wished to know u.
2. if i met a car crash and lost my memory, i'll thank him cuz i lost memory about you.
3. if i can owns a thing that will last forever i hope it'll be anything but not u.
4. if i get all these, ohh in my dream je laa kot..

dah name pon KALAU, it doesn't really exist laa.. na na na,, it is just in ur very very VERY own world.. aku kuat beranganlaa guys.. so,, this nonsense talk i wrote here just because of my angan2x pop up in my mind while aku tengan busy kalut basuh pinggan kat kedai tadi.. hehehee



* tu mak aku ngan for sure my dad also*
x nmpak?? pi pakai anta pembesar!!!

Mar 5, 2011

after 3 month

assalamualaikum..
"the witch is gone2x.."
"la.la.la."

bengong punyer mat salleh,, kate mak aku witch pulak.. hehe..

so,, it has been 3 month since our last meeting on 9 dec 2010!! am i familiar with that date.. let me check my computer rise . . oh yeah,, that was a las day for me being a sch stude.. hehe,, nevamind.. i jst wished to have that super great time being a student.. enough is enough..
:> she's not an alien here rite, we're twins to be..:

so,, this is the time of my life.. have u heard that song.. again,, i'm the last typical country girl yg dok kalut cita pasai lagu sape tah tu.. ya ya.. so,, that last saturday,, right before the election of MERLIMAU,, i was attending my best friend's house in MERLIMAU for cheer up her KAKAK wedding huh~~.. not a big deal?? u wish ! ! as a girl who ran up her motor and picked up her besties from chenderah city and rushed to MERLIMAU which take around 45 minutes,, it such an insane things i ever done cuz i was ignoring MALACCA town which have 3 panggung wayang, around 6 shopping mall since i'd a lot of money that day anddd it takes only 30 minutes to reach there.. am i kind?? xpayah jawab.. aku tawu jawapan die.. hhehhe



mira dali.. how fun that day.. aku cuci mate sangat2x wehh!!
see?? i'm in their theme that day.. ohh lucky am i!!

:> her brofriend is super damn coolio habis hensem laa weyhh.:

Mar 1, 2011

back years

assalamualaikum..

when i'm sitting at my veranda,, looking at the sky, so blue so coolio habis arr.. look at ELLA lari2x kene kejar.. that so haha.. remind me back to my childhood..

dulu mase kecik2x.. aku ade sorang je KAWANPOMPUAN,, dak suba.. yess,, indian laa.. but family die sume kenal aku and comfirm laa aku kenal family die.. aku slalu angkut dak suba ni kulu-kilir.. naek beskal sesame, masuk utan sesame, lepakchill bawah tangki perumahan sesame, tutup paip perumahan sesame dann hentak public gune heels suba sesame.. yeahh.. kecik2x lagi aku daa jahat.. bukan2x,, aku x penah jadik jahat,, nakal siket aje

dulu,, aku kan xd kawan pompuan,,kawan2x aku sume budak laki.. kat perumahan mane ade pasir yg girls bole duduk tepi men pondok2x.. petang2x capai basikal LERUN ayah aku atau beskal putih KEPALE BMX abg aku gi padang aen keja2x ngn beskal.. best terbaikk laa weyhh!! beskal aku?? as a girl, i also owned that bike-with-cute basket laa..

dulu mase daa pindah kampung,, kat padang depan ruma kau hari2x ade dak budak maen2x ape-tah-game.. ronders laa,, seliper 3, badminton, galah panjang, gasing andand bola pon ade arr.. tapi,, kalau maen bola,, kene beware sket, if bola masuk laman jiran bawah,[fyi,, ruma aku atas bukit],, nanti bola kene tembak..bile pena je,, sume beratur panjang kat paip ruma pami nak teguk air paip pn jadik,, dorang cakp,, :" x dapat pepsi, PAIP-si pon jadik arr.."..and again, i didn't hve that much girlfriends here.. having some fun with all these boys.. make my own memries wth them..

tapi sekarang,, sume da besa panjang,, build their own life.. daa xde gelak2x daa stiap petang,, aku juz denga bunyi lori ngn kete je,, kadang2x ade arr gak siren ambulans.. 5 taon aku juz touch&go je kampung aku. i lived more in hostel than here..peoples change, aku berubah.. bile jumpe aku dengan spontan terus tunduk.. bukan aku sombong cume aku kekok.. biase arr,, aku kan pompuan,, dorang kan lelaki..
=P

xoxo:
ijuzbd1whoreallyami2b