x0x0

Apr 30, 2011

quote that influence me loads!

assalamualakum ;)

so,, life aku dipengaruhi oleh sekeliling TERMASUKLAH sesi pembelajaran aku kat skola dulu. xkesah laa dalam segi ape skli pon, as long as die hati aku terusik it means bende tu SANGAT BERMAKNE bagi aku.. hehe, STARPOST bagi ayat menyentuh prasaan ape!!


don't give up in ur first trials cuz no matter how its starts, the ends is the final ~
believe in urself is more than enough. others?? as a back-up or maybe,, not at ALL.

changing progress doesn't need times, it'll comes to ourselves.

p/s: better late than NEVER, but better never LATE ;)

aku dan duit = musuh ketat |malas upload gamba|

assalamualaikum ;)

i maybe a girl, but i'm not really a girl, yet still standing on the name of a girl!!
aku bukan gak pempuan yang :

"OMG,, that baju is so lawa,, i nak grab it before others" atau "i ingat nak beli baby tee MNG tadi, tapi bile lau depan HUSH PUPPIES terus je i rembat,, murah je. lepas nie i nak gi ZARA plak, latest collection." tidak2x..

aku hanye seorang pempuan yg sangat teruje bile bukak je PURSE ade rm120.. tambah2x lagi bile SPEEDY kat JUSCO ayer keroh dah besar and MVM ade 10% disc.. aku rembat DVD HARRY POTTER 7 PART 1.. pastu pusing2x dalam SPEEDY: ake rembat FINAL DESTINATION 3.. aku lebih teruje tengok DVD walaupun harge die cam tak masuk akal je berbanding tengok baju except for baju kurung<--- yang ni aku teruje banyak..

aku teruje ade banyak duit dalam PURSE aku cuz aku bole rembat KOMIK. aku masih kanak2x yg memerlukan komik sebagai bedtime story aku. tapi dalam aku pilih punyer pilih tetibe aku teringat,, rm50 dari rm120 tu duit ayah aku.. ceit.. habis angan2x aku nak capai macam2x demm!!

aku dan duit plak macam x bole bersame.. if dea ade ngan aku palin2x ame die bole bermanje2x ngan aku dari saat aku masukkan duit dalam purse which is kat ruma sehinggalah aku sampai kat jasin which takes 10 min from rumah... haha.. pastu duit lesap jadik KOMIK..

i'm still a kid which want u still~~ yess aku merepek lagi!!

Apr 28, 2011

aku nak sepuk aku yg dah lain nie!!!

Assalamualakum ;)

tadi aku perasan yang lepas je hantar wall kat sorang membe aku nie,, aku dah berubah ke??

ape yang aku tanye cume 2 perkataan dan die memberi jawapan hampir 2 line.. tapi aku just balas [=)].. then,, aku home balik!! tengok sahabat2x aku nie ceria je,, main sent2x link,, balas2x status dengan ayat2x pelik dari page2x pelik kat FB!! aku x join.. ntah kenape aku mals!! aku just duduk bersile depan laptop nie, gelak sensorang lepas bace ayat sorang2x.. sekadar jadik pemerhati dari jauh.. sebab,, aku berpegang ckap senior2x dulu!! " jangan menyampuk org nyer conversation."

atau aku nie yang ter-EMO sangat.. aku pikir jauh sangat kot... mungkin aku yg takut ngan dorang then decide tok jadikpemerhati dari jauh!! sampai sorang sahabat aku tegur aku kat chat,, die dah lame x denga cite aku, walhal,, dea antare manusie yg aku share masalah!! uisshh,, teruk sangat dah nie!! aku sombong ke,, atau aku busy?? aku x tawu laa~~ kekadang biler shabat2x blogger post n3 pasal sch dulu.. aku sebak pon ade!! dulu ingat lepas SPM boleh je KEEP IN TOUCH macam dedulu,, tapi sebenarnye susah gak kan! sume menyepi,, termsuk aku walaupun kenkadang aku ade je kat laman sensawang nie!!

DAMN it.. i need the old me but yet i cant have it.. she had gone but not forever perhaps, she will be back soon.. i don't promise for that but i'll try my best!!

