x0x0

Nov 28, 2011

WMYB





hailo hailo..
cuti 4 hari memang super penat,, dan aku x pernah begini letih before.. siryes,, tapi papepon,, still seronok.. ohhh wait not STILL but MEMANG SERONOK.... jadual aku yang pack,, aku isikan dengan perjumpaan para sahabat,, memang x sume dapat jumpe tapi,, seronok ape..

day first, sabtu. timing 11.00 pagi - 9 malam.
disebabkan ade macam2x onak,, so kitorang decide nak gerak hari sabtu,, dan moto menjadi transportation utama cuz,, kete sume dah terbenam dalam sungai. untuk hari sabtu,, memang seronok,, sebab mengalami macam2x peristiwe.. 

main purpose kluar cuz nak tengok twilight,, around 11,, gerak arr dari jasin,, dan ZIHA,, itu yg penting cuz,, dea ade sebab kukuh kenape die x duduk mlake,, bajet nak tengok kat JJ baru,, tp,, xpe arr,, MBO pon ok whatt.. here the pictures.




okay best,, xde ape yang mengejutkan slain aku jumpe ramai dak2x GIGS yg laen,, around 5 camtu,, gerak balik jasin,, dann yang nie sadis,, bile helmet aku,, lupe nak telangkupkan,, dan,, dah macam tempurung kene tadah air hujan dah.. memang sadis.

around 6, sampai jasin, lepak rumah ziha,, pastu,, teha call,, nak gi PASAR MALAM,, so aku set je r,, jumpe dak jue,, andd tengah sebok2x beli makanan,,tetibe part yg x bole blah,, aku tengah tunggu kebab aku siap,, pastu,, ade laa minah nie dok order sebelah kitorang,, dea order ape tah,, pastu, aku ngn ziha terus lipat maut pandang die,, anddd YESSHHHHHHHHHH,,, finiey fazrina. kat situ jugak kitorang menjerit. rindu die. dan abis part 1,, aku sampai rumah kol 9 malam.

part 2: ahad, 271109, 1030 pagi- 2330 malam.

nie kluar ngn shasha, gary, patin, diela and ziha,, tapi ziha nak balik klang,, so dpt kejap je ngn die. around 1030 camtu laa,, dak shasha amek aku kat chinchin,, then,, amek laa the rest.. around 1140 camtu laa kot,, sampai JJ,, makan2x, lepak2x, jalan2x,, tengok baju, tengok kasut ape bagai sume lah,, pastu ziha nak gerak gi MC..

aku try tako-tao,, well not bad laa.. sedap laa.. so,, disebabkan semalam aku dah tengok TWILIGHT,, arini aku decide ngn diela nak tengok MISTERI JALAN LAMA.. if u dare to ask me a word about this movie, SUCK suits it the best.. memang menyesal jugak laa beli,, sakit hati,, sakit jiwa sume lah..

arini,, banyak gak arr jumpe orang,, mau tak nyer,, 10jam aku kat dalam bangunan tu.. dari jumpe budak kampung aku, sampai lah jumpe ex-schoolmate dulu.. jumpe childhoodfriend yang macam dah lame x jumpe laa.. dan yang penting aku jumpe someone yang pernah jadik catalyst tok aku pegi skolah selame staon..

ABANG TAUFIQ,, aku suke panggil die topek je,,bile aku kenang balikmoment tu,, macam cite dalam filem. dekat koridor yang kitorang lalu tu,, just ade aku,shasha, die, mak die mungkin and adek die. the rest is history. aku xpernah terfikir yg aku akan jumpe die LAGI after setaon setengah x jumpe.. memang GLAD  giler..




*cite paling bodoh*

*me with shasha*

*mine: white, shasha's: black*
just about to grab this,, aku sanggup siku dak gary,, bukan ape,, its UP ALL NIGHT beb.

*last: us *

around 1130malam baru jejak rumah.. memang aku liar hari tu!!

Nov 26, 2011

expression!

ASSALAMUALAIKUM ;)

first, tepek kan gamba terbaru. and yeah,, beg yang aku sandang tu harge nyer RM3000++ untuk hari nie je lah.. no kidding am serious.. xtau nak tulis ape, just want to recall back, rase nyer aku dah lame x nangis. i mean yang nangis sebab emosi sebak, bukan kau buat salah dan kene marah,, bukannnn!!

broke the ice. am was crying while watching matlutfi's latest video and rase sebak gile bile denga lagu more than this and moment by WANDI. . again,, i'm talking about this song.. LAME.. xpe,, aku suke.

express ur feeling by crying ain't crime. it does not make u feel worst but it sure make u look terrible but that's better. aku bukan cakap aku jiwang, sometimes, aku rase nak nangis bile denga lagu yang heppy2x cuz,, aku rase kehilangan and sometimes,, aku akan rase happy bile denga lagu sedih cuz, aku rase puas.

i'm just a person that use the world to express mine.

