x0x0

Jul 10, 2014

Happy Birthday

Assalamualaikum

 25 Jun 2014 someone turns 21.

Aiman Syazana


Mungkin sebab dah terbiasa dekat UM akan sambut birthday those wolfpack girls and it seems very much unfair if I ignore this one. I guess the very important one among all. Aku kenal this girl when we were 7, satu sekolah but only for 2 years tapi in that 2 years our bond memang power. Pheww. Then aku pindah. Zaman 2002, kau nak jumpa henfon susah tahu, its a totally lost contact between us. Until 4 Years later.

2005. Masa netball game dekat Selandar, ditakdirkan untuk berjumpa semula. Penat tahu aku hafal number dia dengan nak fokus game bagai but I did it very well. Did some catch-up session. On call every 2 weeks. and all the stuffs kan.

2006-2010 Pendek cerita. Masuk SIS, duduk ASPURI, pernah satu dorm. satu geng, satu GIGS. Our bond becomes stronger. Orang kata kitorang kembar since nama and muka semua lebih kurang.

Ni bukan 360 okay. and thats Gary.


2011-2014 Tahun mencabar, orang kata masing2x dah ade jalan masing2x, dia kat Pahang, aku kat KL. orang dah mula keluar masuk, senang cite boleh je kalau nak break the bond tu, senang macam lebih laju dari kelajuan cahaya mungkin. Tapi Alhamdulillah, we are not.

The day shes turning 21 was actually the day yang aku memang plan nak balik Melaka. So, prepare all the stuffs, not really a surprise one, I did asked her actually, nak makan cake ape?. On me. So kitorang beli kek pon, dia ade dok tengok, nak tulis apa atas kek pon aku tanya dia. Hahhahahaa. Tell u what, I got no one to partnered up to make this as surprise as I wish. Tapi, pegi beli some chocs dekat Famos Amos as her bidan-terjun kind of hadiah. Gigih gila aku. Then, aku tanya, so kau nak dok diam makan kat sini or apa? and she's answer dengan sangat acah2x tersipu malu, " Aku nak nyanyi2x." . Hahahhahahaa. Okay, ke MBMB we go.


............ and the rest was history..............

Its been a great 14 years or not really but I dont care, it will always be 14 years in 2014 time knowing you.
Being completely as a sister to each other.
Tak perlu cakap banyak if ade masalah.
Always try to make as much time for each other.
Thank you for being more than everything to me.
May Allah bless u sister.
May He grant you happiness, wellness and any other -ness yang baik-baik.
May you be such a great daughter,sister, friend, wife, mom and much more.
May our friendship lasts forever, InsyaAllah




There was a conversation between me and Deela back then masa dekat matrik yang buat aku terfikir, Nauzubillah kalau jadi, and let that conversation be a secret between me and deela. Hiks.


Jul 1, 2014

Post Exam Semester 4

Assalamualaikum

So, direct ke tajuk. Some post exam activities like last sem. Sem lepas macam gila sikit dia punya aktiviti. Ke sana Ke mari. Pheww, Sem nie macam sopan beringat tahap gaban sikit, tapi sopan sopan pon, 2 hari berturut pegi Shah Alam. Kencang dapat kereta memang ahh cenggini. Kahkahkahhhh

Tapi sebelum tu, end of week 14. Pegi IKEA nak sambut birthday Shiks and Malaficient seround. was blast.







Habis paper 23/6 pukul 5. So, petang tu rasa cam alim, terus balik bilik kemas barang, sebab rabu pagi nak balik Melaka terus. Lepas maghrib camtu,paksa Hajar ikut hantar Shiks dengan Su pegi Mid nak naik KTM, then pick up Anis, Syaza, Mimie, Shamer, Effa, konvoi 3 kereta pegi Shah Alam. Effa nak makan burger bakar abang burn tu. Oleh kerana Effa menyataan hasrat dekat Zariq, makanya, Zariq pon kenalah ikut je. Hiks. So, to Shah Alam we go. Yang lelaki adalah dak Anwar, Azman, Ayie, Azizi, Syapiq and Zariq lah of koz kan. Then pegi lah kejap tengok2x laman seni seksyen 7 versi waktu malam yang penuh lipas. Kahkahkahhhh



Chinese Tele.

Whatever, fakit, we done telephony.





 Esok nya, cadang nak pegi Jump Street, tapi attire kitorang x kenalah, so decide, next sem, tambah dalam list. Tambah pulak, x cukup korum sebab Hajar and Su takde, so xpe lah. Chemistry Cafe pon x jadik pegi. Sobs sobs, and then decide pegi je dulu Shah Alam, kat sana baru fikir nak buat menda. Kahkahkahhhh.



Basically, kitorang makan makan je. Menghabiskan sisa sisa duit yang tinggal dekat makan. wakakkakaa. Then, pegi balik laman seni semula, tapi kali ni versi siang dan tadak lipas. Wakakakakkakakakaka
Petang sikit, gigih gila pegi seksyen 2 siap guna GPS bagai, padahal dekat nak mampos. Kitorang siap berpusing-pusing macam ape je. Ini memang sangat lelssss. Tapi boleh lah dimaafkan sebab kitorang bukan dak dak Shah Alam. Hahhahaa Ni semua sebab nak makan ABC Fradoo yang orang dok sebut sebut. Tapi memang sedap nak mampos, tak tipu woiii. Laman seni kat sana pulak aku just jengah je. Hahhahaa. So, balik UM semula before maghrib sebab Jaja Iffah nak balik Subang dalam pukul 8 tu.



I did many great things with them.

Tengah syok mengemas malam tu, tetiba terlapar semula. Shiks pulak ade kat 9th, ape lagi, suruh dia turun, kitorang shoot pegi 14. Tengah2x makan, Anis pulak mengadu lapar, tapau kan kat dia, lepas tu, pick her up, terus pegi Mid tengok midnight. Dasar satu hari nie memang xde plan langsung. Aci redah je semua benda.

Esok nya, settle few things dekat HEP, then shoot drive balik Melaka sambil ditemani oleh Senpai.

So. Selamat Bercuti Semester chu'ollssss.