x0x0

May 28, 2011

the first week

assalamualaikum..

so, aku comfirm malam tadi + hari nie,, berduyun2x budak mlake balik rumah, termasuklah aku kan.. well,, minggu first nie,, kire ok lahhh.. tapi majoriti memang bosan giler.. die just ceramah and ceramah and CERAMAH..

so alhamdulillah,, aku dapat pst modul 2.. memang nak,, bukan ape,, aku x nak bio.. aku x bape nak suke lah kat bio tu.. FIZIK pon tough gak tapi,, insyallah.. so,, kump ldk aku ade sorang mamat yg rupe cam abg topeq.. hahahahaha.. tapi cam pendiam je.. budak ganu, cume die tinggi, abg topeq rendah!! bhahahha

minggu orentasi,, cam bese je.. hari len x sempat amek gamba.. actually,, malu beb,, orang len paling2x cikai pakai sony experia. blackberry ngan c3 tu jangan citer lah. iphone sume lagi hebat. aku?? sampai je KMM, phone terus tercabut ape bagai sume.. memang aku sabbar je!!!


so hee, we're reunite. before we had entitle, schoolmate, but now,, we're the ex-iskandarians.. lantaklah dari pelosok kelas mane skali on, skang nie,, bile pandang dak2x SIS,, sume jadik membe.. hahah..

so,, pis-se-out!!! muahhhahahahahaa

May 23, 2011

untuk beberapa minggu, this is last


assalamualaikum..

tadi genablah sume barang2x yg aku nak angkot gi KMM.. sedikit terkejt biler barang aku agak banyak yee.. ohhemmgee.. compared to barang waktu duduk hostel dulu,, kali nie memang lah wayyyyyyyyyyyyyyyyy freaking!!

so, lpas nie, blog aku akan menyepi.. andand,, wish me best of luck there.. aku xde laptop nak update.. kalau jumpe makmal komp,, aku update ler..

so,, dak MAS, MIRA, JAJA dah slamat sampai ke UiTM.. satu kat Shah Alam, satu lagi kat N.9.. sorg lagi kat LENDU.. sorg amik LAW, sorang lagi diploma SAINS.. yg sorang lagi tu,, aku x pasti plak amek ape.. papepon guddluckk.. andand,, sayangggggg kau..

SHASHA,FANA,GARY.. meneruskan perjalanan ke form 6.. walaupon sekse pakai baju skola,, tapi korang banyak advantage.. yg lepas tu lepas.. kali nie.. buku masing2x sume kosong.. soo,, bestof luckk untuk korang kat sane.. chaiiyokkkkkk..

FARINA tengah tunggu nak lapor diri kat KOLEJ RISDA xsilap aku.. bussiness.. apepon yg kau amek.. kau kene kuat semangat nak kejar impian kau.. semangat biar tinggi.. kalau stress,, tarik nafas dalam2x. *****sigh**

untuk AKU.. semangat kene ade, istiqamah kene kuat, mental kene strong, jangan malas2x, compete habis2x.. speed up dari awal.. jangan abai solat, jangan lawan cikgu, hidup biar coolex abis...

;
best of luck tok korang gak. assalamualaikum


May 19, 2011

al-fatihah buat beliau

ASSALAMUALAIKUM.. ;(

hari nie,, aku busy sket,, nanti aku cite2x.. so, pukul 6.30 tadi baru sempat online.. so,, bukak blogspot.. tengk bloglist aku.. dari THE OTHER KHAIRUL: pemilik blog TELORdiBASUH sudah meninggal dunia..

so, aku macam ohh ye?? prank ke ape kan.. aku memang layan habis blog TELOR.. tapi baju dea,, aku xsempat grab laa kan... memang sentap tahap x ingat lah kan.. pastu terus bukak page THO,, adelah description die kan.. aku macam percaye pon x caye lah kan.. then bukak page TELOR sendiri kan,, aku tengok bloglist die sume.. ohh,, aku daa dapat percaya,, tapi masih dalam zon terkujat nak mampos..

aku x sangke giler.. die punyer blog memang layan tahap x jejak bumi lah kan.. hilang dah satu penulis sempoi yang superb lah best nyer...

~al-fatihah buat ABDUL HAKIM BIN MOHD KAMAL. semoga roh beliau ditempatkan diantara orang2x yang beriman.~

kenapa aku x perlu JELEZ dengan ayah kau!!

ASSALAMUALAIKUM..



so yeah,, ayah aku bukanlah seorang yang akan membawa anak2x die pergi bercuti kat luar negara setiap kali cuti sekolah sebab ape??? sebab,, setiap kali cuti skola, ayah aku kene je terperuk kat pejabat GURU BESAR.. dan selama 18tahun aku hidup,, bende tu dah jadi cam kebiasaan so x heranlah kalau,




~1: ayah aku balik dari LONDON, die belikan kasut PRADA limited Edition tok
aku.. =)
~2: ayah aku plak baru balik dari PARIS, dapat lah aku beg CHANEL latest
collection. :)
~3: korang best je, ayah aku gi S'PURA je, tu pun die belikan aku DKNY SE
nyer perfume. 8)





pfffffttttt.. ayah aku bukan macam tu.. ayah aku sorang yang coolio tahap xingat arr.. ap yang aku pasti, ayah aku selalu je menyelamatkan aku dari menjadi MANGSA DAPUR.. hehehe..

ayah akan membelikan aku se-polistrin nasi lemak sbelum die gi meeting mase aku tengah tidur.. yang mane malam sebelum, aku set baik je, breakfast aku nak masak nasi goreng kampung version PEDAS GILER..



pagi2x bangun, aku hadap FB yg membosankan, dimane pegawai2x FB langsung x online.. tah mane dorang menginap.. tetibe,, aku prasan perut aku memang dah lapar giler,, memang dah bajet nak kuarkan nasi dalam peti ais kan.. pastu aku nampak NASI LEMAK FAVE aku atas meje.. OHHHHHHHHHHHHHH hEAVEN...


aku sayyyyyyyyyyyyyyyaaaaaaannnnnnnnnnggggggggggg ayah aku beb.. ayah aku cakap,, aku nie,, hari2x birthday aku.. asek mintak itu ini tapi kan,, kalau bukan aku, sape lagi yang nak mintak macam2x kan.. adik aku?? die tu bajet pemalu.. abg aku plak, bajet independent laa sgt kan.. so,, aku lah, yang x malu and xbape nak independent akan mintak macam2x kan.. tapi xde lah aku gile sampai mintak GUCCI ke, GA ke, even LV.. aku mintak yang beradab sudaa laa..


peace out, till crap..=)

May 18, 2011

einstein's RIDDLE.. try it if u DARE


ASSALAMUALAIKUM..

haa,, kenal2x tak pakcik kat atas??,, xkenal?? xpe.. xde sape kesah, tapi nanti kene cela laa kau.. gi kat GOOGLE,, search pakcik ni wokeyhh.. so,, apekehal aku tetibe nak cite pasal die nie?? kan zaman skola di mane CIKGU ABU KASIM ketuk kpale aku,, sebab x hafal term2x fizik dah lame berlalu..

gini cita die.. ade trivia soklan pakcik nie yang kire mencabar gak.. aku settle HAMPIR sejam gak arr.. lebih kurang 5 minit sebelom sejam.. camtu arr.. so soklan die

Korang test ehhhh.. hehe

The Riddle.

  • In a street there are five houses, painted five different colors.
  • In each house lives a person of different nationality.
  • These five homeowners each drink a different kind of beverage, smoke different brand of cigar and keep a different pet.

1. The British man lives in a red house.
2. The Swedish man keeps dogs as pets.
3. The Danish man drinks tea.
4. The Green house is next to, and on the left of the White house.
5. The owner of the Green house drinks coffee.
6. The person who smokes Pall Mall rears birds.
7. The owner of the Yellow house smokes Dunhill.
8. The man living in the center house drinks milk.
9. The Norwegian lives in the first house.
10. The man who smokes Blends lives next to the one who keeps cats.
11. The man who keeps horses lives next to the man who smokes Dunhill.
12. The man who smokes Blue Master drinks beer.
13. The German smokes Prince.
14. The Norwegian lives next to the blue house.
15. The Blends smoker lives next to the one who drinks water.