*happy birthday.
swit 15th.
may ALLAH bless

Nov 21, 2011

hello sem 2, hello gigs


hai baby2x sayang..
rase macam dah lame x update,, padahal baru kejap je.. so sem baru dah bukak,, and a thing yang aku paling takut is the past pspm results. sangat takut and cuak,, doakan aku stay PST 61.. dan aku amat berharap tu,, well,, as i keep  talking about my love NOW since the day i started my cuti, kan kan,, ye,, pasal dak2x ONE D.. 

shasha,, ckp,, COMFIRM album dorg x kluar kat malaysia,, so aku pun menghabiskan mase hari ahad aku mendownload lagu satu album dorang dan akan aku repeat over and over,, sampai aku hafal.. sorry others,, tapi insyallah,,, if album UP ALL NIGHT KLUAR KAT MALAYSIA,, AKU AKAN BELI GAK. bukan senang aku nak beli album nie!!. 

dan yang paling sadis,, hari jumaat ari tuh,, dah kene balik matrik cuz,, nak amek muet,, esok nyer,, igt nak balik rumah tp x jadik,, just lepak je kat tempat yg membosankan nie.

dengan internet connection yang macam haram,, aku memang sakit mental laa.. mskrang nie,, aku lebih prefer tumblr cuz,, kat situ banyak gambar pakwe aku!!! yeshhhh... kalau nak ber-tubing plak,, kene tunggu once a week laa kot,, pinjam broadband orang..

lagi ermmm,,, semalam ayah kol,, die ckp,, sabtu minggu depan cuti,, so insyallah,, aku akan menjejakkan kaki kat rumah aku even baru seminggu balik,, tp xpe lah,, memang sebenarnyer,, mood cuti x abih lagi,, dan,, this week twilight breaking dawn nak kluar!! so,, ermmm,, aku balik laa kot..

lagi ape eh,, ohh ye,, aku tengh layan MORE THAN THIS.. MOMENT fav lagu louis!! hehe

aku update nie sebab tengh tunggu klass pukul 2 nie,, xbape nak excited laa,, sebab hari nie kan hari isnin. and ermmm aq sangat cuak bile jadual kluar semalam,,dan ALHAMDULILLAH,, jadual kekal,, dan aku suke tu,, jadual aku x laa pressure mane!! i love you

and for gigs mate,, bile aku dengar lagu more than this nie kenape tah aku igt kat korang,, patut nyer aku ingat laa kat kesayangn aku even nie lagu sedih,, tapi u see,, korang lagi hebat dari kesayangn aku. aku rindu nak cakap2x ngn kau, nak gelak2x ngan korang, nak gossip2x ngn korang. yee,, aritu aku jumpe beah, aku borak2x ngan die, best. aku RINDU korang. kalau korang bace nie,, jangan lupe aku,,dan if ALLAH will, if ingatan aku masih kuat, aku akan ingat kat orang,, korang laa sebenarnye yang jadik asas for kehidupan aku. yang buat aku kuat,tabah dengan ape yang tengah aku lalui sekarang nie..

babai!! =]

Nov 17, 2011

upsr, pmr, spm, ups, pspm


assalamualaikum.

so,, arini result UPSR dah kluar, budak SPM tengah struggle, budak PMR tengh enjoy dan aku?? yang sedang gerun menunggu result PSPM agk sakit hati, mental, jiwa dan segale nyer. what ever, pray me well.. aku siryes cuak!

btw,,

congrats for those yg dapat flying colours and FIGHTING for my dearest junior.

xoxo,,
gamba mase paper bio last year 8 dec and slip for the last PSPM

Nov 16, 2011

in my next life, i wish to......




i wish, in my next life i could be or probably be a girl who can stay no matter what by their side, or maybe his sides! be a girl that they can remember a single thing about not because i'm their's HDF but i'm the special one. 

aq nak dalam kehidupan seterus nyer, aku jadik seorang perempuan yang yang yang yang yang... ermmm aku error and jam.. that means,, there is no next life. i do love my current life. kehidupan yang best, even x ramai orang kenal, at least, aku jadik seorang NUUR SYAFIQAH, aku takut kalau ade next life, i'll being a different me. =] ape yang aku pasti,, aku xnak jadik doktor.

love life.

Nov 14, 2011

harry styles

aku bosan!

Nov 10, 2011

heart talking


and this is what i'm hoping for my 19th birthday

sorry becuz i keep stalking on you. since the day u be with ur GF until u break it up. when we have a simple IM, i'm hoping that u be mine.

if the day come, the day that i can stand right in front of you and start make a conversation with you like nothing happened, believe that, starting on that day and up to the incoming 10 years,, i would  probably tell my kids that u are something special, someone that already be in my heart permanently  and someone who i will thank a lot for being such a guy that be in my journey life.

for waiting that day come, i'm still wishing that u will be mine. =]

Nov 8, 2011

newest addiction

heyya. assalamualaikum.

so, i'm not that so called girl yang sangat obses dekat a thing but i'm just a girl who HAS that akind of interest on something, someone. =]

when there was a year which AKADEMI FANTASIA was on the 6th year. by that time, i was like, 'ohmai.' i wanted to marry nubhan!! he's damn hot. although they always said that he has such a suara itik but i dont know. and while he was singing tapi bukan aku by kerispatih, i felt something. yaa and siryes on that live show there was someone that dancing in my mind.. yeahh some one.



for years i'm becoming a nubbies. as i said before, not that obsessed nubbies, tapi even sampai newspaper cutting yang ade tulis name nubhan with a huge large picture of him with headlines " SEMANGAT NUBHAN" aku cut and paste inside my dearest file,, xsilap mase tu form 3 nak PMR.. and memang gile lah.

then aku xde lah kemaruk mane terhadap artis2x mesia dan luar negare..  oh ade by the end year 2009 aku addicted dekat mamat korea yang sorang nih, after aku tengok BOF. kim hyun joong. and aku menghabiskan malam2x aku mase kat matrik aritu dengan x tido disebabkan nak tengok PLAYFUL KISS.. kau bayangkan.


andd the past 2 or 3 weeks my dearest twin ade bagi satu link orr actually post a picture that looks like and much like my senior, yeaa kerek senior with i dont even know what kind of liquid had he sprayed all over his body but seems to smell like minyak angin.


then in counting 3 days kot before cuti sem, die post satu link dan aku pon kli selepas slamat sampai kat rumah,, actually die suro focus at mamat rambut hitam, but mate aku terpandang mamat rambut curl.. andd since that,, aku macam


" mak,, aii crush lagi." dan kali ni super crush cuz that mamat screwed my life until  aku menukarkan profile picture aku!! yeahh tat guy is the one i've in relationship now.. .

HARRY STYLE. even u are having a bisexual or whatever kind of stuff i dont really care actually cuz.. u made me be in front of my dearest ASUS for hoursssssssss!!!!

















     







sorry kinda directioner for now tapi xde lah addict sangat! =]
dan video nie membayangkan aku sebagai pompuan tu!! ahhhhh indahh nyerrr...
kbaiiii winkkk

Nov 6, 2011

HLOVATE world











asssalmualaikum.

heyya,, u seeee that,, since last week when i was struggling with the lovely PSPM 1,, i said that i want to make a review about this author, forr yeahh hlovate.

briefly said that, he or maybe she, but i strongly believe that HLOVATE is a SHE.!!! nevermind. as for me who put novel in the bottom of my life list, hlovate make a blast. me who puts COMICS as priority of reading make a twisted mind of mine which will have HLOVATE first before i read my comics.
special thanks to naziha, yang perkenalkan hlovate ni kat aku, which was in 2010 which takes last year.

A week before SPM aku dapat first hlovate's [tunas] yang akan menghanyut kan aku dalam dunia skola yang bagi aku VASS amount of memory and yess,, [tunas] make my world. [tunas] cite tentang pioneer yang conduct kolej. macam mane anak exco negeri menjalani kehidupan sebagai pelajar. kolej yg mengamalkan DOUBLE STANDARD , tentang penjenayah sepakat dengan ex-penjenayah untuk mengharu birukan skola, dan yang best, kehidupan seseorang yang bergelar PELAJAR.

after done my SPM, i straightly went to aeon bandaraya to grab another hlovate's,, and i got 2 of them which are VERSUS and aA+bB.


VERSUS cite tentang minnn dan ao. minn budak skate yang memegang gelaran ed'sassin of wrath with the popular tailspin. yang drastic change before meet AO in the life journey, a skater who takes ed'sassin as an idol but after ed becoming minn he doesn't realized at all. AO first change to HIM becuz of minn but after all,, die berubah dengan niat yang sebetul2x nyer. cite tentang perubahan dan jodoh yang sangat menyentuh dan sangat cool.

aA+bB plak is a superbly amazing. a continued story of [tunas] by taking addin shah and benz alif as the main. which recall back why they became enemy and how become a lover. an accidentally marriage?? nope at all.. how benz have to be aie as to comfort didi as a friend rather be BENZ cuz didi and benz doen't make it at all AT FIRST. a very romatic couple, event and sume lah yang ade.

and after that, aku beli online 4 buku yang lain which are

5 tahun 5 bulan. bile aku bace cite nie, perut aku lapar kot. JEBAT's and ANA's cooking memang aku bayangkan super grant giler laa. aku bayang kan along yang macho dan apeh yang hensem. a very like triangle love yang ana pendam. which take bumi aberdeen sebagai saksi. bile along and jebat di depan mate ana, she felt something strange. a very strange feelings. a cool MOU that came out from along, " ana balik kite tunang." just before ana's flight to aberdeen. =]

Pelangi: ked's Story- cite tentang NAWAL ngn KED. first meet after deck ked kene siram dengan spaghetti sos nawal. the only girl who take baju kurung as her dresscode even in US. and ked a very known skater. ked of wrath with his deck as his girlfriend and be in love just with someone who he thought to be his princess all the time. malaysia-usa and florida-virginia a meet point. sweet. a sweet propose.

gurindam jiwa: schubert's seranade- najwa and abang shah who became siblings after their parents marriage. be a very best partner of each other playing schubert's seranade. but after a case that left a deep something in najwa's heart, die xnak ade duo lain slain abg shah yang jadik partner die untuk main lagu yang same. a sweet story for someone who being a sudden siblings and also having a sad ending.

rooftop rant: cite yang agak slow tapi memberi kesan gak ar.. macam mane a girl yang survive in a broken family. tabah giler. met jade in the middle of  life journey. yang byk ubah die dari noone to someone or maybe not ubat die at all but as a penguat semangat utk berubah. and after all,, and she have a kinda niat to satukan her family, better late than never. =]

and the last but not least for now is Contengan Jalanan: a doubled sided up and down masterpiece which have 2 version of stories. take Fend and K-square yang cube berubah ke jalan-NYA. fend memilih australia sebagai turning point while K-square memilih Indonesia. masing2x ade cerita tersendiri kenape, macam mane dan sebab yang kukuh yg membuatkan dorg berubah. pengajaran yang mendalam. compared to versus, CJ lagi berat.. =)

HLOVATE a 30 something unknown writter, a overseas graduated. always have music,doctor-engineer stuff in her masterpiece. have a very stylo and sempoi writting. have her own fans. give a blast of something in my world.

=]
xsilap hlovate nak release anthem lepas ni.

Nov 2, 2011

TAG-ing time.

dah lame x buat tag2x bagai ni sume so today,, i feel like,, errmmm why not,, since i'm quite stress and strain about my exam.. i've been tag with 2 DIFFERENT people but with the same thingy..
both are FATYNN and JIEYA =]

and just yesterday i'd noticed that i've been tagged by KAK SYAI with the same thing and,,
You must post these rules.
•Each person must post 11 things about themselves in their jurnal.
•Answer the questions the tagger set for you in their post and create eleven new questions for the people you tagged to answer
•You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
•Go to their page and tell them you have tagged him/her
•No tags back
•No stuff in the tagging section about you and tagged if you are reading this, You legminately (aka really,trust with all honestly) have to tag 11 people
11 THINGS ABOUT ME!~
  1. my name is NUUR SYAFIQAH WAHID
  2. i've a set of both novels and harry potter collection
  3. blue is my passion and WORLD *PINK and PIKAH can't be together unless..*
  4. i love to style myself as simple as i can. *capal jepun aku redah bawak jalan*
  5. i love money but i HATE them to be in my wallet for ages.
  6. i've a bundle of shawl but i didn't like to wear them
  7. i have a driving license but i never drive!
  8. i super damn LOVE comics!!!
  9. i owns nokia c5 but i didn't like to use that.
  10. was known as internet bergerak in skul phase *pikah.com-latest news*
  11. I HATE novels except from HLOVATE.!!!!
now,, the questions from nuurwajihah.

QUESTIONS
  1. Bangon pagi2 kowang straight pikey ape?
  2. Suke pengetue/g.besar sekolah kowang??
  3. Mini cooper bagi kowang best tak? kenape?
  4. Enset touch screen nyusahkan kan.
  5. Facebook, myspace, twitter, friendster, tagged. Mane best? kenape?
  6. Masakan ibu mesti ade yg kowang tak suke kan? ape dea?
  7. Kalau kowang kentot, kowang bgtau tak yang kentot tuh diri kowang?
  8. Lebihh garam, lebihh gule, lebihh asam. Kalau mixkan rase ape ekk?
  9. Nak melancong nak ke mane?
  10. Suke fasha sandha tak?
  11. Haiwan peliharaan kowang ape? ade name tak?
and the answer are:

  1. sarapan apekah yang beta akan santap!
  2. Pn Zairiyah and Pn Kamariah,, if i can delete them!! that is heaven.
  3. x best. mahal dan kecik xberbaloi.
  4. nope at all.. cuz i use it!!
  5. MYSPACE. cuz that is really my space =]
  6. my mom's,, ade,, kalau anak die yang last nak mkan ape2x yang x pedas!!
  7. kite nak jujr boleh, tapi jangan bangang!
  8. rase nak bagi penampar kot!
  9. MAURITIUS.
  10. itu orang?? never ever.
  11. kucing. xpayah tau name dorang!!
and the questions from fatynn,,
  1. sebutkan 5 benda yang perlu anda ada di dalam beg tangan
  2. kalau tersesat di kawasan gunung berapi apakah yang anda lakukan?
  3. andai suatu hari anda memenangi pakej percutian 10 hari 9 malam ke korea,untuk 5 orang,siapakah yang anda akan bawa?
  4. antara merah jambu dan putih,yang manakah anda akan pilih?
  5. ceritakan perkara yang paling lucu yang pernah terjadi kepada anda?
  6. sekolah itu seronok kerana.............?
  7. antara twitter,fesbuuk,myspace,blogger,tumblr.list 2 kind of social network that u more prefer to?
  8. kalau sebut nama korang,apa benda pertama yang orang akan ingat pasal korang?
  9. lagu terakhir yang korang dengar?
  10. ceritakan pengalaman paling manis semasa bergelar pelajar?
  11. ucapan korang untuk saya?haha

and the answers:
  1. handphone,camera,eyeliner,wallet,compact powder.
  2. buat barbeku kot!
  3. family aku yang hot gojes dan superb excellent tu.
  4. of koz ar putih.. pink and me?? MASHALLAH.
  5. lucu,,?? out of memory!! sorry piring hitam loading weh.
  6. ade aku, kau, sweetheart, mereka dan beliau and yg penting TWIN.
  7. prefer?? tumblr ang blogger.
  8. pikah HEBAT.
  9. better than revenge-taylor swift
  10. ponteng skola.
  11. hai hai,, bye bye,, miss u damn much! =]

questions dari kak syai,
QUESTIONS
  1. 1. describe me in 5 words .
    2. desribe yourself in 5 words .
    3. name your bestfrend , list 5 of them .
    4. your best achievement ?
    5. do you like window shopping ?
    6. do you take care of yourself ?
    7. who is your prince ?
    8. your wedding theme ?
    9. you love to see me when i ......
    10. cantik dan ayu ? mana yang perlu ada ?
    11. do you like my question ? YES or NO . how dare you answer "no" .


my answer are,

  1. sempoi, best, cool, gilegile, humble
  2. hebat, talkative, bukan genius, kadang2x pemalas, pandai masak.
  3. shasha, najwa, miera, FASMA and GIGS
  4. being a great stalker.
  5. window shopping??? gile,, sape x suke.
  6. yesss,,, big huge care of myself. sorry boyfie!
  7. my self!! =]
  8. fantasy and blue
  9. u still can answer me as u r in the world. ;)
  10. being yourself and u got both.
  11. NO cuz i love it. ;]
and soklan dari aku??? malas laa nak buat!! =]



Nov 1, 2011

UMAT ISLAM: PLEASE DO TAKE NOTE THIS

KALAU X NAMPAK,, TOLONG KLIK!!!!!!!!

tumblr mood actually

ermm,, mood nak bukak tumblr malas. so.


*see that FE..=]






=]

happy 5 monthsary!!



assalamualaikum.;

ape kau kau,, matrix.. ilove you..
yeahh,, after u scared me mind with all ur nonsense question for the past 3 papers,, finally u give me sunshine.. yaa,, not that huge bright but,, then still i can mentioned it as SUNSHINE!!

:.doakan aku kekal PST 61.. aku cuak.: