x0x0

Apr 14, 2014

Amirah Md Dali

Assalamualaikum



Last time jumpa mirah was back then during amek result SPM, march 2011. Sekarang 2014, aku siap dah habis matrik, selesai 3 sems degree, and dia dah settle pon Dip dia baru berpeluang jumpa. Alhamdulillah.

Back then during our school era, Mirah nie classmate aku for straight 5 years, dari form 1 jejak ke form 5, dengan dok hostel, pagi petang siang malam mengadap muka. Pernah masa form 5, aku terlupa turn aku jaga roll call dengan dia, siap boleh bangun lambat, berlenggang kangkung, pegi makan, alih2x dah habis roll call, kene sindir. Hahhahaa hampeh.

Ape je zaman aku x lalu dengan dia, dari zaman die gaduh dengan Mas, Shasha semua lahhh. Kalau setakat salah faham, rasanya banyak kali. Oh cmon lah, jangan acah2x korang suci tak pernah gaduh sesama sendiri. wakakkakaka

so, well, benda nie sememangnya unplanned. malam 9 April tu ingat nak suruh jihah petik gitar happy birthday tapi gitarnya x menemu. So, endup, call je lahh, wish gitu je. Well, walaupun 3 tahun x jumpa, tapi alhamdulillah, xde lah nak putuskan hubungan gitu je. Penat kot jaga 5 tahun. At least, masa masing2x punya birthday, we definitely will wish each other. Yeahhhh

So, masa tengah call, dapat tau, dia ade kat melaka, and sememangnya aku rancang nak keluar dengan Mas n Gary, so, ape lagi, berdasarkan ingatan masa 2011 pegi sekali je rumah dia masa kakak beliau kawen, aku gagahkan diri amek dia. Hahahahhaa.

So, its been set, redah pi AEON, gather + sambut birthday mira sekali = Divergent woiiiiiiiiiiiiiii



dari RK1 sampai lah Alfa
Pusing punya pusing, steamboat, pastu wayang, pastu secret recipe. Sebenarnya ingat nak beli je donut dekat jco, makan kat coffee bean. Hahhaha. Tak pon, red velvet coffee bean. Sebab, alang2x pi makan sana, aku nak sambar aku punya caffein woiiii. tapi, xpe lah, ke secret recipe lah kita, mudah sikit.
Banana split, 3 oreo milkshake, 1 vanilla latte, 1 choc indulgence, 1 raspberry cheese cake dan 1 Newyork cheese. Hamekk kauuuu. Makan lah sampai muntah, after maghrib, choww.
Well, its been so great yknow dapat gather balik dengan the one yang tau susah payah kau masa zaman crucial. Zaman remaja yang paling susah, silap cari kawan, masing2x kelaut. Alhamdulillah, I met them and other girls. Awesome girls actually to spent the whole 5 years with. Plus, cmon this girl one of the 9 series kot, mana boleh lupa camtu jeeee.


So mirah, I dont know whether r u r going to read this or not, hahaha, some words for you.
~Sanah Helwah
~May Allah bless
~Dont try hard to be awesome, cmon, we r awesome alredy lah. Keep calm
~stay humble
~Semoga cepat kawen
~after all, Thanks a lot


 Nah tepek satu gambar selfie dengan birthday girl sikikkk. #becauseselfiewithmonopodistoomainstream

Appreciation Post.

Assalamualaikum

Seteleh sekian lama bersarang, akhirnyaaa, but after all, this is an appreciation post to Syaza Iffah. Clap clap.

#Flashback
Pernah satu hari selama 5 minggu, dok refresh separuh gila thehitsradio, uk sebab nak dengar 5 orang tu handle satu session (hits takeover). 

Setakat tido 4-5 pagi semata2x nak tengok dorang video cam memang dah jadik rutin. Kalau kat tumblr takpayah cerita lah.

Masa nak beli Up All Night with Harry punya slipcase, segala kedai CD kat Melaka aku carik, semua habis, endup, dapat beli dekat speedy JJ, one last piece. tu pon gaya macam kene sorok dengan orang. Bila dapat je, terus melompat siap jerit dalam kedai.


Tambah sewel, laptop, harddisk, desktop, harddisk ayah, laptop ayah semua penuh dengan gambar diorang.

Tahap obses tu tak boleh nak cakap sampai aku buat twitter semata2x sebab 1D lah. Pernah dulu, masa zaman kat matrik, ade satu insiden yang memang suck plus fucker habis lahh hidup aku, tapi sebab diorang, aku rasa alive. 

Kalau buat integration tu, sambil dok ulang2x lagu diorang, smooth gila. [ pikah and integration doesnt get along real well]

Tapi tu dulu lah, sekarang busy dia lain macam, ingatkan dah kuranglah rasa nak fangirling.


Sumpah. Sejak masuk UM, memang x sempat nak scroll pabendaa, bukan kata scroll, nak stalk twitter diorang pon x sempat ahh. too many things to do, and then, sampai satu tahap tu dah hampir heartless. Dah takde nak tunggu sampai 3-4 pagi tunggu MV premier. Ade pernah sampai masa LWWY nak keluar, aku langsung tak tau. Tau tau balik dari projek tetengah pagi tu, bukak twitter, Directioners tengah meroyan. By then, baru tau yang LWWY nak keluar.

And today, on these special day, 14-4-14, tetiba this one girl yang balik bercuti dari UK, bring a lot of stuffs. By a lot, I really meant a lot. Banyak gila. Dengan keychain untuk satu kelas, charm bracelet untuk kitorang, pick guitar UK utk Shiks, Hajar, Mimie. T shirt n fragrance+ shower gel untuk aku and Anis. Hiksss.

Bila dapat all these stuffs, pedulikan tu kat surau, atau orang sekeliling, dia punya happy rasa lain macam. menjerit, berebut macam orang gila. Hahhaa, teringat masa dia balik dari Australia aritu, kitorang semua rebutkan buku macam separuh sewel. Bengong.


Tambah-tambah lagi bila kau memang lama teringin satu benda tu tapi kumpul2x duit pon x pernah nya cukup, setiap kali lalu kat mall, hanya mampu pandang, paling gah pon, sembur tester. Tuptup, member balik dari UK, hulur buat hadiah, Perasaan dia tu, kalau buat Patronus charm nie, memang paling padu lah katekowww.

Anyway, Massive thankyou Syaza Iffah