The question is, who owns the fish?

aq pon INCHE HAZIMI MD NAZRI YANG BAGI.. THANKSS BROO.. KAU MEMANG SUKE BAGI SOKLAN2X MENCABAR KAT KPALE OTAK AKU NI KAN KAN..

http://www.z-my.com/blog/2011/05/einsteins-fish-problem/

May 17, 2011

gua merendek jaoh arini






gua cute kan kan.. gune ayat cam nie.. bahhaha.. gua kat KL.. gua having fun, golek2x kat katil ngan minah x empuk yg sekor nie.. SARA RAA..

lu org jangan jeles haa.. kau tu pun laa bella.. kau gile duit.. malas aku nak layan.. kedekut kau ngan aku kan kan kan.. aku tendang kau laju2x kang,, baru tau..

gua baru je gune internet explorer 8, sebelom nie gua setie kat chrome.. gua sayg chrome weyhh.. gua ade gak donlod opera aritu.. demnn,, x best.. gua rase gua cool sebab gua gune CHROME...

gua malas nak tulis2x lagi.. sebab gua nyer mate dah berat wehh.. mehh2x kite tido eheheh.. =)
ohh yeeeeee..



..ASSALAMUALAIKUM..

May 15, 2011

selamat hari guru ;)

assalamualaikum.. ;)

mengimbau detik2x aku mase jadik pelajar sekolah yang baru je berakhir tika saat biology paper 3 melabuhkan tirai pada 8 dec 2010.. aku rindu zaman bulan mei cuz, MAY is the one which hve so many CUTI.. yeahhhh.. tak tak.. 16 may..

aku rindu nak sambut HARI GURU.. before, mesti aku busy giler carik hadiah tok special teacher.. kalau sch rendah,, aku memilih, tapi alomost ALL dapt hadiah aku.. naek high school.. seingat aku hurmmmmmmmmm?? xpernah kot.. aku lebih suke time persembahan..xkire lah cikgu ke plajar, cuz time tu, memang boleh cuci mate lah..

ohh yee,, FORM 5, taon last.. aku beli 9 hadiah for the special one(s).. sume cikgu yang dah bersusah-payah ajau aku yang super-benak ni.. ikutkan hati aku,, nak je beli hdiah tok sume cikgu yang pernah ajar aku,, tapi sayang seribu kali sayang.. aku x mampu untuk itu..

cikgu,
thanks dah ajar saya erti hidup.
thanks dah ajar saya jadi seorang pelajar.
thanks dah ajar saya jadi seorang manusia.
thanks dah ajar saya jadi seorang insan.
thanks dah ajar saya jadi seorang umat.

cikgu,
sorry sebab jarang masuk klass cikgu.
sorry sebab x pernah buat HOMEWORK cikgu.
sorry sebab degil.
sorry sebab x pernah capai target.
sorry sebab malas.
sorry sebab hari2x tido dalam klass.
sorry sebab semua nya.

cikgu,
thanks cuz u help me from being nothing to something.
thanks cuz u show me from nowhere to somewhere.
thanks cuz u fill me from zero to infinity.
thanks cuz u made me for being me, the only me and A REALLY ME.
SELAMAT HARI GURU.


:.tell u what, even the three of them are teachers.okay. not my abang, he's a wannabe teacher.. i never got such a peluang to be in their class. to be one of their students. .:

ya ALLAH, andai matrik yg terbaik




assalamualaikum.. ;)

i'm just a girl yang baru nak mengorak JOURNEY LIFE yang masih panjang. so, pasti nye aku dah buat banyak kesalahan sepanjang 18 tahun nie semate2x tok dapat kepuasan.. obviously, SPM aku.. ohh,, aku xkisah ape jua results aku. as long as there's a way for me to hurmmmm be a WONDERFUL ONE... so, i don't even care,, walau mane pelosok pun aku gi!!..

aku dapat 2 tawaran, MATRIK and UiTM (public admin).. sebenar nyer 3, UniKL,, buat engineering, tapi aku tolak dah.. bengong kan.. tapi yeah,, aku xlayak nak amik jurusan undang2x hanya kerana ENGLISH aku yang terpesong disaat akhir.. (aq gune sastera english kot time EXAM.).. tapi x pe.. aku x kisah cuz ade satu quotation yg aku pegang..

" bile TUHAN menutup satu pintu untuk kita, sebenarnya TUHAN tlah menyediakan 2 pintu lain untuk kita.. hanya kita yang perlu mencari nya dengan sedikit USAHA."

so, aku pikir2x lama2x,, then aku tau jalan terakhir yang SEMUA UMAT ISLAM pegang.. ISTIKHARAH.. aku tau, ALLAH akan bagi aku jalan yg terbaik bagi 2 jalan yg aku temui...
dulu,, aku same2x jalan gi skola dengan membe2x aku.. blaja dalam klass yg same, cikgu yg same, subek yg same, homework yg same, gelak same2x, kene marah pon sesame.. tapi skunk, aku ngan die dah sampai penghujung bagi 2 jalan.. macam dalam poem, " the roads not been taken."..

jalan yg bakal buatkan aku ngan mereke berbeza, blaja cara yg berbeza, cikgu yg lain, suasana yg lain, dresscode yg lain, homework yg jauhhhhhhh berbeza.. andai kate, pilihan aku nak ke MATRIK nie adelah yang terbaik,then i'll do..

mungkin LAW bukanlah yang sesuai tok aku even mulut aku nie kadang2x cam gampang.. percaturan life aku yang indah ni napak nyer x diberi keizinan oleh-NYA untuk ke arah itu.. mane lah tau, kot2x matrik yang bukak minat aku nak jadik something yang aku pernah tolak bulat2x dulu.. sape yang tau kan kan..

mungkin pasni LIFE aku jadi semakin menarik.. sape yang tau kann.. mungkin pasni, aku kene pakai spek tebal OLD SKUL.. sape yg dapat agak kan.. MUNGKIN, pasni kau jumpe aku dengan pakai kot labuh warne putih ade stateskop kat leher sambil bawak board jala2x dalam hospital PANTAI.. mana lah tau kan..

okay,, papehal pon aku dah suku jalan beli barang matrik.. lantak kau org le nak kate matrik tu susah.. tapi memang susah pon cuz mane ade yang senang dalam life nie nak berjaye kan kan..

pirahhhhhh~~

:. aku dan quote memang BFF.:

gua tengok seekers, pompuan jerit2x. cam haremm!!

assalamualaikum.. ;) [en3 dan tajuk.. CLASH..]

gua tengah habis chillex lepaking depan TV tengok hagemaru si botak TAPI COMEL.. gua addict HAGEMARU since zaman sekolah.. gua ade SEMINGGU je nak lepak2x kat rumah.. damn it,, gua bajet AWAN DANIA boleh laa habis since gua dah 5bulan cuti ni,, tapi byang nk penghujung pon xnampak.. yang cite indon plak dah bersilih ganti bertukau.. setiap kali tukau, setiap kali tu laa gua tambah dosa mem-bodohkan cite2x die..

gua baru habes layan lagu taylor swift yg kembali ke desember tu.. memang ayan.. sebab ape?? sebab die tu, TAYLOR SWIFT..

so, gua nyer life 2 3 hari nie plak macam tunggang terbalik sket.. alah bukan ape,, gua kan memang suke buat GEMPAK.. bende stakat besar sket je dari biji JAMBU, gua nyer kecoh macam besar cam MUSYTARI.. ahhhhhaaa, kau tengok.. aku hiperbola lagi.. ahhhhh,, biarlah2x..

semalam aq pegi JJ.. yeahh,, the last time i ngan family shopping giler2x was????? hurmmmmm,, out of my mind... BUT semalam,,memang best giler,,, amek haje ape nak.. aku memang suke shopping tapi x bape nak suke laa shopping ni.. leceh,, cam POMPUAN2x... aku suke DVD cuzz,, DVD tu COOL.. aku kan COOL.. actually,, matlamat aku nak carik kasut for kuliah mase kat matrik nanti.. GAMPANG susah tahap xingat nak carik kasut tu.. aku nak je rembat bende len.. WEJES cantik2x.. gua yg buta sejarah pasal HEELS nie bole jatuh hati habis kat heels die.. pak kan laa mak gua meng-follow gua sambil cadangkan kasut2x yg dea nak kat gua,, kalau x,, memang aku buat brani mati beli bende tu sume.. damn IT!! sabar je!!~~

ohh yee,, promoter kasut tu peramah nak mampos.. sebaye,, tapi die budak MOZAC, nak gi UM. asasi sains HAYAT.. hurmm,, doktor laa tuu..

aku x tido semalam.. aku layan FB sampai kol 3,, pastu aku malas nak bawak kucing aku kuar rumah, then kucong aku memekak tahap x ingat.. so,, conclusion,, aku xdapat tido.. lepas subuh aku baru tido.. LIHAT AKU.. prihatin kan kan!!

aku malas type.. kang cam haremm je!!


aku rase COOL when i'm in BLUE..

ked: " i love u when u're in BLUE.." hehe

demam2x, pon aku menulis tau [deleted entry]


assalamualaikum ;)

aku semakin angau tahap x ingat.. makin gelabah macam x cukup tanah.. kenape,, punye banyak ler TANAH kat kg aku,, kat area depan rumah aku gak nak buat court [thank god].. yeah,, memang bole jumpe MR.A setiap hari..[kalau aku nak.].. nie,, dah laa setiap petang ua akan merempit gi jalan2x tah mane2x TANAH yg ade kat melake nie.. balik2x rumah je,, dah kene cover cara aku bawak moto tu.. damn it..

haha,, tadi makan jumpe ayah, balik rumah, jumpe anak. bhahaha... chuu


badan aku masih belom capai optimum temperature.. sengal2x badan.. pagi2x plak, aku rase cam nak tido xnak bangun2x.. aku penat. esok hari last keje.. then, ade "rest-week" for a WEEK of coz.. aku nak pulihkan tumit aku.. tapi macam mimpi je cuz next week aku busy.. BUSY BUSY BUSY nak mampos..

slase [wesak day], aku nak gi KL [sg besi je pon].. so kalau, kau, kau dan KAU nak jumpe aku yang super COOLIO,, sile lawat aku di sane yee..
[ayat aku bingai kan, mangkuk awak, aku nie stakat, GIGS, alpha's,alien, mak, ayah, family, kawan2x skola dan MR.A je yg kenal,, kalau NAJIB tu,, pandang aku ngan spek pecah pon xnak.. pppffffffffffftttttt.. {xnak pon}]

just now, i meet2x with my friends at al-qaseme. we drink2x as always. then we meet2x another grup at haja.. we laugh2x as others.


gamba pandang bawah nie cool weyhh*

duabelasmeiduaribusebelas


assalamualaikum ;)

so,, semalam farina ajak aku turun al-qaseme {AQ}. dalam area kol3 lebih, almaklum laa.. aku kerja before that.. dea kate dak budak nie, ade turun nak check-up.. xpe arr,, even badan masih x sihat, GUA TURUN GAK BAGI SEMANGAT KAT KAWAN2x. aku dok dekat je,, skali skale dorang turun JASIN, mehh aku sambut..

gi AQ,, aku masih kenyang. masuk dengan bergaye bawak helmet FULL-FACE warne putih kat tangan kiri.. purse kat tangan kanan.. gua masuk, then order, AIR LIMAU xnak gula.. al-maklum laa, gula dah mahal skunk... dok gelak2x ,acam kedai AYAH sendiri..

pastu, biler prasan yg customer lain dah bertuka ganti, kitorang pon bla, gi jumpe yang lain.. ahhh,, sudah2x.. malas nak tulis lagi..

ohh yee,, hari birthday ABANG TOPIK.. sape die?? aku admire die giler laa,, dari hari first die daftarmasuk form 6bawah (2009), sampailah die gi PLKN [aq bajet dea pindah sch, memang frust]. sampailah dea masuk TUDMdan sampailah skunk.. even dea xbace blog aku atau tepat x pernah tau kewujudan aku. tapi.. HAPPY GREAT BIRTHDAY..

fini pon xtau b'day die.. terer x aku.. ohh andand,, aku still simpan kad CHECKPONIT yg dea bagi mase merentas desa taon lepas.. hahha.. aku tawu, aqidah aku sedikit buruk.. tapi.........



May 14, 2011

mood ta dak

assalamualaikum ;|

mood xde camne pon, salam kene bagi, kite kan orang ISLAM.. disebabkan blogger under construction. naka denan selamba badak dea padam 2 entri yang paling aku suke.. DAMN punyer blogger.. aku hilang mood nak menaip.. nanti lah lagi 2 3 4 5 hari. aku taip lah...

ohh tadi, MR.A tipon.. aku tau.. MR.A syg aku lagi.. bhahahhaha.. aku HIGH nie.. xpenah dibuat nyer, kol 3 xtido.. dah dah.. aku tengah marah ngan kau nie bloggy..

salam.. *sighh*. rindu.

May 11, 2011

stop 4 a while

assalamualaikum.. =)

siryes kpale aaku dh startpuyeng2x nie.. selseme dah naik.. badan pon dah panas sket.. slere dah x bape.. nak muntah pon de.. till aku ade rase nak menulis lagi.. aku akan type.. sehingga itu.. best of luck in so whatever yg korang pilih..

*menjawab salm *

May 10, 2011

titik..titik..titik

meet FADZIERA FADZUL.
*wink,, cam nie kot eje name die..*

dea ni junior (JR) aku kat skola, batch adek aku.. yang peliknyer,, KAMI which means AKU ngan die xpernah tego BEFORE, means mase zaman AKU skola2x dulu,, tetibe time aku membeli-belah KOMIK2x kat booth gempak starz. terserempaklah ngan die, qila rosli, ngan dak nik.. well,, ramah die tahap x ingat lah beb.. xsilap,, dea panggil au KAK IKA kot!! haha,, cute gak kan name tu macam aku..!! [mood bengong dah sampai der]..

bukan nak kate,, dea lagi bagus dari JR aku yang lain [hostel-alien of koz] yang BAJET BAGUS.. bukan aku hamak pon "HI" dorang.. yang bajet tu dah satu hal,, ade plak minah2x senget yang mate paisey2x pandang aku atasbawah2x cuz aku nyer baju lagi COOL dari dorang yang pakai sut KRS warne hijau tu!! pfffffffffftttttttttt.. suda lah kau.. "HI" kau bawak mati je arr..

pasni kalau jumpe,, jangan tego aku, "hi kak pika." tapi cakap dalam sore2x bisik, muke penuh harapan, macam artispopular datang dengan harapan aku HAMAK SANGAT nak tego kau, then terus je terjah aku ckap camni,, "akak nie, bukan ke akq yang giler COOL tahap x ingat.!" pastu bile je aku nampak muke korang aku jawab cam ni,, : " aku memang COOL, tapi kau sape??." pastu, terus blah..

BAPAK aihhhhh,, COOL siot..~~

:. sukati aku ar nak kutuk2x, dorang bukan bace blog COOLIO aku.:
:>putih x aku! ! ! <:

May 8, 2011

VERSUS- hatelove

Assalamualaikum :

its not versus which AO met his lover, ed'sassins.. tidak, tidak TIDAK .. same skali.. bukan gak versus yg mane, CHELSEA meets BARCA or maybe kucing lawan anjing.. [ok, yang ni aku sebal siket]

its between KMM and UiTm.. even dah terang, jelas dan nyate.. mungkin KMM pilihan aku.. yo lah,, Uitm,, aku dapatkos yang tah hape2x jeaa.. x x.. kos tu best,, cume x suai ngan aku.. eh eh eh.. aku bukan tak bersyukur,, tapi,, ni tok life aku kan, so. kau kesah ape, kalau aku tolak ke terime..

for a better fiture, i should make a wise decision righto!! then,, is it KMM is the best or maybe UiTM: pub.ad?? hurmmm,, isthikarah~~

midnight dulu CLASH ngan sekarang

ASSALAMUALAIKUM ;)

di saat para sahabat aku tengah bergembire dapat tawaran U dengan kos yg menarik, aku masih lagi berirama di awang-awangan tengah2x MP pandang cine2x yg datang bawak anak2x dorang jalan2x..

tika para sahabat aku tengah kecewa cuz x dapat tawaran U langsung,, aku hanye dapat duduk bersile dirumah, try motivate dorang yg bersedih cuz aku tawu prasaan dorang cuz even aku dapat tawaran, tapi kos aku?? hurmmmm..

dan di seketike aku beramah mesredengan komik2x yg baru je beli kat KARNIVAL PENDIDIKAN kat MITC aritu,, aku sedar2x je,, dah pukul 0015,, aku pon amek remote dan tekan info.. ouchhh:


aku rindu. 5 taon lepas,, aku berjinak2x ngan midnight nie.. first movie aku, THE CINDERELLA STORY,, alaa,, yang CHAD MICHAEL MURRAY berlakon ngan HILLARY DUFF tu!! tu pun dapat tengok awal2x je.. al-maklum laa JUNIOR lagi.. tu pun aku lepak CC pastu kak ieda dtg bukak n ajak aku tengok.. 15minit je.. pastu nek dorm tido.. takut... daa langgar peraturan tu.. hahahha.. btw, k.ieda adelah idola pecah peraturan aku yang di sanjung tinggi arr..

pas dah jadik senier sket,, kpale dah besar, tanduk dah kuar, peraturan sume sendiri macam AYAH sendiri nyer skolah.. [Sekolah Menengah Kebangsaan WAHID Shah].. sedap ape!! ni lah zaman aku rindu THE MOST..

suare 1: midnight malam nie..
suare 2,3,4,5,6,7,8,9,~~: JOMMMMM, JOMM, JOM LAA..
suare 3: cite ape??
suare 9: ntah,, dorang kate best..
suare 8: lantaklah,, aku dah bosan nie..

macam nie lah rutin malam sabtu setiap 1230am.. selame banyak taon.. kadang2x tu tersasar sampai hari isnin atau JUMAAT.. al-maklum laa.. JUMAAT megamovie beb.. cite sumer tahap x ingat punyer best.. ape laie,, pecah masuk bilik TV arr.. kalau KANTOI ngan CIKGU GHAZALI tu sumer paham2x ler lagi seploh minit dea komfirm blackoutkan ASRAMA.. tapi,, kalau dah name kpale batu,, kitorang duduk je dalam tu sampai dea halau.. tapi,, xpernah pulak dea halau.. budak CC ade gak yg kene halau..

skunk kpl 0120,, aku tengah ayan tahap xingat citer SCREAM 3 kat TV 3.. dulu,, kalau tengok citer2x seram nie ramai2x mesti best.. baring2x kat kosi dokter yg ade.. gelak2x sebab takut kat hati tu datang menyerang.. yang menguap2x cam badak pon ade cuz alang2x dah tengok sejam,, baek laa habiskan cite tu..

arghh,, DAMN it,, aku rindu moment tu..moment yang memakse aku pecah peraturan PN ZETTYZARINA, moment yang mempersoalkan ke-wibawaan aku sebagai seorang EXCO,, dan moment yg meragukan aku sebagai seorang PELAJAR.. sangat skema kalau kau ikut peraturan asrama even kau seorang EXCO..

moment yang aku panggil DOUBLE TROUBLE... buat dulu, penalty,, citer len.. kalau kantoi,, pandai2x bohong.. kalau slamat,, next time buat lagi.. dah name pon buat salah,, nampak bayang mak guard pon takut, ingat WARDEN@ GPK HEM.. dengar bunyik angin je ,, dah pikir cg ghazali park kete dpan bilik TV.. macam bingai kpale otak masing2x..

*sighh~~ rindu.



LOL~ lots of love =)

May 6, 2011

semalam aku HEPY, arini aku cam haremm ~~

assalamualaikum ;)


merujuk entri semalam,, ohh mood time tu,, memang hiperbola tahap x ingat.. aku hepy giler.. tu lah orang cakap :

"jangan dok kau hepy2x sangat,, kang sedih."

bammmmmmmmm~~ aku dah kene.. beb,, bukan 1 tapi 2.. ni dah bukan HAREMM lagi,, ni dah jadik HAREM JADAH KPALE MAUT.. satu,, aku dapt tawaran UPU.. alhamdulillah 4 this but,,aku dpt ntah ape2c je diploma nyer.. then,, gi shopping, helmet aku tertukau.. yg ni lagi damn~

tu helmet abg aku!! aku nk maki lelebih,aku mlas cuz td dorg dah kene maki.. arghh stress mangkok!! helmet yg dapat tu,, dah laa buruk nak mampos. besau plak tu,, tengah aku rempit2x,, aku rase cam nak melayang je helmet tu!! bahabi btol laa!!

:.complicated-avril.:

May 5, 2011

YA ALLAH.. after all these years




assalamualaikum ;)

yeah,, sile abaikan perangai aku yang macam bangang nie!! tadi nak update pasal LAWAK KAMPUS + KARNIVAL PENDIDIKAN + jr KEREK vs JR PERAMAH + SHARINA EMEERA&AQILAH dan len2x..

sume aku letak tepi atau mungkin,, payah nak update.. mungkin update tapi tunggu jap.. yang nie aku bagi GRAND ENTRANCE.. bapak aih,.. ohh yea,, aku DULU suke mkan coklat.. xsilap aku,, ak bagitau dea ase form 3 kot.. tap lepas tu,, kitorang x penah contact LANGSUNG..

bayangkan,, just a simple information yg aku pernah bagi telah memakse neuron aku bergegas membuka laci2x lame tok memahami: KENAPE COKLAT???.. weyhh,, aku sendiri lupe, kenape dea bole ingat !! hahhaa.. aku tau,, dea memang slalu ingatkan aku slame ni.. BHAHGAHAHHAHAHHAHAHAH..

yeahh: mood sewel datang jap.. aku gembire giler, jantung aku dup dap dup dap.. macam ayam lompat parti.. ~~ sewel,, chuuuu~~~ + tadi ade customer rupe sebijik cam abg topik!! hahahaha...

May 2, 2011

life aku, kau jangan sebuk~

buwelkkkk.. kaki aku ringan je nak tapak kau!
mulut aku lagi ringan nak maki kau..
kalau cite pasal tangan, slamat kau jauh. kalau x,
dalam gaung laa kau diam!!
last word: unfair laa kau

ziha sayangss,, HB tu u!! hahahaha

assalamualaikum ;)

heyya ziha gedik.. SELAMAT HARI LAHIR ye gurlpren.. oh ye,, aku bukan sengaje wish kau lambaat2x.. tapi,, mule2x memang sengaje, tapi bile dah berlarutan sampai 4 hari tu,, dah kire x sengaje laa.. papehal pon,, selamat kau kol aku,, kalau x,, aku boikot nak kol kau time besday aku nanti!!

kau tawu x yg kau nie macam dak budak. x tawu?? meh aku ckap. even kau dahh besau panjang kau nyer prangai ngalahkan dak afiq kau tawu. konon kau bajet dewasa bile kau bace novel2x ALAF 21, novel cinte cenggitu, kau xnak pandang pon KOMIK yg x seberape tu kkan, tapi bile kene ganti 10 komik, baru kau tawu jerih payah si gile komik nak kumpul.. padan muke kau.

bile kau cite2x pasal JAJA ngan DIN semalam.. cite die best sangat.. tetibe aku dah teringat balik time kite golek2x kat katil dak HAD ngan MIRA SYAFIRA waktu kau cite pasal [tunas].. aku senyum je dalam bilik tu.. tapi ape yg penting, kau kene tawu yang aku dah terlelap time kau jerit panggil name aku!! haha.. aku dah rase macam bedtime story je time tu..

lepas tu, kau ngan aku nie otak lebih kurang je.. maksud aku, care berpikiran kite time kecik2x dulu.. kau ingat tak, kau ckap dulu mase kecik2x, ingatkan kalau kite pecahkan cermin tb, nanti bole masuk tb.. orang len sume gelakkan kau, aku?? aku gelakkan kau gak, tapi aku pon pikir cam tu gak!

aku pun xseda bile kite baik, tawu2x je dah baik.. mungkin waktu form 3 kot.. haha,, ntah ler.. tapi ape yg aku ingat dulu mase form 1 aku panggil kau PINKY sebab mase mule2x kau tego kat surau, kau pakai baju pink and waktu tu, kau nyer name pon aku rase pelik gile andd susah nak ingat. almaklum laa, gary nyer name pon ak penah panggil ALAKIKI.. haha,, aku suke borak2x ngan kau sebab, borak ngan kau macam xde hari esok..bhhaaa,, kau banyakkk ckap ngekk..

so lastly, kau tu dah 18 taon KAKAK, jage perangai tawu.. hahaha.. taon depan nyer pesta buku, xde aral aku pegi.. hahhaa [aku nyer ckap macam PWTC tu blakang rumah je]

*lpas je kau lompat, aku lak, then aku injured!!

*wajib oztel-ian amek gamba kat waterfall nie.

jge bantal aku bebaik, ilang. jage kau!! =)