x0x0

Mar 22, 2012

spm dan future =)

assalamualaikum.


a year ago, when i was a candidate of this freaking spm,, i felt the same too like other 94s. swear. nervous and its all felt like hell when the day was finally came.yaa, surely i'm talking about when the day where the result was actually out (mesti banyak fake date akan menghuru hara kan keadaan)..

tapi mase aku dulu,, aku lebih sibuk kerje dan mencarik duit serta mengembangkan badan. dalam mase yang same,, sampailah hari yang menakutkan tu kluar,, dan aku punye perasaan hanye ALLAH je yang tau.. dapat je result,, ALHAMDULILLAH,,5A 3B 1C.. sebab aku tawu mane tahap aku,, tapi aku frust ngan english aku like seriously..

disebabkan mase tu,, aku nie lebih tegar menghabiskan mase depan laptop, so aku suke je bace blog2x yang cite pasal ape yang dak2x lepas spm nie patut buat,, theotherkhairul dengan suratan kebetolan banyak bagi tips..,, tapi yang suratan kebetolan tu xde laa bagi tips sangat cume,, aku prefer bace tu sebab entry die macam bagi semangat laa kat aku yang tengah kecewe dengan result aku. for spm tahun nie,, die tulis entry nie,, yang bagi aku memang 100% truee..
p/s: ayat dalam blog tu memang kasar kadang2x tapi sebab aku budak melake,, aku xde hal der,, bagi aku tu normal..

result aku dulu memang laa tak cantik,, nak mintak UPU pun gigil2x laa,, sebab banyak kos reject je yang boleh mohon.. pastu aku gi lah try mintak unikl gak,, dapat memang lah dapat,, tapi swasta kan,, aku bukan anak datuk datin yang kerajaan dok sogok duit even x buat keje,, aku just budak yang lahir di kalangan orang2x biase saje tapi berjase laa kan..so terpakselah aku reject unikl,, then ade 2 je keputusan kat tangan,, either UiTM ataupun MATRIK.. lepas istikharah sume.. aku pilih matrik as matrik masih lagi membawa aku ke arah sains.. nak2x pulak aku ade bace entry Fatin Liyana yang die tu repent SPM die kat matrik gak.

aku x boleh nak komen banyak sebab aku pun belum final sem 2 untuk matrik,, tapi ape yang aku boleh cakap,, memang x dinafikan orang kate matrik tu susah.. defuq!! kau x try kau x tawu!! kalau kau memain memang arr ABC pun kau kate susah. ape yang aku blaja,, kat matrik nie lah aku tau erti BELAJAR. serius nie. dulu asal time fizik, kima, bio.. memang bed time aku laa,, tapi kat matrik nie,, aku rase belajar tu seronok even tho memenatkan. almaklum laa setaon je kan kat sini.. orang kate sijil matrik tak laku,, tapi kalau kau dah dapat 4flat,, xkan laa pihak MARA nak pandang kau sebelah mate je kan!?? buat pe kau sebok masuk segale university yang ternama kat malaysia degan result kau yang straight A's tu, tapi end up,, kau x jadik ape pun..

sebelum aku mencaru dengan lebih banyak sehingga aku tak paham.. baik aku blah dulu.. byebye.. and this is what my mom said to me when i got my result:

mak dah ade mase depan. mase depan mak ialah cikgu. mak dah ade gaji, kete, rumah. tapi,, kau nyer mase depan kabur lagi, jangan sebab spm kau teruk,, kau nak kecewe, tak nak belaja lagi, jadikkan nie satu pengajaran.

and this is when i asked her to go to australia on JUNE:

kau belajar elok2x, pergi sambung belajar kat UK, untung2x kau jumoe ONE DIRECTION.


nampak tak best nyer mak aku!!!

*sile carik aku setahun yang lepas. aku benci gile gamba yang nie

Mar 16, 2012

happy directioners day. 14th march.

yesterday. i asked my senior to put this sign at my left wrist while my classmates were doing our last physics experiment. thanks and it remains up to more than 24 hours.

Mar 7, 2012

praised him once again


assalamualaikum,, entry dwi-bahasa i guess..

firstly,, gamba diatas adelah non-edited pictures.. huh like i do really edit my pictures before!! nevermind,, the thing is,, gamba tu fresh baru kluar oven.. aku amek tok letak dalam blog tawu....

secondly is,, i'd got my UPS result yesterday on 5th March.. and ALHAMDULILLAH.. seperti yang ku jangka,, semue nyer melepasi targetbut except for Chemistry,, i did expect that i won't perform but aku x sangke laa result yang dapat tu sangat teruk yee,, like i'm not studying anything before..

to be honest,, back then like a month, where i sit for my exam,, that week actually was the most stressed week i'd been through.. its like a problem that i didn't expected to face.. yakin sangat kan.. tapi nak salah kan masalah tu x boleh jugak,, but i know myself well,, sedikit sebanyak bende memberi kesan terhadap fokus aku tok wat revision.. tp,, nevermind,, UPS je pon,, and a phrase yang aku suke cakap is

 REVENGE IS SWEET, BABY!!

mintak ler maaf kat para sahabat yang terkena tempias emosi aku yang x bape nak stabil sebab result aku nie and some of my tweets and status yesterday show about how amazayn emotional i'd got..



don't ask me why if u already know the answer... sometimes,, if aku memang dah tak dapat kawal sabar aku,, segale carutan yang korang biase denga dari mulut lelaki,, memang comfirm kluar dari mulut aku.. well,, i'm melaka-nian,, i grew up with the boys around me, even aku perempuan,,, kau ingat aku tunggul?? memang xla.. so,, if terase dengan carutan2x aku tu,, don't ask me why,, tp baik tanye diri sendiri ape yang dah koran ter---buat.. itupun kalau terase and aku nie xde laa gile meroyan tetibe nak carutkan orang tak tentu pasal....

 this right moment,, all am i doing actually is,, i'm waiting for Vanilla Coklat to complete the downloading session..its about 15 minutes more.. sabar pikah sabar..  anda sememang nyer insan yang sangat2x penyabar.. and lately sangat susah nak berblog walking as i'm too busy to finish all the work tapi semalam je dapat gak bace blog senior aku tu pun sebab dak diela ting tong tu bukak kat laptop aku kan kan.. *peace senior*.. and settled something with her too..

and whats complete my week is this super something that i got at koperasi this afternoon after class.. yeah,, finally,, i got a chance to be at home haa.. yesshh,, ni name nyer rezeki.. this moment i feel like to shout to those biology students:

BARU HANG TAU APE UNTUNG NYER BUDAK MODUL 2 HAA!!!!!!

i need strength to complete these 4 weeks incoming,, and please don't stressed me out again!!!!

Mar 3, 2012

assalamualaikum.


=) isnin nie result. =]