:. mengeluh lagi: aku teruk beb.:

susah jadik NUUR SYAFIQAH


SALAM ;|

time aku tulis n3 nie,, otak aku kosong giler!! biase laa,, aku aktifkan CELCOM BROADBAND yg bole tahan laju gak, memandangkan rumah aku agak terpelosok. klik chrome, klik FB cache. !!*sigh

hari nie offer matriks keluar and tahniah for those yg dapat offer tu..[tq].. otak aku masih berpusing dan hati aku tetibe sebak memikirkan life aku yang macam dah mule nak jadi ape tah!! aku bukan datang dari broken family yang dah broke x boleh sambung2x lagi!! capital TIDAK.. jadik,, tak kan aku nak pecah tradisi mem-broken-kan faily aku kan..!! nauzubillah~~

memikirkan alangkah indah nyer jadik abang aku yang dapat offer MAKTAB 3tahun lepas.. menyambung tradisi mak ayah.. masuk maktab bulan 7, and after 5 1/2 years die grad dengan segulung ijazah kat tangan disamping membawak title cikgu di hadapan name die dan ape yang pasti di saat MALAYSIA yg makin pdat dan bebudak yang makin PANDAI,, abg aku dah COMFIRM dapat cikgu!! mungkin,, gaji cikgu xde lah hebat s
gt macam gaji DOKTOR atau kokak2x pon pengusaha kantin.. at least,, every month dea tetap ade duit!! tapi aku???

ntah dapat ke tidak masuk U, samada memilih untuk buat ape yg aku nak mase aku dah berakal sket atau aku just ikut flow dunie dengan mengam kos2x yg kritikal even aku nie lack of MINAT?? dapat ke aku pengang ijazah dan yg penting dapat ke menjamin mase depan aku sendiri?? emm ntah ler..

disaat mate aku macam dah masuk abuk nie,, aku dok pikay,, lagi best jadik jihah rupe nyer,, mak ayah even die sendiri dah tawu ape yg die nak buat!! SPORTS!!.. mungkin susah laa nak jadik atlit2x terungul tapi sekurang2x nyer die still minat masak as a backup plan if die x nak
teruskan sorts.. so,, mak mungkin boleh je anta die further kat kolej2x yg menawarkan bidang2x seni nie.. suare ade, blakon pon bole kot,, model?? harus2x dapat tu.. muke ade, tinggi ade,, gaye pon ala2x je.. tapi aku??

lagi skali tidak.. aku bukan lah budak yg boleh dok depan 100 org sambil staring kat aku slame 30minit2x, sabil aku terlompat2x terinje2x macam berukkene belacan!! atau mungkin pakai baju boria yg dah macam ape tu, turun kete dengan slumber, dengan makeup x hilang,, jalan2x kat pasar malam,, sambil buat pakcik jualikan mengucap panjang!! jihah bole, aku TDAK..

uniKL nyer tarikh tutup offer esok buat aku lagi benak. ENG. of Tech. in.Telco.. bunyi macam grand tapi,, ape sebenar nye tu pun masih semput neuron aku nak analisis.. tengok pulak dapat kat BMI. British Malaysian Institute.. wow~~ tapi,, harus ke aku comfirm sedangkan KARPAL SINGH yg jadik idola aku!! is it necessary for me to let my dream go [if i get it] just to be there maybe for the sake of fame or not!! yess,, ini masalah aku,, make a decision by MYSELF.. i tell u.. make a wise decission is infinity harder than u learn ARABIC!!

matriks?? the fast track but still have to struggle for it~~ *sigh again*.. first,, aku amek accounting tapi aku pikir balik,, memang aku x minat SAINS,, tapi aku kene gak buat cuz at least aku ade just a little pico-tiny particle about the subj compare to accounting.[ i've zero knowledge about this]..

UPU plak!! awal bulan 5!! but yet, still x tawu ape nak uat!! otak aku benak, dada aku berombak gile, mate aku bergenang.. fikiran aku serabut nak mampos.. kalau ade kat hostel nie,, mampos junior aku yg jadik tempat lepaskan geram.. tapi aku kat rumah.. ~~

purple =)

assalamualaikum =)

x payah panjang..
just simple..
change the theme..
back to purple..
nice shotview.
like the past!!
*sigh

Apr 22, 2011

DUTCH LLADY and Nakamura SAYUMI

Assalamualaikum ;)

lately,, aku memang addict tahap cipan terbang kat DUTCH LADY nie tetapi hanya yg berperise COKLAT andand KOPI.. memang terbaik.. pepagi,, sebelum gi keje,, minum sekotak.. then,, perut FULL,, so.. keinginan nak makan makanan yg ade pun semakin kurang.. BAGUS BETUL laa.. ohh,, act,, aku amat BENCI kepade minuman yg bername SUSU cuz,, sistem badan aku x bole terime segale lactosa laa,, ape laa.. memang hampeh weyh!!

andd..

NAKAMURA SAYUMI [NS].. so kau kenal?? x kenal!! ewwww,, teruk betul~ so,, memandangkan aku nie ala2x macam otaku kat komik ENAM RINGGIT SETENGAH tapi Skunk dah tambah singgit jadik TUJUH RINGIT STENGAH,, jadik koik si NS nie memang aku tabik sepering laa.. sangat sweet.. kadang2x watak komik lagi best dari BALAK skarang!!

bile bace BUATMU PUISI TERPENDEK memang rase jeles je.. RIKU punyer hensem.. macam suit je kalau kapel ngan aku..tapi dalam banyak2x komi STAR POST yg paling bermakne bagi aku cuz,, ade satu quote dalam tu yg sentiase aku pegang:

manusia yang bertemu secara KEBETULAN nie sebenarnye JAUH di sudut hATI, MASING2x ingin bertemu.


tersentuh bace weyh!! hahah

*jangan minum banyak sangat susu nanti... peace yaww

Apr 14, 2011

R.E.Z.E.K.I A.L.L.A.H

assalamualaikum ;) entri panjang ni weyhh!!

first skali nak tari perhatian reader(s) cube tenung dalam2x fon tu!! nampak ape,, nie bukan optical illusion ke hape.. suke2x saje! wokeyh,, that is my lil sys's phone.. and dea letak gamba aku!! fuiiyoo terharu tuu!! tapi guess what,, aku search ANIQ ASHRAM kat FB.. xwujud laa mamat tuu!! aishhh,,kecewe haku!!

so ape yg dimaksudkan dengan REZEKI ALLAH.. okakkkkyyyyy.. mate, rupe paras tu sume tetap rezeki ALLAH.. nie nak cecite pasai dalam kehidupan.. aku of koz!!

dulu mase 2005 time UPSR, i was in a group of target pupils who can earned straight A's. tapi,, confident level aku x tinggi macam mount himalaya sane tu..aku tau level aku.. so even mase akujanji kat SRI WARISAN RESORT aku dipakse tok cakap dapat 5A tapi hati aku just cekal je jawab,," math je yang aku boleh target." even mak aku cikgu BI, and aku orang melayu.. tapi kedue2x subjek bahase aku HANCUSS berdebusss..tapi,, alhamdulillah,, aku dapat 4A.. tu daa mcam kejayaan mark jucerburb tok bukak FB-ing..

then masuk SMKIS.. yeah mungkin x segeren SBPI SELANDAR, MOZAC, SHARODZ (SSRA aku dapat stret tapi aku tolak sharodz awal2x), MRSM atau kokak2x pon TELOK MAS.. tapi competition dea,, boleh sakit jantung tawu!!

spanjang kat sch nie.. aku bukan lah sorang plajar yg dikasihi cikgu dan dikenali.. kes aku pun xde arr berat sangat.. aku dapat dok klass 1st whole 3 years tapi slalu gak kene halau ngan cikgu, masuk klass lambat, ponteng, tapi yang pelik mase aku menengah rendah memang boleh kire bape kali je aku tido dalam klass!! homeworks?? jangan harap laa aku siap.. au nie memilih.. cikgu garang aku buat laa,, tapi,, kalau cikgu yang ala2x je.. SORRY to say laa.. memang berjanggut laa cikgu tu tunggu keje aku..

tapi 3rd years,, aku nie daa sedar diri sket,, mule laa berubah.. maksud nyer bukan macam totally change juz because of exam!! nope,,!! berubah dari segi care pembelajaran aku.. lebih sistematik... buku SEJARAH,,bape banyak aku beli.. al-maklum laa aku nie BUTE SEJARAH banyak!! then alhamdulillah..

