x0x0

Sep 29, 2011

simple remain cute

aq demam.. niat dihati nak upload post tapi xjadik. tunggu next week..
aku balik.

Sep 24, 2011

TERSEDAK AKU..



assalamualaikum.

firstly, aku xtau camne nak gambarkan perasaan aku.
mungkin mase faiz add aku,,,??? x mungkin rase nyer,,.
mungkin mase aku curik2x gamba hakiim dulu.. xkot..
mungkin bile farha tego aku?? lain kot..
tapi siryes,,,..

based on the above,, aku try search name kat fb,, then ade sorang yg kuar klik,, dan shuk mutual friend, then nak back, tap tertekan button add as friend, dn menggelabah carik button cancel,, tapi x jumpe. 10 minutes after that,, die approve DANNNNNNNNN...


IT'S HIM.. OMG....... even ade kapel, tapi ape aku kesah.. bak kate yaya.. JODOH KUAT... siott tol...
btw,, alhamdulillah.. bhahahah

Sep 21, 2011

phuhhhh

yaa quite short but it tells everything..

when i'm writing thiss and ohhh myy.. i didn't greet???
 assalamualaikum.

back yaa,, when i write this,, of koz i'm thingking about my future me which will laugh at me one tie,, but u should know this one thing..

before, i always laugh to those who wanted to left matrix because of whatever laa.. but i,m telling you what, in this moment i feel the same too.,

but i didn't have any option left if i quit matrix so,, what can i say,, just pursue it in my own way.. get 4.0 pointer insyallah and fly.. again IF ALLAH WILL..

Sep 14, 2011

friend = kawan, ship = kapal


ASSALAMUALAIKUM.

badan aku dah berderap-derup dah nie,, esok ade kuiz writing.. ahh lantak pi lahh.. aku memang dah sampai mood nak balik ngan segera ke kampung halaman.. i'm not so eager before.. aku memang dah rase pressure kat sini.. memikiran segale kuiz andd syllabus yang nak cover,, boleh terbelahak segala isi otak aku.. nvm,, aku kan pikah..

 just while i'm sitting on my bed with HARRY POTTER AND THE GOBLET OF FIRE on my lap and my ears in between my dearest hedphone with HANYA INGIN KAU TAHU and also nokia c3-05 right beside me.. 
love: why he never stop talking about you?
frienship: like you care?
love: i do care, cuz he's mine.
friendship: then never bother, cuz it hurts.
love: tell me why?
frienship: eager?
love: always.
friendship: its all because i'll always standing besides him to cheers after you grab all his smile. =]
-------------------------------------------------------------------------------

to my dearest,
although most of you are in UiTM, some of you in POLI, part of you in STPM  and the rest in any other college or U.

like HLOVATE inspired me well,,
live well or live hell, you choose. =)



Sep 11, 2011

sambutan hari raya

assalamualaikum,,
heyyya,, on the past friday 10.9 x silap.. okay KMM ade wat jamuan hari raye satu kolej mengikut praktikum.. even ziha zainal ckap kami nie macam kanak2x skola tapi sokeyh2x...

the event quite fun even ade rase macam double standard + diskriminasi + pecah perintah,, tapi still having fun gak..kenapa kah aku berkata2x demikian.. ok fineee.. sila bayangkan,, * bayangkan ade awan kluar dari kpale otak korang and and,, the situasi is,,"

di petang jumaat yang sangat terik, di sapu dengan bayu laut yang sangat jauh,tengahh aku berkira2x nak menyiap kan pre report fizik aku,, dan aku tengok jam,, dah pukul 2, aku pun ape lagi menyambar kurung pahang yang aku pakai time kuliah pagi tu dan pergi iron,, pas iron baju aku berkire either aku nak pakai "bawal" atau "pash".. hehee.. tapi,, oleh kerana kesempoian mengatasi akal,, dan kemalasan menguasai minda,, so,, bawal was chosen..

then aku buat selempang langsir.. dulu,, aku terpesona tengok senior aku pakai.. heheh,, mase tu yuna zarai ngan hana tajima nie mane wujud dalam diari... yang terer time tu,, tudung mawi hehheee.. enufff.. then aku pon berlenggang kangkung macam cik gayah balik pasar jumpe minah tengah jalan buat ketupat kejap.. hehe,, aq gi laa kat PARKING kete dimane klass aku nyer meet point kan.. tapi bile tengah duduk2x tunggu yang len,, dak2x JPP, ahli tertinggi PRD ngan NTP + ade beberape klass masuk dewan siap dapat tengok segale persembahan bagai.. sumpah siryes aku jeles..

dan upacara makan yang wajib,, dah kate raye,, of koz makan ketupat der,, tapi aku x makan.. aku dah kenyang koz aku bantai nasik dahh.. after that snapp2x gamba..





 nie la cik rumet A225 yang sentiase aku jahanamkan ke kredibiliti dorang dengan menagacau dan mengharu- birukan ke hidupan mereke..


   
 
okaay kali nie,, meet my dearest classmates S22T5.. encik dan cik classmates yang best tapi kadang2x ade mase awkward jugak.. okay harap maklum ade beberapa gamba cik dan encik classmates yang x dapat upload memandangkaninternet connection sangat mendukacita kan.. cik classmates yang selalu carik pasal ngan cik clasmates lain yang same kuliah.. encik classmates yang mengingatkan aku balik mase jadik iskandarians.. encik classmates sangat kurang yee di kelas aku sekarang..

yang nie plak cik rumet aku.. bukan semua but the one right on my left.. chinese girl with pink scarf and actually,, that is not a scarf,, that is my pash.. hehe.. and her kemba on right..  even die cina,, tapi die tetap xbole lari dari jadik aku nyer mangsa pe-ngalanan-


last but not least,, yang nie pulak cik PSI-mates aku,, which takes pida as a leader and yet she doesn't want to admit it.. actually there are another two,, hajar and farah,, but can't find them..  even all four of them are PDT stude,, but doesn't take a piece of ape2x lah... i'm trying to make my circle of friendship become bigger as big as infinity.


okay aku dah mula rasa selese kat sini andd if korang tanye kenape?? the reason is them.. and guess what,, heheee,,

biro cakap: kau kat luar nampak cam pompuan tapi dalam bilik macm football player..
mus cakap: pikah,, kau nie hot.
pida cakap: pikah,, kau nampak ayu.
dila cakap: kalau kau pakai kurung pahang, kau nampak lain.. hehee

ps: on this day the water which have been covert into rock for almost
a year has been smashed down with a simple hi..
alhamdulillah.

Sep 10, 2011

senyuman ikhlas,,

assalamualaikum..

quote kat file nisya:

the only way to reach the goal is, MOVING FORWARD.

i'm moving now..

and i know that i'm quite boring lately cuz i'm just writing about all nonsense and away from title.. and i think that maybe i forgot the way how to write it properly and best of cuz..
burbbbbbbbb..

nanti ku ubah balik the way aku tulis bia lagi sempoi.. as sempoi as pikah..

Sep 8, 2011

shinichi kudo


assalamualaikum,

heyya,, for a long time since,, last year i think i wrote about him..  i'm quite addict to him.. A LOT.. bhahaa.. 

xde laa.. actually,, every week aku akan buat keje sains komp sambil aq kirai wikipedia BUT its not that super great wikipedia with all the superb nice information..

the detective conan wiki.. yang sangat cool dan sangat indah....

aq xde mood nak menaip lagi.. insyallah.. nanti aku rajin aku menaip laa ehh..

bubbye..


Sep 3, 2011

selamat hari raya

assalamualaikum,,




                            
                                                                      me is just me at first and 4th raya..

so i'm posting this cuteyy entry after i'm done my raya mood orr actually,, i'm not done with it anymore,, but nevermind..

my raya memang best,, xpernah x best.. cuz aq sentiase enjoy ngan life aku.. anddd IF there any part yang xbape nak best just considered as a spice of life..

and for this raya,, purple is chosen..