x0x0

Jan 30, 2012

SELAGI KAU FOLLOW AKU KEMANE JE AKU ADE,, KAU MEMANG ARRRGGGHHHHHH

hallo,, hallo..

so apparently,, i was deactivating my FB account,, jyaeehh,, aku asek je ckp bende yang same for the past 2-3 entriesssssss.why haa why haa??

1st,, neva thought before yang melarikan diri dari masalah itu sesuatu yang menyeronokkam.. bhahahha.. tapi bukan itu,, masalah yang pasal FB, phone dan manusia insyallah lah dah selesai as for my side..

2nd,, well,, i'm now struggling for my UPS,, and as u can read,, i'm now quite bosan asek hadap buku,, so aku pun update blog.

3rd adalah,, i'm not mcam lebih seronok kat twitter as, kat twitter,, memang completely lari dari kehidupan dunia,, except contact dengn shasha, mas, gary, shaz, fatynn yang lain sume pasal 1D.. even they don't notice me,, but at least aku happy..

okay,, tetibe,, malam nie,, aku bace balik all my past entries and made me think,, ape sebab aku buat blog.. well,, aku bukan AA yang sangat femys dengn ayat cintan cintun,, dan bukan jugak FL mahupun ME,, tp aku just an ordinary person,, yang buat blog aku macam online diary aku.

BLOG AKU,, SUKA HATI AKU LAH.. bende yang aku tulis adalah bende yang berlaku kat kehidupan, sekeliling aku,, sebab ape tau,, kalau cakap ngan manusia nie payah sket,, al maklum laa,, kalau dah dasar talam bermuke2x,, memang tak ahh.. sebab,, tak sume manusia lalui macam kite lalu.. at least,, kalau tulis kat blog,, kite memang dah tau,, internet x lalui sume tu, dan dea x bertalam bermuke2x.. *geesshhh hancur ayat BM aku*

aku buat blog dari zaman sekolah,, aku gaduh ngan junior aku thru blog,, aku jumpe crush aku thru blog,, cerite zaman spm jangan cite laa,, lagi lah haru.. memang melambak.. as i said to some of my friends,, lepas nie susah nak jumpe,, so,, kalau nak keep in touch,, gi je laa buat blog..

and lastly,, don't ever judge me as ape yang kau bace sebab ini wilayah celcom.. kalau ikut hak,, korang xde hak langsung yang bebel2x macam2x,, as u know,, ni blog aku,, username aku, email aku, gune internet rumah dan kolej aku serta menggunakan laptop aku,, so,, nak judge aku.. !! HELL laa..

ohh ye,, aku memang suke maki2x orang nak2x lagi yang muke die macam rubic cube tau,, bukan takat talam,, tilam ape bagai sume ade!!! tapi,, aku xdelah gile tetibe nak maki orang tanpa sebab..

aku nak tambah lagi,,  Y U NO DIE!! aku bukan doakan kau mati ke,, maksud aku,,, berambus dari pandangan mata, hati aku!! dan kali nie,, aku betul2x maksudkan.. dan aku akan pastikan walau dengan ape care skali pun,, kau bace entry nie,, cuz i dont need any reason why.. u are so PISS me OFF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jan 29, 2012

UPS and going to fly to US for few days

assalamualaikum,,

so just a simple update before i put my physics book open. so i'm about arrived matrik melaka at  1430, 29 Jan 2012.. so,, all the thing am i doing was,, i'm about to rearrange my board back. so first,, i just need to threw my things on it,, before i put the new one,, and after about an hour,, the board is finished..

then i put my physics book opens for about an hour before i fall asleep for 1 hour and half.. yashhhhsss..


  this board is for my daily, homework and some ambitious word..


and this is my special board,, its all about the boys..

i'm having my UPS for 3 days straight except for wednesday ,, its hari wilayah,, but i'm not celebrating it cuz,, i'm about to fly to US.. cuz i'm celebrating my baby hazza's 18th birthday.. yaa,, MALAYSIA-US just facing 14 hours time difference.. lastly,, wish me luck,, and please pray well for me eh!!

bya bye..

Jan 27, 2012

we found love in the jungle bebeyhh!!

assalamualaikum.

sebelum tu,, kepade yang sempat bace entry aku yg ade gamba aku terbalik tu,, hahaha,, kinda diamdiam ehh,, almaklum laa,, bile aku luah kan kat komputer nie perasaan die lain macam sket,,. okay fine,, dah dah.. aku pun dah kembali normal,, maksud aku,, kalau xde aral,, lepas UPS aku activatekan balik lah FB tu,, so,, dalam mase nak tunggu aku activate nak FB tu,, i'll be here and twitter too.. my twitter name?? naaaaa,, xpayah tau,, kinda secret actualy,, muahhahahhahaha..

so,, sile nyanyi lagu rihanna cepat,, sebabb mood aku dah kembali.. arie ahad aritu,, aku and kawan2x.. here kalau aku ckap pasal kawan2x merujuk kepada gigs,, kalau matrixian,, aku akan gune istilah lain!! yee,, member senang carik,, tp kawan ish ish ish..

okay malas ckp bebel panjang2x,, let pictures comfirm the story bebeyh!!

 gamba2x kat atas nie,, nmpk x muke penat!! kitorang nak carik port bukan lah maen susah,, macam hape je!! adek fini dah 2-3 kali dah terjun masuk dalam air tu!!

 yang nie pulak para ibu yg bertungkus lumus menyediakan makanan.

 punyer lahh hot kitorang sume,, hanye adek fini je yg nak usha kami!! bahhahaa


 2 kejayaan bile dpat tutup muke safatin. sume gamba mesti ade gamba die!!

 candid

 ohh,, ini hero dan gary heroin,, disaat gary berkejaran mendapatkan bola,, akhirnye hero tamil datang membantu. biaselah cite2x hindustan,, hero datang saat2x genting.

  tangan kami. mase zaman skola,, sebok amek gamba kasut

 we had a game. so seems i won it!! haha

  meet the photographer!!!

 kalau iklan dalam TV tu,, jgn mudah terpedaya.. hakikat nyer.. muke akan jadik burok lepas tibai air kat muke.bukti,, tengok shasha.. muncung nak mahal!!


tengok,, saftin je!!! sume gamba die conquer





 lepas penat kat sagil,, kitorang terus gi melaka.. ye MELAKA.. 


 so,, here was our drivers. aku?? ye,, aku ade lesen,, malah,, aku adalah yang terawal dapat lesen,, tapi bak kate shasha pon,, aku takut nak bawak.. hehe,, tengok laa lepas matrik,, aku praktis balik!!




 gamba aku wajib ada.. CHIAOOO,, btw,, if u take a closer look at the last picture, u can see how madly safatin was to be inserted into that pic.. and,, i'm just own nikon s22o only!!

Jan 21, 2012

mr.BIRU

and assalamualakum,, aku nak tulis entry kali nie dengan bahase melayu yg bukan bahase buku..


tepat jam 2315 tadi,, aku baru jejakkan kaki kat rumah. alhamdulillah.. balik2x rumah je,, terus bukak twitter, almaklum laa,, kemungkinan besar hari ahad nie aku dan GIGS,, kalau diizinkan tuhan,, akan jumpe.. dan,, sambil layan youtube,, tp kali nie bukan layan one direction,, aku tengok lagu-lagu yang jadik nostalgia.. pastu terlintas laa kat kpale hotak aku nie,, nak dengar lagu lave story-taylor swift.. yea,, aku minat taylor swift,, tp xde laa kemaruk,, tp,, aku ade hampir kesemue lagu die..

tengah layan2x tu,, aku teringat mase aku FORM 4,, aku minat senior aku yang sorang nie,, sebenarnye,, mase aku form 3 lagi aku dah minat,, cume mase form 4 tu lagi ketarelah,, almaklum laa,, sebelah klass kot.. then,, mase fizik aku xpernah nak blaja,, dan bile dah kemaruk tahap tetinggi,, aku buat ape tau,, aku amek lagu love story tu,, aku tukau,, sket lebih kurang macam nie laa ehh,, aku dah x bape nak ingat,,


we were both young, when i first saw u
 i close my eyes and the flashback starts
i'm standing there,
in the class near the window.
bla bla..
aku xingat laa,, tapi chorus aku ingat kot rase nyer laa..
cuz u a librian u were almost to cam me
and my buddies said,
"hey pikah tu dak biru"







pastu aku dah tak ingat ape ape dah.. hehehe,, tu kire macam  moment jugak laa,, aku minat die cuz,, bai aku,, die tu iras faiz.. tu je,,tp,, kalau jumpe die,, uhhh,, macam bunge2x kot,, pernah skali mase awal tahun 2009 kot,, dea tego aku,, nervous beb.. huh..tp xde laa ckap borak2x jadik kawan ke hape ke,, tapi ape yang aku pasti,, aku gamba dea memang penuh arr dalam pendrive aku.. mase zaman myspace dulu,, aku friend laa ngn mamat nie,, tp lepas skola kene tutup mase H1N1 dulu,, terus die unfriend aku,, xtau laa,, mungkin sebab aku nie memang bukan kawan die,, ataupun,, ade insan2x yang dah bagi tau die aku memang crush abis laa ngan die.. hehe




buat FB,, aku pernah arr 2 kali gak try add die,, tapi die xpernah approves,, so,, sejak tu laa,, aku malas laa nak stalk die..even dulu x add pon,, ade arr gak tengok profile die,, tp,, pastu,, aku dah malas.. yang paling dasyat,, setiap malam khamis,, ade bace yaasin kat oztel,, aku berlari nak bace,, cuz hanye ayat kedue dalam surah tu je ade name die.. pastu aku senyum.. BODOH kan..

well,, pass is pass..at least,, aku ade gak bende bodoh aku nak kenang time aku besar nanti.. bahhahha,, aku boleh je nak post gamba mamat tu kat sini,, cuz i'm 200% sure that,, die x bace entri nie,, tapi aku malas..

tok yang kenal aku,, aku rase,, kalau korang bace tajuk je,, korang dah boleh agak aku cite pasal sape kan kan..and satu lagi,, mase aku awal2x buat blog,, aku ade tulis name aku ROSE THE FLASHER cuz aku dapat info,, die ade maen satu game,, dan name die for that game was JACK THE SLASHER.. 


whoever he is,, biarlah,, at least aku nak gak ucap thanks a lot cuz,, kau pernah jadik sebab untuk aku datang sekolah dulu,, maksud aku,, datang dengan excited,, sekurang2x nyer sampailah bebudak form 6 lower daftar,, cuz on that day,, i'd got a new reason.. hehehe,, banyak dah clue aku bagi tu..

dan aku selitkan gamba2x mase skolah.. aku buat entry nie pon sebab aku sedar,, aku dah terlalu lame x contact member skolah.. my classmates, 1/2 of GIGS..and surely,,, status FB aku sejak 2 menjak nie pasal sekolah je,, andd nak naik kan mood lagi,, kang aku upload gamba pkai baju skola jadik DP..

yang paling best,, aku baru je kene prank dgn ex-classmates aku,, alpharians,, whoever i be, wherever i go, whenever i move,, u know that,, i have u in my past.. semalam,, alpharians rock the world..our faveret quote was,, situasi:
         "adek,, tumpang tanye,, alpha nie klass no bape ehh,,kenape sume perangai xsemenggah je"



Jan 14, 2012

MUET

assalamualaikum,, dah lame x hupdate blog nie al-maklumlaa,, a bit miserable these past weeks..,, soi got my MUET result on thursday,, and praised him more,, got a better result.. HAHA..

punye lah cuak hari khamis tu, datang je klass,, classmates sume dok tny,, " pikah,, brape???".. aku celik je mate pagi2x,, roomates plak citer pasal dak budak wing yang dok strive 2 laa 3 laa.. and bie aku dengar rumet aku yg chinese dapat band 4,, aku pun rase macam,, " kalau die band 4,, aku nie ntah brape laa.. al maklum laaa,, mase speaking,, aku x speak.."

bile klass dah 30 minit berlalu,, then my senior offered me, to check my result via her phone cuz, i told them mine was run out credit... in counting 10 sec, 15888 replied.. hati aku gundah gulana,, and,, saw the result,, i was like,, ALHAMDULILLAH..

" aku dapat band 4,, and what yang appeared kat kpale aku adelah,, ENGLISH aku xde lah teruk sangat,, see,, aku dah buktikan mase MUET,, mungkin result SPM tu sebagai sebab je tok aku teruskan life aku kat matrik."

what my seniors said was,,
"pikah,, law lah pas nie,, nanti akak nak cerai,, akq carik pikah je r..",," lepas nie,, nak jumpe kau,, kat court je arr..",, " pikah,, ape lagi TESL arr..."

actually,, memang nak amek LAW mase lepas SPM hari tu,, but,, no luck.. and as for me,, if aku dah try once,, and x dapat,, aku assume,, tu bukan rezeki aku.. tapi tengok lah dulu,, kot2x aku terbukak hati nak buat LAW tp,, aku lebih berminat either SAINS FIZIK or ENGINEERING..

biler abis matrik bulan 4 nie,, and result kluar bulan 5,, aku nak pastikan aku dapat senyum dengan lebar untuk buat pilih course for degree,, sebab aku pernah down once,, and i never let that happens again,, INSYALLAH..

perasaan tu kau xkan tau until kau kena sendiri,, korang xtau macam mane hati aku sedih giler mase tengok result english aku B mase SPM and give me no choice to pilih2x course.. korang xtau macam mane aku hampe,, bile result aku x bape nak cantik as yours mase SPM,,

so,, in this time,, if i get better result than yours,, bear in ur mind,, aku dah rase sakit dulu,, dan TUHAN tu adil,, jangn pernah pertikaikan kenape aku dapat result baik siket dari kau,,padahal aku macm x blaja je korang tengok.. kau kene paham,, korang tengok ape yg korang nmpak je,, yg korang x nampak,, korang xtau.. aku kenal diri aku dah 18 tahun,, sebelum aku blaja ape itu ilmu,, aku blaja diri aku sendiri.