x0x0

Aug 1, 2012

back years in 2005



assalamualaikum,, told yaa in ze previous, gonna bring u ollz back in 2005, i mean, MY 2005., first of all,, here my luvely-dovy house.., nie mase zaman balik sekolah kena jalan kaki lah.. rumah aku-sekolah mengambil masa 20 minit jalan kaki. harap maklum.


back in 2005 where i was 12, and IF i could turn back time, i'll go to this year as every single thing happens today because of that 2005., year 6, not that crowded, 11 girls, 18 boys.. and i challenge myself now to written out their names, just their nick. ready??


failed, have to bring out back the list as i'm not very sure about the boys. as for the position,, boys,, macm nie kot?? luper lahh.. girls, InsyaAllah betul.



well,, dari sekolah rendah lagi dah berpuak.. bukan puak yg x campur orang, cume puak as puak, bile aktiviti je,, aku berempat.. and geng kecil aku ditafsir, NASH.. amik first alpha from our name, stands for Najwa,Amiera,Syafiqah,Hazirah. bhahhahahha..


kenapa aku suka 2005,, well enough say that,the first time of everything i guess,, met that one guy here too,,and ada banyak cita menarik thru this year, or in that school.. sebagai student UPSR, most of my time, spent with them, camping, tuition, extra classes banyak lagi lah.. terlalu banyak,, as long as i can remember, masa mak nak cat the whole rumah, aku x tolong langsung as too near to UPSR so like, make the house macam hotel je, kluar pepagi, balik pukul 1 petang untuk makan,then pukul 2 pegi sekolah petang, balik 6.30 and malam kelas tambhan sampai kol 10..the same with weekends plus, the most hectic days through week even on Sunday.


"tempat adik beradik"-with mimah, miera ,najwa, ziera, fatin, nora, aida
 tempat nie kinda memoir jugaklah cuz for 4 years, everyday time rehat,, will makan2x here.. yeah 4 tahun je ngan dorang since aku masuk mase darjah 3.. and my very first friend kat sini tu haa,, yang pakai baju pengakap dengan scarf jambori- aida faridza jaafar.. yee seriously, dealah insan pertama yg tegur aku masa mula2x jejak kaki kat sini. tapi disebabkan asik je kena tukar2x tempat,, tu yang jadik rapat ngan najwa.

tempat adek beradik nie located dekat depan bilik KH, its kinda mini zoo there actually, but not as term zoo yang ade haiwan, no,, just the path way,, or i can say,, mini taman botanikal,, sebab ade macam2x jenis pokok, refleksologi,tempat lepak,kolam ikan dan yg paling best, locate betul2x blakang buku besar piagam sekolah.. redup dan nyaman.

kelas kat sana kat tingkat 2, sebaris dengan bilik guru, pejabat, bilik guru besar,, senang cite,, classroom aku located at the same floor as the admin's. memang sakit laa weyh,, kelas paling hujng, kena naik tangga, lalu dulu segala bilik2x menggerunkan tuh sebelum sampai klass and much worst, we're the only class up there.. so disebabkan duduk di bangunan admin,, cikgu pun cat mural at the wall of the stairways tu.. gambar under the sea x silap..everyday,, everytime nak naik kelas, sampai kat anak tangga pertama,, aku akan than nafas, sampailah anak tangga last,, konon2x ala2x menyelam lah tuh.. seronok...

me and miera. tembamkan !!

kalau nak suruh cita pasal kena rotan, jangan ccakap lah, 2 entry silap2x x abis.. serius beb,, aku + kitorang sume nakal. sangat nakal.. hari2x muke kitorang yg kena rotan,, and bukan calang2x orang yang datang rotan tau,, Guru Besar turun padang sendiri,, dari rotan die yang palingv tebal sampai paling nipis, sume tangan aku dah rasa, tu yang sampai aku bawak minyak gamat hari2x datang sekolah.

speaking about ze cruel-evil headmistress,, aku x suke die like seriously,, pernah punya sakit hati aku nih,, pakat ngan dak2x pompuan lain, nak pancitkan tayar keta die,, tapi disebabkab,, masing2x punyer tahap iman menyelamatkan keadaan,, takut x lepas UPS,, so x jadik laa buat.. its kinda secret mission for the girls.

dah nak ujung2x tahun tuh,, the boys buat persembahan lagu man bai-kau ilhamku,, tu pasal lah sampai sekarang kalau dengar lagu tuh, macam tersentuh sangat2x cuz dorang main sambil petik gitar. every wednesday pulak,, since ade koku,, sume tak boleh balik cuz cikgu takut ade yang ponteng,,tapi kadang2x berebut nak balik rumah nora sebab rumah die belakang sekolah je plus nenek die masak best and its FREE,, tapi adalah rintangan,, since pihak sekolah dah tutup segala jalan keluar masuk dari depan, belakang kiri kanan sumelah,, bile time nak cabut tuh, ikut jalan belakang and kena panjat pagar.. bhahahaha.. seronok beb..


me wearing prefect uniform during sekolah agama


 as for me myself,, ade some memories yang xboleh share, just enough to say that, sumpah seronok. ape orang kata jumpe seorang insan?? yee,, xmalu nak mengaku,, saya jumpe that one guy kat sini jugaklah.. tpi sekarang insyaAllah dah neutral ..7 tahun kan.. some memories yang kelakar, yang menggelikan, yang seronok itu dah pasti.. Alhamdulillah, kenal dorang and still can smile if jumpa.. ;)

No comments: