x0x0

Feb 16, 2012

life that i'll remember =)

assalamualaikum,,

aku ghase dah lame x menulis so i decide to write something today but i still don't know what i want to write hahaha.. nak tulis pasal 1D,, honestly,, i don't think that i can make an entry just for them,, not because i know nothing bout them,, but, there's an awkward feeling i felt.. yeahh,, don't think wanna share them.. HAHAHA..

everyday life here?? well,, quite busy actually,, i've got full house for these incoming weeks which take me no wayy to go home.. alalallalaa sedih sedih.. and last week,,went out with the girls.. well,, i was about forcing them actually,, asked them to teach me to bowl.. memang aku naif.. so something happened there. there was a mamat yang tolong ajar aku baling bola and,, dearest masyi,, not really threw the ball to the pin.. =DD

ade azam baru,, nak jogging petang2x,, tp kite tengok laa sampai bile hehe,, and x sempt nak call dak zira chik yg kene tahan wad.. alalllaaa kesian kawan aku yg satu tu. aku dengar2x kepale die berjahit laa jugak.. seriously,, aku x sabar nak weekends!!

dah,, enough merepek.. =DD salam sayang.


dear future,, huge HYE with smile,, dear past,, massive smile and thanks."


angin kuat giler time nie, abaikan tudung aku,, aku ade 2 camera depan mata mase nie,, got confused to look at which!!

Feb 10, 2012

GAME!!!!

assalamualaikum..

first,, to those who read all the writing in this blackforestdaim,, massive thank you,, yeahh,, at least u know something bout me rite.. or else,, if doesn't,, its okay,, cuz,, maybe 20 years from now where i'm too busy with life,, and maybe too busy to tell my kids who i was,, this blackforestdaim surely can help me.. =DD

as for today,, let we play a game,, guess this song!!


Jarang sekali terdengar bunyi
Ketukan di pintu hatiku ini
Kalau ada pun bila ku buka
Tiada siapa yang berada di luar

Tapi sejak dua menjak kini
Ku merasakan bagai ada tetamu
Tanpa dijemput sudi menjenguk
Pada waktu sepi menemaniku

got it?? okayh,, lagu nie seingat aku,, die mule2x skali kluar kat radio mase aku form 3,, wuuu,, 4 years back.. lagu nie memang sangat bermakne lah bagi aku,, aku ingat lagi mase aku kulu-kilir dengan walkman aku and kalau dengar je lagu nie,, berdesup,, aku carik tempat yg boleh aku denga dengan setenang- tenang nyer.. al maklum laa ostel kan..

so,, ce teke lagu ape tu??

Feb 4, 2012

ALLAH ITU ADIL


assalamualaikum..

maaf aku hari ini bukan untuk kau perlekehkan hari esok.. cuz i do believe in KARMA..and ALLAH itu maha ADIL,, die kalau nak hukum kite cash je atas bumi nie.. sebab ape tau,, AKU DAH TERASA TERANIAYA..  and i didn't felt this before.. tolong paham situasi sebenar before nak judge aku macam2x

sebenarnye,, emosi aku 2 minggu nie completely unstable,, kalau dalam bohr theory,, aku nie dah kire valence electron which is the most unstable electron kan kan.. dengan kpale aku serabut giler nak exam,, dengan keadaan sekeliling yang completely x membantu.. so,, i'm a little bit down, stressed and all lah kan,, pekse plak aku nie kan jenis yang blaja  memain. maksud aku,, aku bukan lah someone yang semulajadi genius... lagi lah aku tertekan..


since semalam aku baru abis exam so,, aku decide nak balik laa minggu nie,, seperti biase,, rutin mingguan setiap kali balik rumah,, amik tiket ke mc, and menapak gi JJ baru,, tp minggu nie lagi adventerous sket,, aku kene redah hujan.. bayangkan lah. thats not the point of this entry sebenarnye.


sebenarnye,, mase aku lepas solat asar kat JJ baru,, yelah,, time aku tengah pakai tudung,, then aku terdengar lah 2 orang budak nie nyer perbualan.

G1: ..... kau boleh mintak 5x sehari, kau boleh.... 5x sehari,, kau boleh ....... 5x sehari.

yang aku pikir adelah,, budak nie keje ape,, cam best je,, aku assume budak tu baru lepas spm. pastu aku dengar lagi.



G1: semalam aku dapat penuh.
G2: subuh pun kau dapat??
G1: haah,, pastu aku buat laa keje sket pastu aku tido,, aku bangun nak sembahyang je.
G2: arie nie??
G1: arie nie tak dapat laa,, tapi aku dah qada'.. *diam* kau tau x qada' tu ape??
G2: tak.
G1:  qada' tu, maksd nyer, kau boleh ganti sembahyang kau kalau kau terlupe... lagi,, kalau kau solat,, kau buat dose, pastu kau solat, kau mintak ampun, dose kau xde laa..


the thing yang aku nak buat adelah,, aku respect budak tu,, dari care die cakap,, mungkin hati die baru je terbukak mendapat hidayah dari tuhan untuk mendekatkan diri dengan pencipta nyer.. waktu first time aku terserempak dengn 2 orang nie, mase aku baru je masuk JJ dan masih dlm keadaan basah. aku tengok dari style dorang pakai tudung,, aku cakap dalam hati,, dorang nie mesti x biase pakai tudung.. bukan selekeh,, tapi x bape nak kemas laa..

bagi aku lah,, bukan senang nak berubah,, nak2x lagi for someone yang lifestyle die dikelilingi dengan budaya yang tak berape nak pentingkan agame nie sangat.. untuk die nak berubah tu satu hal.. dan die boleh plak tarbiah kawan die,, and kawan die pulak memberi pandangan yang berminat. aku xsalah kan dorang sebab bertudung,, sebab tudung sekarang sejenis fesyen.. tapi aku memang respek arr,, sebab bagi aku,, even die terlewat untuk insaf,, at least die x makan sorang,, makne nyer,, die cite kat kawan die tu dengn harapan,, kawan die berubah laa.. means,, die memang kawan yang sangat baik.. orang kate,, better late than never..

aku senyum je dalam surau tu,, sebab aku sendiri sebenarnyer,, xde idea macm mane nak tarik kawan aku.. at least she's tries for something good..mane tau kawan die terbukak hati,, pahale besar tu.. dan tu betul2x buat aku senyum.

satu lagi yang buat aku macam terdetik gak bile aku nak gi maghrib kat JJ lame... ade budak laki,, maksud aku budak2x.. comel je,, die berhentak2x ngan mak die,, last2x mak die mengalah,, aku ingat ape.. pastu die pegi kat tempat amek wudhu'..and die amek laa air sembahyang which bagi aku perfect laa,, mungkin xbace niat,, tp die dah terlintas niat nak sembahyang pon kire okay laa.. budak nie aku rase dalam 3 tahun laa.

pastu tengh aku pakai telekung,, die pun bentang sejadah, angkat takbir, ruku' and sujud. aku ingt die nak buat satu rakaat je,, then die naik balik.. haha,, tapi biaselah budak2x kan.. tp bende tu buat aku terdetik.. even budak2x lagi tp die beria2x nak solat..




aku xde hak nak cakap pasal agama nie lebih2x as aku manusia normal gak kan,, tapi bile bende camni jadik depan mate,,serius aku cakap,, memang touching.. bile orang yang lupekan tuhan kembali ke jalan yang maha kuasa dan bile kanak2x suci bertegas untuk menyembah yang maha kuasa,, hati aku gile tersentuh..

dan sebut pasal hati,, line ini khas untuk awak, status caps lock facebook saye khas untuk awak, tweet saye khas untuk awak,, awak jangan ingat awak hakim nak judge saye dengan ape yang awak dengar IF u didn't try urself to listen to others..saye percaya awak ade akal yang baik untuk menilai seseorang. saye respek hak awak nak judge saye,, tp sebelum awak judge saye,, pastikan awak tau the real story bukan cerita yang diolah oleh pengolah terbaik..if YES,, awak dah buat sume tu,, ye saye respek anything from u.. but if not,, please stop from spreading all all the cerite yang tergantung xtau akar umbi tu..what if awak yang kene??

i'm hoping that u can read this,, but how can i tell u to do so?? sebab kau bukan silent reader blog aku. sebab kau mungkin xtau link blog aku. but if,, tetibe kau dapat mimpi link blog aku dan kemudian kau bace en3 kali nie,, massive thank you and aku memang harap sangat2x kau paham dengan ape yang aku tulis cuz i'm using simple english and malay kot. aku bukan gune sastera jawap cuz i'd issue!!


*as u maybe forgotten: doa orang yang traniaya nie makbul.* =D


Feb 3, 2012

"kau tu cepat2x laa couple"

so,, was texting with shasha.. and make out a lot of things.. until she told me to change my status quickly.. HAHA.. thats actually funny,, but the thing that actually,, popped up in my mind was,, ked's line!! well,, its pretty cool when a guy was saying that actually.

the conversation actually was happened between ked and wrath family,, when the boys,, asked him the same thing as shasha did to me tonite,,plus the boys was offering him some girls,, and what he did reply was,,

" jangan korang ingat seksi tu lawa, jangan korang ingat kalau bagi perempuan seksi  yang boleh pegang tarik bawak ke hulu ke hilir, aku tak tolak. AKU TAK SUKA. korang punyer mindset aku respect, so please treat mindset aku dengan cara yang sama. Relationship bagi aku ade satu je ending--MARRIAGE. aku taknak bawak awek lawa, seksi ke hulu ke hilir buat teman sosial macam dah kawin, lepas tu nak kawin carik yang lain pulak. aku nak wife aku nanti yang tak pernah disentuh dipandang lelaki selain dari ape yang patut. Dan aku tak rasa aku patut buat macam tu pada mana-mana perempuan yang bakal jadik isteri orang someday."


haha,, shasha,, that someone who i met when i was 7 and also someone yang selambe badak je kalau kitorang tengah cite2x nak maki2x..i mean,, she always call me "celaka" whenever i said something yang boleh buat die panas hati,, and i always call her "bangang" when she like perasan seorang diri about the joe jonas and DJ MALIK thing!!

Feb 1, 2012

moments vs CHEM

if we could only have this life for one more day, if we only turn back time.

well,, this is actually the line from moments,, which has a very deep meaning ,, ala2x romeo and juliet laa jugak!!,,

so,, hari nie,, hari wilayah,, and yesshhh weekends am going to fly to US as my baby ade kat LA but not pretty sure,, maybe he just come back to UK as well,, so tengok laa dulu aku decide nak gi mane,, kang xpasal2x buat habis duit beli tiket,, US-MALAYSIA having 14 hours time difference and UK-MALAYSIA 8 jam je..

otak aku tengah bengong giler,, as aku tengah hadap UPS.. dan esok pulak paper KIMIA.. aiiyyooo ammma,,



actually nie gamba mase kitorang buat boria klass which pakat pakai baju same,, and yang best is,, cikgu perasan,, almaklum laa,, kalau dah 14 orang pakai baju pink and duduk selonggok mau x obvious,, and mase buat boria hijau,, dalam banyak2x gamba aku paing suke yang nie as, kau tengok marina,, mulut tengah penuh and kak tika macam x sedie,, G pon macam tahan silau, masyi pulak x nmpak muke.. hehhehee

ohh ye,, yang kat atas tu bukan nyer betul pon,, yang konon nyer aku nak ke UK US bagai tu,, tp tu bukan angan2x mat jenin tapi tu CITA-CITA.. please differentiate between angan2x and cita2x ehh cuz they both give different meaning.. a way different actually.

and,, aku dah active kan balik dah FB aku,,, lagi lah banyak mase aku buang kat situ.. and weekend nie aku balik rumah.. =DDD