PMR aku dapat straight A's.. mak aku ckap,,
" ade hikmah kenape UPSR kau xdapat 5A.. kok melak dapat, tah kau gi blaje tah mane2x.. jadik orang ke x!! sape tawu kan.."

by then, isiborang SBP even aku x terlintas kat kpale hotak nie nak pindah dari SIS.. MRSM nyer borang?? mak aku yg isi,, aku sain je.. ape die nak pun aku xpasti!! disebabkan hati aku nie x berminat langsung,, tapi aku tetap berdoa supaye berikan aku yang terbaik dalam kehidupan aku.. so,, mungkin dengan xdapat nyer tawaran gi mane2x and aku pun kekal kat SIS itu yg terbaik tok aku mase tu.. dann,, aku xpernah menyesal..

aku daa paham selok belok SIS,, segale ceruk sume dah explore,, so bile masuk tempat baru mungkin buat aku kekok dann bukan jadik natural me.. so,, biar arr aku dok sini je..

SPM year,, aku dapat classmates yang macam hawau perangai nyer,, giler2x even chinese pon sekepale jer.. even klass 1st tapi biler cigu kuar,, klass sume kosong.. haiiisshhhh. sumer dok penuhkan tandas.. kadang2x seludup kuar biler cikgu ngajar.. setahun kitorang buat foundation kat 4 ALPHA,, kenal2x perangai,, analysis data kehidupan masing2x masuk form 5.. masing2x kuar tanduk-tocang!!

aku x pernah berminat nak masuk klass sains tulen, aku mintak tukau, pengetue x bagi, kaunselor pon same.. tabahkan hati..mogok blaja BIO.. tapi mungkin tu yang terbaik tok aku.. ALLAH menyusahkan urusan aku.. kalau lah aku dapat tukau kelass,, mungkin aku nie memain ke?? sape yang tau.. mungkin aku x berminat nak blajau addmath secare siryes dan zdapat aku ajau dakk beah yg setie je ngan aku bile exam!! SAPE TAU kan!!

result SPM?? sume menepati target aku cuz,, aku je yang tawu stakat mane aku mampu!! for my BIOLOGY,, aku x gagal.. credit jee..kire ok laa kan!! aku bajet aku gagal ari tuh..

mohon maktab kene reject, pastu mak suro follow along pegi walk in interview for nursing memang laa aku xnak.. yang sedap,, aku boleh bantai jawab ngan mak aku cam nie :

" alah mak, nak buat ape, ica x minat jadik nuse, sedangkan time bio dulu tarik syringe baru dah patah.. lagipun,, kang kalau ica gi interview, dapat masuk tapi x minat so xpergi. kan kesian tok budak2x yg nak jadik nurse tapi x dapat.. buat kene sumpah seumur hidup je nanti.. macam maktab,, slamat xdapat,, kalau dapat tapi memain je nak buat pe,, ramai lagi membe2x ica yg siryes nak jadik cikgu tapi xdapat interview, yang dapat plak dorang boleh kate, kalau dapat offer tengok arr keadaan nak gi ke tidak.."

biekite x dapat something tu, jangan salahkan takdir, mungkin ALLAH ade percaturan yang lebih baik tok kite.. =)

*classmates ALPHA'10

Apr 13, 2011

BIGMAC and KLPSPM

assalamualaikum ;)

briefly,, tadi abis keje kol 3 terus rempit balik cuz daa lambat 15minit ngan ayah nak ke melake.. sampai ruma,, terus sembayang.. capai eyeliner, compact powder 2 layer cake, inner, shawl, tonner, krim!! ~done~

dalam kete,, free hair,, pakai segale bendatang tu yg paling mencabar mestilah celak kan!! dengan kete bergegau laa pe bagai.. tapi aku kan hebat!! tengah pakai2x tu terus tanye ayah..

aq: ayah,, ca dapat maktab x??
ayah: ahh,, agak2x..!!
aq: harus tidaklah..
ayah: nah bace result tu!!
aq: kan betul,, membazir je beli pin maktab dulu.. hehe

lame pastu,, ayah tanye:

ayh: ica rase ape bile xpat maktab?
aq: x rase pape.
ayh: bagus tu,, ayh tkut ica kecewe..
mak: ayah kau yg kecewe.
ayah: tidakkk
aq: alah,, mak yg frust.. bhahahha
mak: x,, cuz mak sentiase doakan yg terbaik tok kau, mungkin maktab bukn yg terbaik.. ALLAH lebih tu!!
aq: *mood:terharu giler

yess,, thats why aku gembire ade dorang as parents aku. dorang xpenah kongkong aku tok buat ap yg aku nak buat dalam life aku.. as my life still go on,they always be there, not to ask me to be something that they wanted to be in their past life but to be with, as i am, standing on the sake of my family.. =)

then,, singgah MELAKa mall.. yeah,, dorang nak buat E-FILING. so aku dengan sgale hormat nyer melangkah masuk PARKSON,, taapiiii,, talak ale olang loo.. waa tkutt maa.. promotter pandang aku macam aku nak curik je baju2x dorang.. al-maklum laa,, aku bawak beg besa tuu!!
daahh bosan,, aku gi gerak JJ.. so,, here is my life!!

  1. nak sambar CD :. status--> pending cuz sume cite xbest.:
  2. nak sambar baju :. stat--> hampir berjaye,, tapi still pending.:
  3. nak beli komik :. status--> pending cuz sume daa bace .:
  4. nak beli novel :. status--> pending cuz duit x cukup.:
  5. nak beli eyeshadow :. status --> pending cuz watson jauh sgt.:
  6. nak cekup wedges :. status--> pending cuz x lalu tempat kasut.:
siotttttt,, sume nyer failed.. aku cam gampang je.. last2x aku gi mcD..

situasi:

jalan dengan muke xde prasaan, almaklum laa i've no company by that time. sampai kat pintu je, workers2x part time mcD tengah dok melepak, macam tergamam. *kerek je aku*. aku still buat muke x bole blah, jalan kat counter and cashier dier tengok aku macam aku pakai baju terbalik. then, ade sorang pekerje nak blah laa by that time, buat2x jalan dekat monitor tengok order aku.. aishh,, then dapat BIG MAC kesayangan, blah dengan sedikit senyuman kat muke.. takut 0rg kate sombong pulak kan.. sampai kat pintu ade org tolong bukak pintu.. dan bagi laa senyum sket,, org buat BUDI tu..

round2x kat JJ, orang still pandang aku macam aku baru jadik CJ7.. ap daa.. aku tawu laa promoter2x kat situ majority sume baye2x aku je.. nak je aku jerit

" apekorang x pernah tengok orang pakai BUSANA MUSLIMAH ngan JEANS PUTIH and pakai SHAWL lilit ala2x sape2x je ar dengan SNICKERS yg dah pudar warne ke,, nak aku ajar??!!? "

aku kire daa jadi COA laa ehh ari nie..

:. mak, ayah, abang aku cikgu yaww .:

Apr 8, 2011

first time experience

assalamualaikum ;)

since i've a new routine every day,, so.. aak malas nak bukak laptop tok update blog for those yg suke2x bace blog aku.. so,, what the heaven, aku rajin bukak bloger tok update satu bende yang dipanggil "entri hari ini".. ;)

so,, setiap hari kalau xde aral,, insyallah aku turun laa kat taman tangkak.. for what?? just to complete my mission!! hahahhahaha... nvm,, so tadi setelah melenkapkan rutin petang aku around 6.20 aku cabut laa,, cuz rumah aku ngan tangkak plusminus 10km.. jauhh kan!! kalau aku rempit cam setan hilang anak,, dalam 10minit sampai laa aku!! disebabkan kol 7 aku nak gi SKAB nie,, so terpakselaa kan gerak awal sket..

so,, tengah aku berangan2x dapat pakwe name ANIQ ASHRAM kan kan,, tetibe apek depan moto aku nie bole plak nak masuk kanan gi benti blah kiri pastu x pasang signal plak tu.. so,, kene sumpah arr ngan aku of kozz!! tapi 10 saat pastu,, neuron kat kpaleotak aku dapat menyimpulkan asal apek tu buat camtu!!

ROADBLOCK LAA macekkk!!!

ohh,, refleks hotak aku,, okay,, wallet dalam sit,, lesen sume ade,, helmet aku pakai.. so buat cool je,, tapi ade satu yang merunsingkan aku.. lane mane aku nak masukk,, aku nak tunggu blakang kete yang menjenuh panjang nak mamp-- tu ke,, aku nak himpit kiri yang memang langsong xde kete ,, so sebelom tindakan aku dianggap BODOH oleh kete blakang atau mungkin lori,, aku pun himpit laa kan.. al-maklum laa,, FIRST TIME.. dari jauh,, even mate aku yang x baPE nak real,, aku daa nampak pak JPJ tu sign aku,, soh pegi kat dea.. ceit,, dari 180km/h ak turunkan jadik 20km/h.. alhh,, macam mase bapak aku ajar bawak moto dulu!!! stop betol2x kat ujung kaki pak JPJ tuu.. |ok yg nie aku tipu|..

JPJ: kuar roadtax ngan lesen.

dengan bangge,, turun sit, amek menatang tu sume tunjuk laa kat dea.. hati aku kerek giler.. then lepass laa kan!! roger kezen aku yg ade kat tangkak lagi!! suruh beware.. [aku baik kan]...
pengalaman still pengalaman!!

:.aku baik okay.:

Apr 5, 2011

hidup dah moden, PEMIKIRAN TETAP ORTODOKS


WELL ASSALAMUALAIKUM :)

so,, semalam aku gi skola yang tercinte cuz nak jumpe pengetue sayang aku nak mintak pengesahan sijil2x yg tah hape2x tok satu borang nie laa.. so, sedang aku gi meronde skola tu.. "teringat mase dak MAS ngan MIRA yg jadik PRS|pasukanrondasekola| tegar*.. gi bilik exam,, carik cikgu syuk,, mintak percubaan s.. laa,,cam gampang e internet sch.. bole laa pulk lembab.. pastu pegi bilik kaunseling,, lepak2x jap.. then baru gi jumpe pengetue.. sambil2x nak tunggu cik DATIN yang satu tuu balik dari KANtin,, aku dok lepak kat meje batu dpan pejabat secare kebetulan ade sorang pakcik nie nak transfer anak de dok kat SIS arr.. so here was the con..


PC: borang ape tu??
AQ: nie haa nak mintak pengesahan pengetue. |aq x jawab soklan kan,, xp,, aku tawu|
PC: ohhhh.. *sambil tinjau2x*
AQ: pakcik asal kat sini???
PC: nak tukau sch anak pakcik,, dea SMJ..
AQ: asal nak tukau??
PC: kat sane x banyk persaingan,, 4 orang je yg dapat stert SPM kat SMJ
AQ: haa,,?? anak pakck form bape?
PC: form 4,, alah nanti kejap jee die dok sch nie,, staon lebih je,, taon depan daa SPM.. aritu de dapat 7A 1C..
AQ: pakcik keje mane?
PC: MRSM JASIN
AQ: *dalam hati: igt MRSM tu bgus sangat ke!!*
PC: pakcik tengok dak budak nie byk main.. xnak blaja,, bla bla bla...
AQ: alah pakcik,, cikgu byk main pranan gak.. cikgu bosan,, murid bosan arr
*aq ckp berdasarkan pengalaman!*
PC: ye arrr tapi............................................................................................................

and the conversation took about 1/2 an hour.. aku masih bersabar,, tapi aku rase cam nak hempuk je kpale pakcik tu bile die cakap,,

PC: ape arr SIS nie,, ari tu PMR dekat 80 stret A's,, nie SPM 6 orang je..
AQ: actually pakcik 8 orang yee.. *macam hawau je yee bunyi kau melahap*..
PC: ye arr,, spatot nyer kurang2x 1/2 orang.. tengok macam MRSM.. 2++ yg stret!!

[macam sial,, nak compare ngan MRSM.. bagi aku arr,, kalau dak2x MRSM jasin tu x dapat stret memang x bole nak cakap ape daah der.. cikgu2x MRSM freshie lagi,, mude2x.. aku daa start HANGIN]

AQ: PAKCIK AGAK2X LAA YER,, YG DAPAT 80 ORG PMR TU BATCH MANE,, YANG AMEK SPM TAON NIE BATCH APE PULAK.. NAK TENGOK YANG REAL,, NANTI BATCH DORANG AMEK SPM,, KITE NILAI YEE..

PC: heheee,,betol gak ye.. yelaa,, nanti kite nilai sendiri time bebudak FORM 4 nie amek SPM..

aduhh,,, ade lagi ORANG ZAMAN NIE yg nak skolah kan anak berdasarkan prestasi skola yg diperoleh bebudak sebelum nie.. kalau anak kau daa bangang cam LEMBU,, malas cam KUDA,, masuk SASER pon lom tentu pandai gak kan!! sakit hati betol.. nak compare sekolah aku ngan MRSM.. sekolah aku sekolah HARIAN biase je der, at least ade gak yg dapat stret A+,, kalau nak compare with,, compare laa yg setaraf anda.. asal kau x compare MRSM ngan SASER?? ohhh,, tu comfirm kau down.. kalau nak havoc lagi,, gi arr compare jee ngan skola orang asli,, mesti dorang salute kau lelebih!! haiiiishhhhhhhhhhhhhhhhhh

Apr 3, 2011

MENJEMPUT BIDADARI- versus H

from versus: bestt sangat!!

Apr 1, 2011

HLOVATE




assalamualaikum..

xpenah dalam diary hidup aku nak letak novel cintan-cintun nie sparuh dalam life aku.. maksud nyer macam:

wa mau travel gi australia 2 minggu, kene bawak
beg lebih nak letak NOVEL,, takut bosan laa.
ATAU

esok gi wedding kak ina nie kene bawak NOVEL 2 ke 3 ,, aku mane kenal orang2x yg ade tu,, layan dunie sendiri lagi bagus.
i'm afraid that's not me at ALL.. TAPI,

at least aku ade gak set JK ROWLING and HLOVATE to proud of.. JK ROWLING sume orang tawu even dak budak 7tahun pun expert,, tapi HLOVATE is the one and onLY..

HLOVATE~ a very unknown storyteller which have a very nice materials to share with..once u have it, u will fill full!! am i too hyperbola nvm.. so here are
the masterpiece of this mysterious writter

:.AA+BB.:
" BILE benji si engineer and addin si doktor buat minor dalam LOVE padahal dorang antare MUSUH terhebat dalam ingatan bebudak KOLEJ TUNAS"

^TUNAS^

" just take a few years back, when ADDIN starts knowing BENZ since their high school,, and the reason why they become enemy.."
for those who missed their school-hood.. take a deep breathe and read this super damn cool..


~VERSUS~
"bile skater bertemu ex-skater yg super coolio habis.."
"bile skater berubah menjadi lebih baik kerane ex-skater,, dan kemudian kerane PENCIPTE -nyer."
"bile ex-skater mule menjauhkan diri dari skater kerane terlalu besar jurang antare die dan skater."
" ALLAH MENGUJI SETIAP HAMBA NYA, for those who really want to change from nothing to something andd for good for sure, try to take this!!.." =)

---->>aku prefer 3 novel nie cuz influence byak beb,, kalau yg lain tuu,, sebagai mengisi minda je.. cuz setiap novel nie,, mestii ade ILMU yg diselit kan, trust me, kalau x,, watpe aku tuggu seminggu tok JS post novel2x die nie!!<<--------

:.ziha yg kenalkan aku dengan HLOVATE.: