x0x0

Dec 30, 2013

Third Semester

Assalamualaikum,

Tolak tepi cerita Himpunan 31 Disember nie, yee, himpunan turunkan harga barang tu, bukan himpunan gulingkan kerajaan. Korang jangan jadik macam HEP uni aku, yang benak mudah sangat percaya cakap tv3. Malu aku maluuu. Acah-acah uni terbaik malaysia tapiiiii,, hmmmm. Aku malas kutuk lelebih nanti adelah yang mula cakap aku x bersyukur lah ape lahh,, tapi selagi korang tak daftar masuk U nie, selagi korang tak bayar yuran pengajian kat U nie, selagi korang sekadar memandang U nie dan bukan merasai pahit getir as student u nie. Better diam. Just diam. Tak payah menyalak kencang-kencang. Aku malas nak dengar.

Esok start final exam tapi tapi, first paper aku on 6th January, so, aku macam errr ade seminggu lagi study week lah kengkonon nyaa.. hikssss. Niat update entry sebab nak bagitau tarikh exam jewhhhh:


Ada 5 paper nak kena harung sem nie, InsyaAllah cuba sebaiknya. Doakan yang terbaik.

ps: Dah 3 semester kat UM, makna nya dah 3 kali amek final exam, dan di setiap 3 kali nie jugak lah ada perhimpunan kebangkitan dari rakyat serta ketiga-tiga kali ini berlaku di tahun 2013. (HKR-Jan, Blackout505- June, RPDM31D- Disember )

pss: Kifarah dosa sebab dapat pemerintah jahanam. Cheerios.

Dec 26, 2013

DURIAN CRAZY

Assalamualaikum

RM15/person then u eat till u wanna vomit tahap giga-tera.

Semalam malam 24/12, tetiba wassap grup tele memekak dorang tanya sapa nak turun join makan durian ss2. Me is never think it twice, padahal masa tu tengah makan dekat Serai@Paradigm dengan dia punya portion sumpah besar gila nak mampsss..

Its been decided, pukul 1200, dak budak nie datang 9th amek aku n azman. 2 kereta, Azizi, Anwar, Ayie, Azman, Syapiq, Zariq, Efa, Diana, Aku. Shoot ss2, buat rally durian antara aku n zariq,, sumpah banyak gila.. Sampai kitorang giveup sesungguh. Zariq, sampai mabuk-mabuk, sampai giveup nak nak bawak keta balik. Aku sampai bilik badan panas-panas, esoknya, kepala puyeng nak mampos telan 2 bijik panadol actifast then tido sampai petang. In shot, a good night anyway.




SUKMUM13

Assalamualaikum

SUKMUM: Sukan Mahasiswa UM. so sepanjang kali nie pun hanya jadik tukang tengok sebab malas join. And of course fully support untuk team netball perempuan 9th sebab member jadik manager. Member bebel pon aku kena dengar. Team x cukup orang lah ape lah,, aku redha je dengar. Manager demam, segala kerja2x semua passing ke aku,, takpe,, demi member, demi netball, demi kolej. wakakkakakaka. padahal main malas. Congrats walau sampai hanya di quarter. terer lah tuu,, dari kalah grouping macam taon lepas. Ehhh. hahha.

Tahun nie mcam malas gila nak merayau tengok sukmum, sumpah serius sebab every weekends busy gila mampsss. So memang pilih-pilih nak tengok pebenda, dia punya busy sampai badminton perempuan punya giliran pon aku x turun tengok padahal member sendiri main tuuuu. Kalau tahun lepas, sanggup turun UPM tengok olahraga, tahun nie yang dekat UM Arena pon aku pandang sebelah mata.

Not to forget, teman Syaza tengok tarik tali, sampai muka yang paling susah naikbelang pon berbelang terukkk.

And lastly, spent whole week 13 turun support badminton lelaki sebab minggu sebelum tu busy dengan projek kolej so nak acah2x release tension sebenarnya. Hari-hari tengok sambil fangirling dengan syikin tengok masing-masing buat jump smash dengan hensemnyaaaa.. Selain every sngle game yang mendebarkan. wacehhhhh hahhaa. Anyway congrats team badminton lelaki 9th for the 3rd placing, and malam final yang sumpah kencang and cuakkk. Congratsss.



Define hensem: JUMP SMASH